(video) Reprezentanții PAS anunță că se alătură campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”

Reprezentanții PAS anunță că se alătură în acest an campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”, care se va desfășura în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie. Acțiunea are drept scop informarea, sensibilizarea și conștientizarea opiniei publice cu privire la gravitatea consecințelor violenței asupra femeii.

(video) Reprezentanții PAS anunță că se alătură campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”
(Foto: UNIMEDIA)

„Violența împotriva femeii în Republica Moldova este un fenomen larg răspândit din păcate. Statisticile arată că doar 12 % din aceste cazuri sunt raportate forțelor de ordine. De ce femeile nu relatează despre abuzurile asupra lor? pentru că nu au încredere în sistemul de protecție oferit de stat. Cei supuși abuzului trebuie să fie siguri că statul îi va proteja”, a declarat liderul PAS, Maia Sandu.

„Este trist că avem astfel de date alarmante, persoane care consideră că violența poate fi justificată, victime care sunt gata să nu raporteze aceste cazuri, este o statistică tristă. Tocami de aceea încurajăm oamenii să vorbească despre acest fenomen, să-l mențină în agenda publică, astfel vom putea preveni acest aspect făcând presiune pe instituțiile publice să investigheze aceste cazuri și să le ducă la bun sfârșit. Îndemn toți bărbații să se alăture acestei campanii pentru a preveni abuzurile asupra femeii”, a menționat secretarul general al PAS, Igor Grosu.

Astfel, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate își propun să vină cu o serie de de acțiuni, destinate eliminării abuzului față de femei.

„Credem că este foarte important să ne unim forțele și să încurajăm cât mai multe femei să spună NU abuzului și violenței, să informăm cât mai multe femei despre posibilitatea de a cere ajutorul, de accea în cadrul acțiunilor noastre vom oferi materiale informative menite să le vină în ajutor. Vom organiza un flashmob, vom realiza un spot social, vom organiza întâlniri cu experți în domeniu, în rezultatul cărora vom veni cu amendamente”, a menționat președintele Organizației de Femei Chișinău a PAS, Angela Munteanu-Pojoga.

Potrivit membrilor PAS, statisticile recente arată că peste 60 la sută dintre femeile și fetițele din țara noastră au fost expuse la o experiență de violență de abuz cel puțin o dată în viață. Totodată, peste 40 la sută dintre bărbați consideră că este firesc să-și bată soțiile.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI