(video) Contestații împotriva lui Constantin Codreanu și Silvia Radu, respinse de CECC

Mai multe contestații împotriva candidaților Constantin Codreanu și Silvia Radu au fost respinse astăzi de către Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC).

Foto: captură video

Potrivit informațiilor, o contestație a fost împotriva candidatei Independente Silvia Radu, din partea lui Alexandr Roșco, candidat la fotoliul de primar din partea partidului Casa Noastră-Moldova.

Acesta cere excluderea Silviei Radu din cursa electorală, invocând folosirea mijloacelor financiare nedeclarate

Potrivit lui Alexandr, Roșco, candidata Silvia Radu beneficiază activ de serviciile posturilor de televiziune care aparțin General Media Group: Canal 2, Canal 3, Prime și Publika TV, fără ca plata pentru aceste servicii să fie reflectată în rapoartele financiare. Roșco susține că Silvia Radu apare în știrile acestor posturi exclusiv în context pozitiv, deși ele au anunțat că nu vor reflecta campania electorală. Prin aceste acțiuni sunt lezate drepturile celorlalți candidați, iar în consecință rezultatele alegerilor locale pot fi influențate în mod deciziv.

Alexandr Roșco a cerut Consiliului Electoral să o oblige pe Silvia Radu să includă în rapoartele sale financiare cheltuielile legate de plasarea publicității la posturile care aparțin General Media Group.

CECC a respins solicitarea lui Alexandr Roșco.

De asemenea, o solitare de excludere a candidatului PUN, Constantin Codreanu a fost înregistrată din partea unui socialist.

Contestația vine după ce Codreanu s-a întâlnit în România cu Klaus Iohannis în timpul unei recepții. În cadrul întâlnirii, deputatul român și candidat la șefia Capitalei, Constantin Codreanu, l-a informat pe președintele României despre proiectele pe care acesta intenționează să le lanseze în municipiul Chișinău.

Reprezentantul lui Codreanu a argumentat nevinovăția prin faptul că Constantin Codreanu este și deputat roman, dar și are și cetățățenie română, iar la recepția de la Cotroceni a fost invitat ca deputat român.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.