ora: 17:30, 25 feb 2013 4590 31 Autor: Redactia UNIMEDIA

LIVE: Briefing la PLDM, ora 17.45


LIVE: Briefing la PLDM, ora 17.45
Valeriu Streleț, deputat PLDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Președintele fracțiunii PLDM din Parlament, Valeriu Streleț, va organiza un briefing la ora 17.45. Anunțul vine după ce Marian Lupu a declarat că, dacă Vlad Filat nu-și depune demisia, Partidul Democrat este gata să voteze demisia Executivului.

UNIMEDIA și Privesc.eu vor transmite imagini video în direct de la eveniment:


Comentarii (31)
 • -1 (5)
  Ам прегэтит пива!
  • +1 (9)
   PLDM din totdeauna sa gindit mai intii de toate la binele cetatenilor.
   Vlad Filat impreua cu echipa PLDM a demonstrat tarii ca putem trai mai bine, ca putem munci la noi in tara, ca putem sa fim mindri ca suntem moldoveni.
   Dar avind asa colegi de alianta cum este :
   1.Plohatniuc
   a)Lupu
   b)Ghimpu
   nu poti crea nimik, nu poti face nimik bun pentru tara asta, deoarece persoana nr.1 controleaza totul, si toti lucreaza numai in folosul cestei persoane , adica in folosul lui Ploha, Plaha, Plohatniuc, Ulinici,Papusharul,benzincik,
   numitil cum vreti principalul este ca aceasta persoana este MAFIOTUL NR.1 IN MOLDOVA.
   El este cancerul tarii, el ne duce tara in izbeliste.
   Ajunge, cit sa-l mai rabdat, numai putem tacea si astepta pina vom fi vinduti la organe, si pusi la robie,
   trebuie sa ne unim si sa luptam imppotriva acestui criminal, sa scapam tara de criminali, hoti mincinosi.
   • +1 (7)
    Membrii Partidului Democrat din Moldova sunt parte a unui grup mafiot condus de prim-vicepreședintele Parlamentului, oligarhul Vladimir Plahotniuc. De această părere este președintele Consiliului Național Anticorupție, Igor Căldare, care a specificat că ”PDM este pionerul în implementarea șantajului și a torturii psihologice în Moldova
    • +1 (7)
     ”Șantajul și tortura psihologică în interiorul Partidului Democrat sunt prezente non-stop și se folosesc pentru a motiva persoanele membre să lupte pentru așa-numita cauza a lui Vadic Plahotniuc”
     ”membrii Partidului Democrat au fost primii din Moldova care au implementat scheme de out soursing, care au permis furtul în proporții de sute de miliarde de lei din Fondul social, din Fondul asigurărilor medicale, care au permis delapidări de TVA din bugetul statului”.
     • +1 (7)
      Cum se simte cetățeanul Lupu Marian, șantajat de colegii săi că prin semnătura sa și prin un ajutor foarte activ a permis băieților din PD să fure din bugetul statului ceva mai mult de 70 mln de lei? Cum se simte Lazăr și subalternii săi care împreună cu anumite persoane de la Banca Mondială au participat la dispariția unor fonduri din Banca Mondială? Cum oare se simte Diacov care este șantajat pentru că reparația în sediul PD, care îi aparține ca proprietate privată, a fost făcută pe banii care au dispărut din Banca Mondială?”,
      • 0 (6)
       ”în cadrul acestei formațiuni este deja formată o structură de dependență totală și acești oameni vor lupta până la ultima răsuflare pentru a rămâne la putere”. ”Ei cumpără procurori, șantajează judecători, îi impun să ia decizii mai speciale pentru că altfel nu au șanse de a scăpa de pușcărie ori de torturi fizice și psihologice, dar vorbim și despre eliminare fizică, or în cadrul formațiunilor criminale dacă cineva iese din cercul vicios este înlăturat și îngropat la o margine de pădure”,
       • 0 (6)
        Vladimir Plahotniuc a intrat pe arena politică din Moldova în anul 2010 la alegerile parlamentare anticipate. De la lansarea sa în politică, Plahotniuc a fost ales prim-vicepreşedinte al PDM şi a fost inclus în lista electorală a acestei formaţiuni sub numărul 2. Voci din culisele politice au anunţat atunci că Plahotniuc este cel care l-a convins pe Marian Lupu să plece din PCRM şi să vină în funcţia de preşedinte al PDM. Aceleaşi voci spun că liderul de facto al formaţiunii nu este Marian Lupu, ci Vladimir Plahotniuc, care şi-a subordonat întreaga activitate politică a acesteia.
        • 0 (6)
         .Prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, se află în vizorul Interpol care investighează legătura lui cu gruparea criminală Solntsevskaya.
         Biroul Interpol de la Roma a cerut încă în 2007 serviciilor responsabile din Republica Moldova să pună la dispoziție informații despre Vlad Plahotniuc.
         Documentele care confirmă acest lucru au fost publicate de bloggerul Pavel Gavrilov.
         În solicitarea Interpolului se vorbește despre gruparea criminală Solntsevskaya, care a înfiorat Rusia, după care s-a extins și în alte țări, grupare cu care ar avea legături Vlad Plahotniuc
         • 0 (6)
          .„Începând cu anul 2005 structurile noastre competente au adunat informații care au scos la iveală afaceri de proporții cu imobiliare în Desenzano del Garda și Sirmione, în spatele cărora au stat operatori financiari străini, legați cu principalele grupări oligarhice din Rusia. Aceste persoane veneau în Italia cu zboruri private, la indicația grupărilor criminare, precum Solntsevskaya”, se spune în solicitarea Interpol.
          Potrivit documentelor, aceste persoane mergeau în Italia pentru o perioadă scurtă de timp și investeau sume enorme de bani de proveniență ilegală în afaceri hoteliere și imobiliare de lux. Alegerea obiectului investiției revenea unor persoane dubioase care joacă roluri de intermediari și care activează pe întreg teritoriul Italiei.
          • 0 (6)
           În actele Interpol se mai spune că banii spălați prin asemenea operațiuni sunt proveniți din furturi, eschivare de la impozite și alte activități ilegale.
           „În legătură cu aceste informații și la rugămintea direcției de combatere a crimei organizate, apelăm cu rugămintea de a ne pune la dispoziție, fiecare serviciu care are competențele necesare, inclusiv rapoartele poliției, referitor la subiecții de mai jos”, se spune în solicitarea Biroului Interpol de la Roma.
           Mai jos urmează o serie de nume, printre care și controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, actual prim-vicepreședinte al Parlamentului RM.
           Or, monitorizarea de către Interpol înseamnă, de fapt, că Plahotniuc este văzut ca element activ al grupării criminale Solntsevskaya, care se ocupă la negru cu spălarea banilor și tinde să se extindă impunător dincolo de hotarele Rusiei.
          • 0 (6)
           Odată cu dezvăluirea acestor acte, implicarea lui Plahotniuc în politică prinde alt contur, devenind clară cu atât mai mult preocuparea acestuia pentru politica externă și vizitele lui oficiale cu nemiluita peste hotare.
           Putem presupune că nu integrarea europeană îl preocupă de Vlad Plahotniuc, ci ștergerea urmelor activității sale criminale pe teritoriul UE, dar și promovarea intereselor grupării criminale Solntsevskaya în UE, prin Republica Moldova.
           Afilierea unui demnitar din fruntea statului cu gruparea criminală Solntsevskaya poate afecta nu numai relațiile RM cu UE, dar și cu Rusia, acolo unde lupta cu organizațiile criminale este vehementă
          • -1 (5)
           Totodată, relațiile lui Plahotniuc cu gruparea Solntsevskaya ridică semne de întrebare și referitor la tranzacțiile făcute cu acțiunile Victoriabank, care sunt deținute de proprietari din Federația Rusă.
           Situația poate fi privită și prin prisma cazului Magnițki. Or, Plahotniuc a început să-și extindă influența în sistemul bancar în 2008, anume când pe conturile a două companii fictive din Moldova, Bunicon-Impex SRL şi Elenast-COM SRL, deschise la Banca de Economii, ar fi fost transferați din Federația Rusă 52 de milioane de dolari, bani delapidaţi de la o bancă rusă. Ulterior, banii ar fi fost transferaţi de la BEM pe conturi din Austria, Cipru, Estonia, Finlanda, Letonia și Lituania, Elveția și Hong Kong. Zilele trecute și presa britanică scria că Republica Moldova este punct-cheie în schema spălării de bani din cazul Magniţki.
          • -1 (5)
           .Acum, după demiterea lui Valeriu Zubco din funcția de procuror general observăm că tot mai multe informații ies la suprafață, de aceea acum este necesară o explicație clară din partea autorităților privind monitorizarea lui Vlad Plahotniuc de către Interpol. Cu atât mai mult că atât Zubco, dar și avocații lui Plahotniuc, au declarat anterior că Plahotniuc nu este monitorizat de Interpol, în timp ce documentele de mai jos spun contrariul.
           Or, în lumina acestor dezvăluiri este anormal ca o persoană aflată sub monitorizarea Interpolului să ocupe o funcție în stat.
          • -1 (5)
           În noaptea de 14 spre 15 februarie toate structurile care fac parte din „holdingul” lui Plahotniuc au fost mobilizate și chemate la oficiul de pe strada Cantemir 1/1. Oamenii au fost aduși cu mașinile serviciilor personale de securitate ale lui Plahotniuc
          • -1 (5)
           . Printre „oaspeți” au fost observați atât deputați PD (Candu, Guma etc), cât și deputați PL (V. Munteanu, Popa), precum și B. Zumbreanu (Centrul Anticorupție), Jizdan (MAI). Scumpii „oaspeți” erau aduși cu un lift special din parcarea subterană și până în biroul lui Plahotniuc.
           Se observă o activitate specială din partea agențiilor de securitate, în regim de urgență sunt selectate persoane dubioase, le sunt eliberate documente și armament (Conducătorul este D. Damir).
          • -2 (4)
           Sunt aduse o serie de numere de înmatriculare din Transnistria, România și Bulgaria (responsabil de realizare și transportare – C. Botnari).
           La etajul 4 al oficiului sunt distruse cu viteză maximă documente scoase de la Procuratura Generală, Procuratura municipală, Ministerul Tehnologiei Informaționale și de la Camera de Înregistrare.
          • -1 (5)
           O agitație aparte au stârnit copiile mărturiilor lui Proca (reținut de poliția din Moscova), obținute prin legăturile lui R. Usatîi de la informatorii lui din organele de drept din Federația Rusă.
           7. În oficiu au fost aduse sume mari de bani în valută națională și în dolari USD (responsabili N. Politova și S. Eralov).
           Este stabilit un regim special de securitate, sunt restrase telefoanele mobile, este interzisă circulația cu transportul personal.
          • -2 (6)
           Calmul de care dă dovadă primul ministru ca și întregul modul de comportament al liberal-democraților moldoveni vorbește despre faptul că în această confruntare politică, ei rămân a fi unicul partid care pune pe agenda sa interesul național al Republicii Moldova, implementarea agendei europene și asigurarea dezvoltării statului. Comportamentul liderului liberal-democrat pare a spune că problema Plahotniuc aparține mai mult Partidului Democrat din Moldova și Partidului Liberal, nefiind problema întregii alianțe de guvernare. Pentru a rezolva această problemă - păstrarea lui Vlad Plahotniuc în politică, Mihai Ghimpu și Marian Lupu ar trebui să se întâlnească.
          • +1 (1)
           Bravo PLDM, echipa PLDM a reusit sa asigure
           Republica Moldova cu o guvernare stabila
           care rezolva problemele cetatenilor.
           PLMD-ul este un partid care incearca sa depaseasca
           aceasta dificultate in politica Republicii Moldova.
           Lupu, prin declaratiile sale isi atribuie calificari singur.
           Daca ne-am ghida dupa supararile si starile personale ale celor
           din PD, nu am reusi nimic.
           Pentru PLDM este imoprtant stabilizarea unei guvernari care sa rezolve problemele cetatenilor.
           Liderii PLDM se intilnesc foarte des cu oficiali straini, de la care iau exemplu.
           Bravo.
           Ghimpu discuta mereu prin prosupuneri. PLDM-ul a demonstrat pe parcursul timpului
           ca nu felul cum s-au partajat functiile ii mentin la acest nivel, ci modul in care activeaza.
           Bravo PLDM!
          • +1 (1)
           PLDM-ul este singurul partid in care mai am o speranta! Vad cum decurg reformele in ministerele a caror ministri sint membri PLDM! Vad ca aceste reforme fac sa ne apropiem tot mai mult de Uniunea Europeana!
           Sint sigur ca doar cu PLDM-ul Republica Moldova poate ajunge in Europa! Este un partid care are sustinere nu doar in popor ci si din exteriorul tarii! Din partea liderilor altor state!
           Vedem cum membrii PLDM colaboreaza activ cu ambasadorii diferitor state, cu liderii acestor state! Bravo! Este un partid care mereu a tinut cont de parerea poporului! Care stie cu ce probleme se confrunta cetatenii zi de zi, si incearca sa le rezolve cit mai curind! Bravo!!!
          • +2 (2)
           PD-ul prin declaratiile sale arata ca-i este in COT de popor si de viitorul tarii!!!
           Vedem ca Guvernul Filat este unul foarte efectiv in dezvoltarea si integrarea UE! Sint si unele goluri, dar toate padurile sint cu uscaturi!!! BRAVO PLDM!
          • +1 (1)
           PD-ul a aratat ca vrea sa duca Republica Moldova intr-o criza politica foarte puternica.
   • +1 (3)
    PLDM-ul unicul partid care are sustinerea Europenilor si merita căci este unicul care poate duce Moldova în Europa.
    PD,PL=Moscova
 • +2 (2)
  Aici cu berea nu ajuta trebuie o lada de koneaciok:)
  • +2 (2)
   De ce se mai pierde timp si nervi din cauza Prostiilor facute de catre
   Cei de la PD , nu inteleg in urma la toate de ce cei de la PLDM sunt
   cei ce primesc palitura pe spatele lor , de parca PLDM a investit
   in functie la Moldsilva un Jurist , sau de parca PLDM au fost cei ce
   au participat la mareata Vinatoare
   • 0 (0)
    parca sunteti "japonezele cu chilotii in cap"()
 • +1 (1)
  hai ca patria s-o inchis da film este online.... da nu stiu de ce nu se incepe
 • +1 (3)
  NU PDM a parasit alianta ca voi sa-i dati indicatii,ci PLDM.DEmisie!!!!
 • +1 (3)
  Nixon, sandel cel schiop (la minte), nazdravan (cal sau magar), chicarito... mai aveti sa postati prostii mai mari ca voi fara careva argumente. Eu pot inainta careva "pacate" ale PLDM: 1. Harbuzul, 2. 400000 euro furati doar intr-un singur caz, 3. inabusirea businesului mijlociu de catre sefu' cu Vicol...
  • 0 (0)
   si de acestea PD e vinovat ca nu i-a lasat in pace, oare de ce?
   pentru ca cei care i-au dat in vileag le-au stricat planurile grandioase?
   -----
   MOLDOVA FARA SARACIE!(era necesar sa accentuieze care Moldova? cea facuta republica sau cea fosta odata intreaga)
 • 0 (0)
  ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  “”„Guvernul Filat2 nu mai are nicio șansă de reabilitare pentru că s-a discreditat în totalmente”.
  Această constatare aparține președintelui Partidului Democrat, Marian Lupu,””
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/lupu-arunca-cu-pietre-in-gradina-pldm-guvernul-nu-trebuia-sa-se-bazeze-pe-mister-nu-sunt-bani-57762.html
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri