Liliana Palihovici: Am mai spus și anterior că nu voi susține un eventual proiect de implementare a votului uninominal

Vicepreședintele Parlamentului, liberal-democrata Liliana Palihovici, care astăzi a apărut într-o listă a deputaților care vor vota proiectul PDM, privind implementarea votului uninominal, reiterează că nu agreează un astfel de proiect pentru Republica Moldova.

Palihovici subliniază că nu susține și nu va susține inițiativa PDM, poziție anunțată și anterior. 

Liliana Palihovici: Am mai spus și anterior că nu voi susține un eventual proiect de implementare a votului uninominal
(Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari)

„Am rămas surprinsă să văd numele meu în acea listă, având în vedere că anterior mi-am expus public poziția asupra acestui document. Consider că implementarea votului uninominal nu este în susținerea democrației în Moldova și nu este potrivit pentru realitățile țării noastre”, a declarat Liliana Palihovici pentru UNIMEDIA. 

Liliana Palihovici spune că va susține doar proiectele PLDM privind modificarea Codului Electoral, proiecte ce vin în soluționarea adevăratelor probleme în acest sens. 

Pub

„Eu voi susține doar proiectele PLDM de modificare a Codului Electoral, prezentate la sfârșitul anului 2016. Aceste inițiative legislative ar rezolvat problema votului diasporei, dar și alte probleme cu care ne-am confruntat la scrutinele anterioare”, a conchis Palihovici. 

Totodată, palihovici subliniază că, decamdată, proiectul PDM nici nu a fost prezentat deputaților. 

„Noi nici nu am văzut proiectul respectiv. Sunt speculații care au scopul să provoace discuții în societate”, a subliniat Liliana Palihovici.

UNIMEDIA amintește că, astăzi, 9 martie, a fost făcută publică o listă a 53 de deputați care ar putea susține proiectul PDM de implementare a votului uninominal.

Printre aceștia se numărăr și liberal-democrații Liliana Palihovici, Anghel Agache și Alexandru Barbăroșie, dar și liberalii Vladimir Cernat și Artur Gutium.

Cert este că, anterior, PL și PLDM au anunțat că nu vor vota pentru implementarea unui eventual sistem electoral uninominal.

Reacția lui Alexandru Barbăroșie privind apariția sa în lista deputaților care ar putea vota pentru proiectul PDM. Anghel Agache nu a comentat deocamdată situația.

UNIMEDIA amintește că Vlad Plahotniuc a declarat luni, 6 martie, în cadrul unui briefing de presă că democrații vor propune un proiect de modificare a sistemului electoral și anume alegerea deputaţilor prin circumscripţii uninominale.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub