ora: 16:45, 30 apr 2011 8327
Autor: Ana Rîmbu

Liga Islamică: Mitropolia Moldovei se teme că odată cu legalizarea Islamului oamenii vor avea o altă alegere


Liga Islamică: Mitropolia Moldovei se teme că odată cu legalizarea Islamului oamenii vor avea o altă alegere
Sergiu Sochircă, președintele Ligii Islamice
Foto: europalibera.org
„Este o propagandă absolut greşită împotriva islamului. Islamul cheamă la toleranţă, la lucruri paşnice. Probabil Mitropolia acuma simte frica aceasta că va fi o răspîndire a Islamului şi oamenii vor avea şi o altă alegere.”

Declarația aparține președintelui Ligii Islamice, Sergiu Sochircă, lansată în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit lui Sochircă, de sărbători, la rugăciunile musulmanilor din Moldova asista poliția. Mai mult, președintele Ligii Islamice susține că a avut deshis pe numele lui și un dosar administrativ.

Alexandru Tănase, fost ministru al Justiției, insistă: cultul nu putea să nu fie înregistrat în Republica Moldova: „Islamul nu este o sectă, ci una din cele trei mari religii mondiale. Nu există nici o ţară de pe glob unde să nu fi fost autorizată funcţionarea cultului Islamic. Noi avem normă constituţională prin care garantăm tuturor persoanelor libertatea de confesiune. De la faptul că nu sunt înregistraţi, nu înseamnă că ei nu există”, explică Tănase.

Amintim că Mitropolia Moldovei a declarat că oficializarea Islamului umilește creștinii ortodocși din Moldova.

UNIMEDIA precizează că potrivit Ligii Islamice, in Moldova sunt circa 17 mii de musulmani. Ministerul Justitiei a inregistrat Liga Islamică la 14 martie , după ce ani la rând reprezentanţilor acestui cult i-a fost refuzată înregistrarea oficială in Republica Moldova. Astfel, adepții Islamului vor putea practica rugăciunile colective, dar și construi moschei.
Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Mi-i sila de "crestinii" nostri. Bine, de majoritatea lor, ca sa precizez.

  Care crestin adevarat s-ar teme de vre-un alt cult?
  Care crestin adevarat ar incalca principiile de baza ale crestinismului - toleranta, altruismul, lipsa de invidie, necesitatea de a face bine, mai ales pacatosilor?

  Pe unde-i vezi - s-au transformat in roboti, care cred ca daca respecta niste rituri aiurea, pai au sa mosteneaca Imparatia.

  Pacatosi de ei, pina la maduva oaselor.
  • 0 (0)
   Ei profita de faptul ca in lumea civilizata se respecta drepturile omului si isi propaga erezia pe tot globul. "Islamul cheamă la toleranţă, la lucruri paşnice." - povesti pentru adormit copiii. Cred ca problema trebuie pusa altfel: cind in tarile islamice crestinii nu vor fi prigoniti, arestati, batuti, schinjiuiti si omoriti, atunci sa se legalizeze islamul si in tarile traditional crestine. Sa nu fie joaca intr-o poarta.
   • 0 (0)
    Noi avem parac grupul cela crestin "matrona" sau cum se mai numesc ei de pe str. Columna. Acel preot cu "gasca" lui (credinciosi nu-i pot numi fiindca sunt mai ceva ca o secta de rasisti, doar ca se ascund dupa valorile noastre crestine, si prin protestele lor agresive cred ca nu sunt mai putin oericulosi decit musulmanii.

    Nu-mi place nici mie ideia aceasta cu deschiderea "mecetelor" la noi in tara, dar biserica si asa s-a transformat in busines, secte religioase avem la fiecare colt, oamenii umbla zombati cu aceasta credinta falsa unde doneaza totul lasind si familiile fara casa, asa ca n-avem de ce ne mira...
    • 0 (0)
     Mitropolia nu vrea sa se creeze alte alegeri unde sa se doneze bani in afara de biserica... in politica se baga... creeaza si partide dar cum ajunge vorba de a impozita bisericile.. nuuu mitropolia nu are legatura cu politica...
  • 0 (0)
   citeste Biblia si intelepteste-te!
  • 0 (0)
   CRESTINII CARE SEUFERA DE PE URMA UNUI CULT SE TEM DE EL.
   islamul este un cult FASCIST.
   • 0 (0)
    Tu esti FASCIST. Tormoz esti tot tu. Demult (sau deloc) nu ai citit literatura despre religii.
    • 0 (0)
     ei cel putin Coranul l-am citit.
     e o carte rasista, plina de ura fata de nemusulmani.
     carte care cheama la omor in masa a celor care nu cred in allah si "profetul" pedofilic mohamed
    • 0 (0)
     FASCISMUL ISLAMIC - o ideologie care se raspindeste ca cancerul prin toata europa, acum si in Moldova.
     atita timp cit musulmanii sint in minoritate, vorbesc despre democratie si drepturile omului, cind devin majoritate omoara chiar si copii.
 • 0 (0)
  Imi place Islamul si ii sustin.
  • 0 (0)
   Nu poate fi adevarat si crestinismul si islamul. Domnul Isus spune: "Nimeni nu vine la Tatal decit prin Mine. Eu sint calea, adevarul si viata." Daca sint adevarate aceste cuvinte, atunci islamul este o erezie si urmasii prorocului Mohamed nu vor ajunge nici cind la Tatal din simplul motiv ca nu merg pe calea care este Isus.
   • 0 (0)
    Islamul este religia sora cu crestinismul, de ce sa nu traim in pace cu musulmanii? Isus a zis sa urim, sa asuprim pe cei care nu cred in Dumnezeul nostru?
   • 0 (0)
    Am putea prelua multe lucruri bune de la Islam si poate preotimea noastra s-ar lepada de unele practici negative care denegreaza biserica crestina.
    • 0 (0)
     Creştinul adevărat no să-şi schimbe nici o dată credinţa,ca şi musulmanul adevărat deoarece ei poartă în sufletul lor credinţa întrată în ei din laptele mamei care l-a adus pe lume şi l-a crescut.Numai falşi credincioşii pot să-şi schimbe confesia.Este pericol pentru cei ce trădează credinţa ,dar nu pentru cei care o păstreză.
     În sfînta zi de azi spun la toţi - Cristos a Înviat!!
   • 0 (0)
    Religia crestina spune ca la Judecata de Apoi fiecare va fi judecat dupa faptele sale inclusiv si cei necrestini sau urmasi ai altor religii care nu au putut sa-l cunoasca pe Hristos din anumite cauze.Referitor la adevarati crestini la noi populatia vine fara dragoste la biserica deoarece ,,asa trebuie" si imediat cum rabda 2 ore si ies dupa asta uita toate povatele crestine si respecta cu strictete sarbatorile si traditile care le plac.Aici avem ce invata de la musulmani deoarece ei sint mai omanosi si mai credinciosi decit noi
  • 0 (0)
   ATUNCI SUSTII FASCISMUL ISLAMIC

   http://video.google.com/vi deoplay?docid=2515587181120245 843#
 • 0 (0)
  Acuma se va vedea cum şi-a educat biserica creştin-ortodoxă enoriaşii săi şi de asta va depinde dacă vor migra creştinii ortodocşi spre Islam ori nu. Mă uit ultima vreme, câte crime se comit la noi de către creştinii noştri şi mă gândesc: oare asta îi învaţă biserica? Cred că ar fi bine ca preoţii să-şi facă slujba cu demnitate şi atunci omul botezat în religia creştin-ortodoxă nu va mai căuta alternative...
  • 0 (0)
   statistic privind, majoritatea crimelor comise in europa, CRIME GRAVE, sind comise de musulmani.
   islamul e O IDEOLOGIE FASCISTa.
   tot ce spune sochirca in cuvintarile sale(http://www.youtube.com/wa tch?v=GfYtbfe1Hxo), sint minciuni.
 • 0 (0)
  care primeste islamul intii taiem cucu. hi
 • 0 (0)
  Se zice ca Dumnezeu e unul insa religiile sint caile ce duc spre el.
  • 0 (0)
   E o teorie destul de raspindita printre cei capabili sa studieze, sa analizeze, inainte sa faca concluzii.

   Unii cred ca multiplele confesiuni si religii s-ar explica prin faptul ca profetii trimisi de-a lungul secolelor, in diferite regiuni de pe Pamint, au fost doar o necesitate, care a fost cea mai potrivita pentru rezolvarea problemelor din acelea regiuni, plus au predicat fix in felul in care ar fi putut aduce folos maximal oamenilor inapoiati din regiunea si timpul respectiv.

   Doar se stie ca religiile majoritare, indiferent de detalii, au un nucleu unic - insuflarea fiecarui a respectului fata de cei din jur si a respectului fata de sine.
   Nu gasiti nici o religie majoritara in lume, care nu ar chema, in esenta, la altruism, la daruire de sine pentru prosperarea celorlalti.
   • 0 (0)
    Exact, cine n-ai fi fa bine si fii bun cu totii.
    Si nu chema la ura si razboi din motive de razbunare.
  • 0 (0)
   se mai zicea altadata ca noi totzi am provenit de la aceeai maimutza si ca religia e un opium pentru lume. Satana isi mai schimba tactica. Daca nu a reusit sa-i convinga pe oameni ca sunt maimutze si ca dumnezeu e o ideie inventata de niste oameni intunecati la minte... Acum deza ne indobitoceste spunand ca toate religiile sunt bune si ca toate duc la acelasi dumnezeu in final. Daca ai citi Cartea pe care se bazeaza crestinismul- Biblia, vei vedea ca nu exista nici o prietenie sau chemare la coexistentza cu alte religii.
   • 0 (0)
    Corect, Noul Testament ne invata toleranta si ne da exemple de dragoste nelimitata fata de oameni, indiferent de nivelul lor de dezvoltare.
 • 0 (0)
  Ne apropiem de Pastele Blajinilor, priviti ce destrabalari si excese vor avea loc in cimitire, iar preotii nostri in frunte cu Mitropolitul tac, sau poate agreaza si li se pare normal.
 • 0 (0)
  individul se face impresia ca vorbeste despre marfuri, alegere!!!! pagani .
 • 0 (0)
  Inregistrarea islamului in Moldova este o profanare. Este parerea liderului comunistilor care a criticat dur astazi mitropoliile Basarabiei si Moldovei. Asta pentru ca biserica ortodoxa ar fi luat apa in gura dupa inregistrarea cultului islamic, sustine Vladimir Voronin.
  Ministerul Justitiei a inregistrat oficial islamul in luna martie curent, astfel incat acum adeptii acestui cult religios pot sa faca rugaciuni colective si sa isi inalte moschei. Potrivit Ligii Islamice, in Moldova sunt circa 17 mii de musulmani, dintre care 2 mii de moldoveni convertiti la acest cult religios.
 • 0 (0)
  Da, musulmanii ne socot de prosti, dar mai mare e problema ca noi ne aratam ca si suntem prosti. Cui vrem sa ne aratam ca suntem toleranti? Celor care nu lasa sa calce picior de crestin pe teritoriul "orasului lor sfant" Mekka? Celor a caror carte de capatai - Koranul e plin cu invataturi de violenta (decapitarea si prigonirea tuturor infidelilor, adica nemusulmanilor). In viziunea lor asupra lumii - toate tarile se impart in 2 categorii: 1. Lumea pacii- adica tarile care au o guvernare islamica si 2. Lumea razboiului - adica de-alde noi. Islamul din start s-a raspandit prin violenta si forta sabiei (uitati-va la steagul Arabiei Saudite cu doua sabii incrucisate. Cand ei sunt slabi, atunci raspandirea islamului se face pasnic, dar din moment ce ei capata puterea, atunci daca nu accepti sa te faci musulman exista o singuravarianta - decapitarea. Mai cititi stirile din lumea islamica. In Pakistan islamistii l-au impuscat pe un ministru crestin care cerea drepturi pentru crestinii de aco
 • 0 (0)
  P/u cei care sustin islamul. Ce zice-ți de obiceiul frumos de a decapita cu cuțitul pe cei *păgîni* (creștini- spre exemplu).
  Ați văzut o asemnea execuție ??. Cred că după ce vedeți o să vă mai gîndiți puțin.
  Binențeles au și ei laturi pozitive, dar oricum eu ii consider fanatici, paranoici
  • 0 (0)
   Nu toti sunt fanatici, doar sectantii fundamentalisti. Asemenea devieri si cruzimi sunt prezente si in sectele crestine.
   • 0 (0)
    Asemenea devieri sint tinute sub control de societatea de drept. Avem organe abilitate sa impuna ordinea publica, necatind in numele carui ideal vre-un fanat o incalca.

    Dati-i o data Cezarului ce-i a lui. :)
 • 0 (0)
  Deseori am senzaţia că ortodoxia este departe de creştinism, şi cu atât mai mult de ceea ce se pretinde...
  ---
  Am fost la vot pe 28.
 • 0 (0)
  lo. O mama cu 5 copii de acoloa fost omorata pentru ca a declarat ca e crestina. In Egipt musulmanii au devastat si au incendiat bisericile crestine in noaptea de revelion. In orice tara islamica oricine declara ca atrecut de la islam la crestinism se declara tradator urmeaza obligatoriu sa fie omorat. Ce sa mai spui de Iran, Afganistan, Sudan unde au fost omorati in razboiul civil sute de mii de cetateni ai tarii doar pentru ca sunt crestini. Printre multele metehne pe care le avem, la acest subiect se evidentiaza doua: 1. Naivitatea si 2. Ignoranta. Naivitatea pentru ca credem in povestile cu care ne spala creierii cei ce raspandesc islamul spunand ca e o religie pasnica (tot cum ai da-o de mireasa pe o curva facandu-i reclama ca e o fata cinstita). Apoi nici nu ati citit macar odata coranul si isoria islamului dava dati cu parerea ca niste specialisti. Mai rau e ca nu ne stim istoria noastra si nu avem habr de ceea ce scrie biblia - cartea de capatai a crestinilor. Da istoria poporu
 • 0 (0)
  lui nostru. Stefan cel mare s-a luptat in primul rand cu islamizarea. Maine poimane vor cere sa schimbam crucea din mana lui Stefan cu o semiluna, ca doar crucea le jigneste sentimentele lor religioase. In tarile cu guvernare islamica nu veti vedea vreo biserica cu crucile pe ele, insa in lumea post-crestina occidentala moscheile cresc ca ciupercile dupa ploaie. Cine cred ca sunt musulmani rai si musulmani buni, amarnic se inseala. Pentru orice musulman etalonul spre care ei trebuie sa tinda e Muhammad - intemeietorul acestei religii. Pai daca citesti biografia lui nu poti sa te infiori. Ce zice el despre femei, despre nemusulmani si despre evrei. In Londra atentatul terorist din metrou l-a facut un "musulman bun" - un invatator de scoala care multi ani a invatat si a muncit in Anglia, ca apoi sa-i socheze pe toti cu declaratia sa video ca el isi implineste sfanta sa misiune de razbunare fatza de Occident. Ar trebui in primul rand sa ne cunoastem credinta noastra si sa ne stim inamicii
 • 0 (0)
  și idiot îi sochircă ăsta :))))
 • 0 (0)
  Dealtfel suntem sortiti pierzarii ca neam, ca natiune, ca credinta aici pe pamant si ne asteapta si in vesnicie focul gheenei unde vor arde toti cei ce s-au lepadat de Hristos!
  Desteapta-te crestine!!!
  Biserica! Organizeaza lectii in scoli si emisiuni radio - tv unde sa-i inveti pe catatenii tarii ce inseamna islam, de unde s-a luat si cu ce se mananca. Daca nu face acest lucru invatatorii crestini, o vor face si o fack deja promotorii homosexualitatii si islamizarii chemand la toleranta. E ca si cum cineva se cere la gazda sa locuiasca in aceeasi casa cu tine si apoi iti cere sa-l inregistrezi in casa ca apoi sa-si ceara drepturile de proprietar. Una e sa-i toleram ca musafiri si o mare prostie e sa-i punem "la propiska". Aveti grija, Nici o tara islamca nu inregistraza vreo biserica crestina. Ei nu sunt cei ce cedeaza. Compromisul in viitorul apropiat va fi din parte lor doar de genul, "ne lasati sa ne inmultim, sa ne construim moschei, sa venim la putere si noi nu va vom bombarda...
  • 0 (0)
   Nu dispera, ai incredere in Domnul, pentru ca el stie mai bine cum sa-si aduca biserica la salvare.
   Oamenii deobicei, chiar din impulsuri bune, cind se aprind prea tare, deviaza in rau. E simplu, citeste Biblia, incearca sa intelegi, pentru ca e scrisa pentru oameni.
 • 0 (0)
  Stateam de vorba cu niste studenti sirieni de la ULIM care se laudau cu faptele lor eroice pe cai moldoveni i-au convertit la islam (asta cand ei nu erau inregistrati) apoi cum ei organizau namazul (una din cele 5 rugaciuni obligatorii pe zi) in timpul orelor, cand profesorul era nevoit sa intrerupa orele si "sa le respecte drepturile" (ei doar ne aduc bani cand vin sa invete la noi). Studentii nostri erau nevoiti sa iasa din clasa "ca nu cumva sa le incurce la rugaciune"dar celelalte rugaciuni de noapte nu erau respectate cu aceeasi ardoare. Scopul lor principal e sa se impuna in mod obraznic si sa ne violeze cultura si credinta. Nici in cea mai laica si moderna tara cu context musulman nu-ti poti imagina o asemenea situatie cand ei le-ar permite crestinilor macar o faramitura din drepturile pe care le au ei la noi. In Rusia in regiunile cu context musulman (Tatarstan) Exista magazine unde se fac reduceri doar la musulmani si autoritatile rusesti nu pot sa se implice in vreun fel!
  • 0 (0)
   Am invatat intr-o grupa de arabi, la ULIM, doar pentru ca acolo se preda in engleza. Ei, cel putin, se incerca sa se predea in engleza. :)
   Nu am vazut niciodata disrespect pentru crestini - dimpotriva, am stat de vorba cu citiva din Siria - ei recunosc originea comuna a religiilor noastre. O cunosc si pe Maria si pe Isus. Au aceleasi valori, in fond.
   Am vazut acolo oameni cu mult mai cuminti, cu mai multa demnitate, decit studentii nostri.
  • 0 (0)
   replica mea a fost la adresa autoritatilor moldovene si la concetatenii nostri care cred ca au de a face doar cu o simpla religie diferita de crestinism. Nu e omeneste, nu e corect sa ne lasam mintiti. De ce sa le permitem lor ceea ce la ei acasa se pedepseste cu moartea. De ce sa-i credem ca aceasta religie e una pasnica, daca ea din radacina ei si din invatatura ei e una violenta si agresiva. De ce sa stam linistiti si sa ne uitam indiferenti cum sarpele isi face cuib si depune oua in tara noastra fiind protejat de legea tarii noastre care e condusa de niste corupti si vanzatori de neam???????????
   • 0 (0)
    ... pentru ca sintem crestini. Oare nu-i evident?
    • 0 (0)
     a fi musulman inseamna sa fii ca Muhammad, a fi crestin inseamna a fi ca Hristos! Hristos a mustrat fariseii, a izgonit pe cei ce profanau Templul, Nu-i ajuta pe oameni de dragul ajutorului ci mai intai se ingrijea de sufletele lor, adica le ierta pacatele. El a spus: "Eu sunt CALEA, ADEVARUL si VIATZA si NIMENI nu vine la TATAL decat prin MINE! Deci prin declaratia Sa Hristos a exclus orice alternativade salvare si nu a acceptat nici un parteneriat cu vreo alta religie. Crestinismul si Islamul sunt incompatibile. Ele nu se completeaza una pe alta ci se exclud reciproc. Aici sau accepti ca Hristos e singurul Salvator, sau te impaci tacit prin imbratisarea islamului ca ceea ce stim noi despre Hristos din biblie e o minciuna. Hristos a mai spus: "Cine se va lepada de Mine, Ma voi lepada si Eu de el in fatza Tatalui din Ceruri!"
   • 0 (0)
    nu te supara ca te intreb, ai citit vreodata coranul? Daca ti-ar da o pastila si te-ar convinge ca e ceva de dureri de cap atunci cand te doare capul, ai inghiti-o fara sa te uiti de unde au scos-o sau fara sa citesti pe in reteta? Pentru ei Isus e "un profet, un fel de Ioan Botezatorul, care a venit sa pregateasca calea pentru un mai mare profet ca El - Muhammad. Apoi tot musulmanii invata ca biblia noastra e modificata si ca doar Coranul ne ofera adevarul absolut. Adica credinta noastra se bazeaza pe o carte falsa. E logic ca ei sa nu spuna lucrurilor pe nume atunci cand sunt aici. Altfel se duce discutia cand te ducila ei. In Tunisia, care pana adineaori era oficial o tara laica, vorbeam cu musulmanii de acolo si-mi spuneau ca o sa ard in iad daca nu ma fac musulman. Tot acolo isi batea joc de o turista din rusia pentru ca purta crucea la gat. Oare ai auzit vreodata cat de diferit se poarta un violator cu viitoarea lui jertfa atunci cand e pe un terutoriu nesigur si cum se poarta i
    • 0 (0)
     a fi crestin nu inseamna sa fii naiv si sa desfaci picioarele in fatza celor ce vor sa te aibe
     • 0 (0)
      Judeci in categorii care-s departe de crestinism.

      Poate ti-ar fi mai comod sa polemizezi daca ai incepe sa descriminezi pe criterii diferite de religie? :)
      • 0 (0)
       Imi pare rau, tu judeci despre crestinism fare sa cunosti esenta crestinismului. Hristos a spus: Va rataciti, pentru ca nu cunoasteti scripturile!
       Am impresia ca stii despre crestinism din ceea ce ti-au spus musulmanii si nu din prima sursa - Biblia. Te rog frumos, ia si citeste (nu selectiv ci de la scoarta la scoarta) Biblia si atunci nu va mai fi loc pentru dispute intre noi. Argumentele mele sunt de la Invatatorul me si eu sunt Ucenicul Lui!
       Inca o diferentza: MARTIR crestin e cel ce este chinuit si omorat de altii pentru credinta sa.
       MARTIR musulman e cel ce omoara o multime de oameni nevinovati pentru ca nu sunt de aceeasi credinta cu el.
       Nu se observa diferentza?
       Initial, indignarea mea nu a fost impotriva musulmanilor ci impotriva punerii lor la "propiska" in casa noastra.
       Mai intreaba-i pe ei ce altceva au in vedere prin "lumea razboiului" daca nu lumea nemusulmana ca noi cu care ei se vor impaca doar cand ne vor converti la islam sau ne vor omora.
    • 0 (0)
     Stiu ca pentru ei Isus e "doar" un profet. Dar asta nu-mi incurca sa am incredere in oameni, chiar daca nu cunosc toate detaliile care-i fac sa-l aprecieze pe Isus altfel decit mine.
     Pentru mine e un motiv prea insuficient ca sa-mi pierd controlul, sa incep sa urasc pe cineva. Sau mai ales sa-mi clatine credinta mea, sa ma faca sa am dubii. :)

     Incearca sa ai incredere in oameni. Sa vezi ca vor incepe sa-ti zimbeasca pe strada, fara vre-un motiv.
     • 0 (0)
      Psalmul 118:8 "Mai bine sa-ti pui nadejdea in Domnul decat sa te increzi in oameni"
      Ei care sunt musulmani - in viziunea mea sunt oameni = creatura lui Dumnezeu. Nu pot sa fiu si crestin si sa-i urasc pe acesti oameni. Dar nu pot sa ma impac cu invatzatura lor si prin atitudinea mea activa sau pasiva (pe care unii o numesc toleranta si incredere in oameni) sa dau lumina verde unei miscari anticristice. Eu nu vreau ca urmasii mei sa fie pusi in fatza alegerii sa fie omorati sau sa se faca musulmani prin contributia mea, chiar si indirecta.
 • 0 (0)
  Regretabil

  Da da. Să-i vezi pe acești musulmani seara prin discoteci cît sunt de obraznici, și cum se uită la fetele noastre ca niște ... scăpați
  • 0 (0)
   putini musulmani ai vazut in viata ta... eu am colegi la master de prin Irak, Yemen, Pakistan care sunt de treaba. STEREOTIPURI
 • 0 (0)
  crestini priviti filmul documentar rusesc "Mirotvorets" si ve-ti intelege multe lucruri. Dar celor din "alianta pentru integrare cu oricine" le doresc succes la alegerile anticipate ce vor avea loc. Ce veti face fara sustinrea noastra?
 • 0 (0)
  Apropo , paginii acestea cand sunt putini sun cuminti, se fac canalii proportional cu crestea numarului.
 • 0 (0)
  un musulman bun e unul mort... ori voi vreti sa ajungem ca si in Europa si Rusia? nemtii si francezii acum nu stiu ce sa faca cu ei, da voi ii primiti cu bratele deschise. afara cu ei, sa stea acasa, in Asia, nau ce cauta aici cu tot cu religie. or, vor resimiti acelasi tratament pe care-l suporta infidelii la ei in tari
 • 0 (0)
  poate musulmanii va vor schimba mintile pidari de pochi ,hapsini si lacomi.ignorati promovarea valorilor crestinesti,sinteti in goana dupa bani si masini luxoase.lumea se va intoarce cu fata la voi atunci cind va veti opri sa purtati vesminte de 20000 de lei si copilasii sa umble desculti in jurul bisericii
 • 0 (0)
  Am facut studiile peste hotare şi acolo am facut cunoştinta cu sotul meu care este musulman.Nimeni nu este vinovat ca s-a nascut intr-o tara sau alta.Acum locuim in tara lui,nici parintii,nici el nu mi-a zis sa trec la islam, fiecare ne respectam religia,acum inainte de paşte el impreuna cu mine a postit,iar la paşte rudele nu au uitat sa ma felicite.
  Sora mea din Moldova cu sotul ei tot timpul a imblat la biserica dar el tot timpul striga;D-zeul matii şi crucea masii;Prin urmare conteaza Omul....Nu face rau,nu fura,nu omori asta e principalul..
 • 0 (0)
  de acord cu liga islamica ! mitropolia moldovei prin aberatiile sale ne blocheaza reformele de integrare si reeducarea societatii !

  maritile taxele pentru locurile si intretinerea bisericilor, ei au de unde si impuneti sa dea bonuri fiscale la orice ceremoinie contra platii serviciilor ! sau sa nu ceara bani atunci direct sau indirect !

  extremisti islamici este o alta poveste la fel ca si extremistii ortodox sunt ambii periculosi !
 • 0 (0)
  bai, hai s-o luam mai simplu. In Moldova n-a fost niciodata oficializat islamismul si parca totul decurge normal la capitol, adica nu avem conflicte religioase importante cu lumea islamica, DE CE SA NE COMPLICAM??? Uitati-va la Franta, Marea Britanie unde au ajuns... .

  Eu asa, in general sunt deacord cu societatea multiculturala si mi-ar placea sa fie intelegere intre oameni indiferent de orientare sexuala, rasa, religie samd, dar cu musulmanii, practica din alte tari arata ca nu prea merge ideea de convietuire in buna intelegere si pace.
  • 0 (0)
   sa nu uitam ca niciodata deja nu e actual ! singuri noi neam bagat in cursa pentru integrare europeana ! si niciodata deva va iesi din moda
 • 0 (0)
  Cred ca Moldova are probleme mai importante de rezolvat si anume situatia economica!!! SUNTEM CEL MAI SARAC STAT DIN EUROPA. Ne pleaca oamenii din tara, copiii comit crime!!! Oamenii n-au de lucru! Transnistria ne sufoca. Oare chiar islamul trebuie sa iasa in fata si sa ne sustraga atentia de la adevaratele probleme?
 • 0 (0)
  Mitropoliile ortodoxe trebuie sa aiba grija de ce se intimpla acolo.Biserica nu trebuie sa fie implicata in politica, afaceri comerciale pentru propria imbogatire a unor clerici. Oamenii credinciosi cred in Dumnezeu, dar mai rar merg la biserica. Ei nu mai tolereaza sfadaliile intre biserici si multe alte actiuni, care te fac sa nu mergi prea des la biserica, nu te atrag, te resping.
  Chear si Cingiz Han, Tamerlan, Maurii nu au permis sa distruga/devasteze biserici, indiferent de confesiune.
  Dumnezeu este numai unul, eu creg intru unul Dumnezeu. Sa creada toata lumea. Cum poate. Cum stie. Numai sa nu aduca prejudicii nimanui. Nimeni nu poate tine monopolul in acest domeniu. Nu va straduiti. Aceasta nu va reusi nimanui.
 • 0 (0)
  moskee exista si la moskova in inima patriarhiei ortodoxe ! daca se va da voie islamului atunci si tarile islamice vor da voie ortodoxilor 1 mai ales ca avem moldoveni care lucreaza si traiesc in tarile asiatice !!! oare ei trebue sa se ascunda din cauza aberatiilor bisricii de aici ???
 • 0 (0)
  Bai prostilor citind toate comentariile ma`m enervat mai tare.
  Sunteti crestini cine dracul va impune sa va schimbati credinta ?
  La fel ca si voi sunt si alte persoane cu ACELEASI DREPTURI!Cum voi aveti dreptul la Biserici si sa va rugati la Dumnezeu asa si ei au dreptul la moschei si sa se roage la allah.Asa ca nu incercati acum sa aratati ca sunteti mai catolici ca papa ( in cazul nostru mai Crestini ca Parintele de la Biserica )
 • 0 (0)
  Pace vouă !
 • 0 (0)
  Allah din araba înseamnă Dumnezeu. M-a intii informativa din cărți corecte apoi discutați despre religii! Nu vorbiti urit despre Islam, Dumnezeu vede ce faceți si toți ne vom întoarce la El. Pace vouă .

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA