ora: 11:48, 06 mai 2014 2057

Liderul PDM: De la integrarea europeană, atenția va fi focusată pe agenda socială


Liderul PDM: De la integrarea europeană, atenția va fi focusată pe agenda socială
Marian Lupu, președinte PDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

„Noi am fost cu toții implicați plenar în ceea ce ține de finalizarea unor obiective importante, cum este cel legat de liberalizarea vizelor sau acordul de asociere, am finalizat cu succes aceste obiective, dar acum e momentul să ne întoarcem la agendă socială, pe care am cam neglijat-o”.

Declarația aparține președintelui Partidului Democrat, Marian Lupu, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA.
 
Democratul precizează însă că agendă socială a fost neglijată din motive obiective. „Uneori și pentru că ne-am lăsat furați de discursuri pro europene și am neglijat faptul că pentru a ajunge să trăiești că un european, trebuie mai întâi să faci reformele necesare în plan intern, care să ducă la o îmbunătățire a vieții oamenilor. Ei nu o să ne voteze pentru câte de țări suntem în discursuri pro europene sau pro ruse, ci pentru rezultatele pe care le vom avea”, spune Marian Lupu.
  
Potrivit lui, anumite reforme s-au făcut, fără de care nu ar fi fost posibilă liberalizarea regimului de vize, însă acum trebuie accentul se va pune pe reforme care vor duce la îmbunătățirea conditiile de trăi. „Avem foarte multe de făcut în continuare, în special îl ceea ce privește zonă economică, justiția, protecția socială și alte domenii importante. (...) Atenția va fi focusată pe obiective realizate în viitorul mai apropiat, așteptările electoratului se vor focusa pe revenirea la agendă socială. Oamenii au așteptări în ceea ce privește îmbunătățirea vieții lor, iar liberalizarea vizelor rezolvă doar o parte dintre acestea și ei vor dori să vadă rapid și alte rezultate concrete și nu neapărat doar legate de parcursul nostru european”, evidențiază liderul PDM.
 
Interviul integral al liderului PDM, îl puteți găsi pe acest link.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -17 (21)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Lupu are dreptate, trebuie de creat Uniunea Europeana la noi acasa, trebuie de creat conditiile de trai europene aici in Moldova daca vrem ca pina la urma sa ne integram in acea mare familie. Cetatenii nu se hranesc numai cu povesti frumoase. Ei vor salarii, pensii, drumuri, infrastructura normala in localitati!
  • -18 (18)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   si normal ca are dreptate. omul drept spune. trebuie sa muncim ca sa creasca salariile in tara. sa avem un sistem perfomant in medicina, educatie etc. dupa aceea vom putea vorbi despre aderarea. doar atunci si numai atunci.
   • -17 (19)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    nu este corect sa vorbim de pe acum in ce an vom adera la UE. pur si simplu oamenii nu vor sa mai creada in povesti de succes. ei vor sa vada realizari concrete. pozitia lui Lupu este una destul de normala.
    • -18 (18)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Avtudov nu-i posibil totul peste noapte, vorbesti de drumuri da ia vezi ce drumuri bune a facut acum Vasile botnari, si in acest an inca 500 km de drum sunt in reparatie capitala. Asa ca inceputul este bun.
     • +4 (6)
      Facut - din bani europeni!
      • -10 (10)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Marian Lupu are dreptate deoarece pentru ca sa obtii ceva trebuie sa contribui si tu la un sistem mai bun si in mod normal vom contribui la cresterea si dezvoltarea tarii. Asa asteptam cineva sa ne clarifice problemele dar de ce nu contribuim si noi cu ce putem la rezolvarea lor

       Sunt cetățean activ
 • +3 (7)
  Mare bucurie pe capul plebei! Lupu incurca itele. Printr-o etorica cenu are legatura cu realitatea. Jenant, caci mizeaza in continuare pe mediocritati. Daca nu poti face fata globalizarii, atunci nu stiu ce esti, dle, dar nu esti de stanga. Clar?! Se neaga pe sine si pentru ca a facut gesturi de urise injustitii sociale. Caci s-a opus vehement restituirii proprietatilor furate sau cumparate prin inselaciune. Nu pomenele electorale ingrasa electoratul, ci lupta cu inegalitatea. Si mai si: deconspirarea tuturor faradeleglor de top; deplahotniukizarea Sistemului; deparaziatarea Procuraturii etc.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA