Liderul PAS: Ne propunem ca la următoarele alegeri să fim cea mai importantă forță pro-europeană

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că alegerile prezidențiale au fost un pas important pentru echipa noastră, iar victoria va veni în alegerile parlamentare. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru presalocala.com.

Liderul PAS: Ne propunem ca la următoarele alegeri să fim cea mai importantă forță pro-europeană
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

”În primul rând, dorim să întărim structura organizatorică a partidului, să ne extindem în teritoriu şi să fim cât mai vizibili în spaţiul mediatic pentru a aduce la cunoştinţă cetăţenilor poziția PAS asupra principalelor probleme cu care se confruntă Republica Moldova. De asemenea, ne propunem ca la următoarele alegeri să fim cea mai importantă forță pro-europeană, să venim cu echipă puternică, profesionistă și incoruptibilă, capabilă să câştige alegerile, pentru a aduce schimbarea dorită de toţi”, a declarat Sandu.

Potrivit președintei PAS, formațiunea pe care o conduce a rămas printre puţinele forţe autentic pro-europene din Moldova.

„PAS fără niciun echivoc declară integrarea europeană ca principalul obiectiv al său.  De aceea, sprijinul României în acest proces este pentru noi vital. Orice structură guvernamentală care ar facilita acest suport este de salutat”, a punctat aceasta. 

Maia Sandu a comentat și inițiativa Partidului Democrat privind sistemul uninominal. 

„Schimbarea sistemului electoral este unica şansă a Partidului Democrat şi a lui Plahotniuc să ajungă la putere după 2018. Anume aceasta este raţiunea de a fi a „reformei” (singura, de altfel, la care sunt capabili) şi nu preocuparea pentru îmbunătăţirea reprezentativităţii sau reformarea clasei politice. Guvernanţii de la Chişinău nu ţin cont nici de experienţa similară a României şi Ucrainei care au renunţat la acest sistem, ce nu a adus la reformarea clasei politice”, a mai declarat liderul PAS pentru presalocala.com.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub