Liderii de la Chișinău sunt îngrijorați de ce se întâmplă la Kiev

Marian Lupu se declară îngrijorat de situația din Ucraina. Președintele Partidului Democrat crede că situația din Kiev nu este cauzată doar din interiorul statului vecin, ci și din exterior, informează UNIMEDIA. 

Liderii de la Chișinău sunt îngrijorați de ce se întâmplă la Kiev
(Foto: Radio Chișinău)

Liderul Democraților declară că Moldova are nevoie de un partener stabil, previzibil și prieten. „Nu poate să nu ne îngrijoreze situația. Ucrainaeste și va rămâne un partener strategic, în contextul schimburilor economice, interese comune, aceste violențe provoacă îngrijorări la Chișinău. Noi ne solidarizăm forțelor care sunt împotriva violenței, care pledează pentru revenirea la masa de negocieri, și suntem contra forțelor care promovează violența, care duc deja la victime umane”, a declarat Marian Lupu. 

În debutul ședinței Guvernului, și prim-ministrul Iurie Leancă s-a declarat extrem de întristat de pierderile de vieți omenești. El a adus sincere compasiuni rudelor celor decedaţi. „Îndemn în continuare părţile să se abțină de la acțiuni violente, să dezamorseze situaţia și să iniţieze un dialog deschis, care ar conduce la reconciliere și la identificarea unor modalități politice civilizate pentru depășirea actualei crize”, a menționat șeful Cabinerului de Miniștri.

Pub

Prim-ministrul a cerut de la Ministerul de Externe să urmărească în continuare foarte atent evoluția lucrurilor, dacă este necesar să ia atitudine. 

Liberal-reformatorul Ion Hadârcă se declară că această situație este inadmisibilă într-un stat civilizat, iar UE și întreaga comunitate internațională trebuie să ia atitudine în acest caz. Reprezentanții formațiunii transmit condoleanțe familiilor victimelor violențelor care au avut loc în Kiev și îndeamnă autoritățile ucrainene și toate forțele politice la pace și calm.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub