Citește toate știrile la acest subiect

Liderii coaliției de guvernare la Vilnius: Cetăţenii vor simţi beneficiile Acordului de Asociere în curând

Cetăţenii vor simţi, în cel mai apropiat timp, beneficiile liberalizării regimului de vize, creării zonei de Liber Schimb şi a reducerii cotelor pentru exporturile noastre. Declaraţiile au fost făcute, ieri seara, de către liderii coaliției de guvernare în cadrul unor intervenții pentru Publika TV, în direct de la Vilnius, informează UNIMEDIA. 

„Summitul va începe mâine. Semnarea Acordului de Asociere şi a celui de Liber Schimb va fi realizată până la sfârşit de septembrie. Am reuşit să alegem calea spre valori, având o perioadă dificilă pe care am administat-o. Este victoria fiecărui cetăţen şi a întregii ţări. Am demonstrat că putem realiza orice obiectiv ne propunem", a declarat Vlad Filat.

Liderii coaliției de guvernare la Vilnius: Cetăţenii vor simţi beneficiile Acordului de Asociere în curând
Liderii coaliției de guvernare (Colaj: UNIMEDIA)

În acelaşi timp, liderul liberalilor reformatori consideră că oamenii vor simţi în curând beneficiile acestor procese. „Aici se vede edificiul universităţii din Vilnius şi parcă am susţine un examen. Este o universitate a civilizării, a unui început de altă calitate pentru partidele de la guvernare şi pentru celelalte, care erau sceptice. Noi suntem eurorealişti. Ne propunem ca până la semnarea Acordului de Asociere să realizăm obiective importante ce ţin de reforma în justiţie. Cetăţenii vor simţi  în cel mai apropiat timp beneficiile liberalizării regimului de vize, creării zonei de Liber Schimb şi a reducerii cotelor pentru exporturile noastre", a declarat Ion Hadârcă.

Totodată, liderul PD, Marian Lupu, a subliniat că o altă cale de alternativă nu există şi că parafarea Acordului de Asociere cu UE este un moment de responsabilitate. „Summitul de la Vilnius este sfârşitul unei etape foate dificile şi începutul unei noi etape legate de implementarea acestui Acord. Să nu ne gândim că vor veni europenii să ne facă ordine. Ei ne oferă susţinere financiară, asistenţă tehnică şi acele resurse necesare pentru dezvoltarea socială. Nesemnarea de către Ucraina Acordului de Asociere creează noi condiţii dificile, dar, astfel, Republica Moldova obţine mai multe şanse pentru certitudinea de semnare şi, potrivit lui Barosso, vom obţine şi decizia privind liberalizarea regimului de vize", a subliniat Marian Lupu.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub