Citește toate știrile la acest subiect

Liderii AIE nu au reușit să se înțeleagă: Soarta Guvernului se va decide mâine în Parlament

Formațiunile membre ale coaliției de guvernământ nu au reușit să se înțeleagă și să ajungă la o înțelegere. Deși au avut loc câteva discuții la nivel de lideri de partid, acestea nu au schimbat situația din cadrul AIE, iar fiecare a rămas pe poziția inițială, transmite UNIMEDIA. 

Soarta Executivului se va decide mâine, 5 martie, în Parlament, când urmează să fie dezbătută moțiunea de cenzură înaintată activității Guvernului de către opoziția comunistă.
Liderii AIE nu au reușit să se înțeleagă: Soarta Guvernului se va decide mâine în Parlament
(Foto: UNIMEDIA)

Partidul Liberal Democrat susține în continuare că nu există motive pentru demisia prim-ministrului și a întregului Cabinet de Miniștri. Liberal-democrații consideră că liderii celor trei formațiuni trebuie să se așeze la masa de dialog și să renegocieze Acordul de constituire al Alianței.

De asemenea, „grupul Mișin” s-a expus contra demiterii Guvernului.

Totodată, liberalii consideră că premierul ar trebui să-și dea demisia de onoare din funcția, însă nu va vota pentru demisia Guvernului, respectiv nu va susține moțiunea de cenzură înaintată de comuniști.

De cealaltă parte, Partidul Democrat înclină spre susținerea debarcării Guvernului. Însă în cadrul formațiunii există un grup, condus de Dumitru Diacov, care se pronunță contra. Liderul formațiunii, Marian Lupu, insistă ca dialogul să fie reluat după ce se va ajunge la „varianta zero”, adică după demisia prim-ministrului și a speakerului.

Astăzi, socialistul Igor Dodon a anunțat că el și alți trei deputați neafiliați - Zinaida Greceanîi, Veronica Abramciuc și Ion Ceban, vor vota pentru demisia Guvernului.

Ceilalți doi neafiliați încă nu și-au anunțat o poziție finală. Sergiu Sîrbu a evitat să facă declarații în acest sens, iar deputatul independent, Mihai Godea, care de asemenea a venit cu propunerea de a înainta o moțiune de cenzură Guvernului, a spus că el și comuniștii „vorbesc la fel, dar nu același lucru”. Liderul PAD va veni cu o poziție definitivă după ce va consulta membrii formațiunii sale.

Astfel, balanța înclină deocamdată în favoarea Guvernului, care deține votul de încredere din parte a 46 de deputați (PL, PLDM și „grupul Mișin”), contra a 38 de voturi (PCRM+„grupul Dodon”).

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub