ora: 14:32, 30 apr 2014 7627
Autor: Cristina Buzovschi

Liberalii îl acuză pe Filat de „trădare de patrie”. PLDM: „Falsuri rău intenționate”


 Liberalii îl acuză pe Filat de „trădare de patrie”. PLDM: „Falsuri rău intenționate”
Filat și Ghimpu
Colaj: UNIMEDIA

Liberalii Mihai Ghimpu și Valeriu Munteanu îl acuză pe fostul prim-ministrul Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat de implicare în tranzacțiile dubioase de la Banca de Economii și, implicit, de trădare de patrie. Potrivit lor, sistemul bancar din Republica Moldova este pus în pericol și ar putea ajunge să fie controlat de Federația Rusă. 

PLDM a calificat aceste declarații drept false şi rău intenţionate.

„Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, nu are nicio tangenţă cu deciziile referitoare la tranzacţiile de proprietate a Băncii de Economii a Moldovei. Toate acuzaţiile lansate la adresa liderului PLDM sunt o simplă manipulare, iar cei care le vehiculează cunosc acest lucru”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

Liberalii au expediat demersuri către Banca Națională a Moldovei (BNM), Comisia Națioanală a Pieței Financiare (CNPF) și Procuratura Generală (PG) prin care solicită să fie verificat tranzacția de vânzare a celor 24,9% din acțiuni și să nu permită autorizarea acesteia.

„Din 2011, s-au furat bani din Banca de Economii și că acum s-a ajuns să fie furată și banca propriu-zisă. S-au oferit credite neperformante pentru a coborî prețul băncii, prin care s-a adus un prejudiciu de 2,4 mlrd. Astfel, o acțiune care costa cel puțin 42 de lei s-a vândut la 5 lei. Acest lucru a fost posibil doar pe motiv că în Consiliul de Administrație al BEM au fost doar membri PLDM, dirijați de Vlad Filat și Ilan Shor. Astăzi putem spune că Vlad Filat, cu ajutorul lui Ilan Shor care a devenit membru al Consiliului de Administrație, a adus prejudiciu statului și pun în pericol sistemul bancar al Republicii Moldova. Ne întrebăm, mergem în Uniunea Europeană sau în Uniunea Vamală a lui Putin?”, a întrebat retoric Mihai Ghimpu în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit libaralilor, adevăratul beneficiar este Federația Rusă. „Suntem siguri că după vânzarea acestor 24,9% din acțiuni, vor fi vândute și celelalte acțiuni, care se vorbește pe la piață că au fost cumpărate de Vlad Filat de la Platon. Astfel, din 56% acțiuni ale statului, Republica Moldova rămâne doar cu o treime”, a adăugat liderul PL.

Prin sesizarea depusă la Procuratura Generală, deputații vor să obțină pedepsirea persoanelor care poartă răspunderea. „Partidul Liberal, în condițiile actuale și din perspectiva în care ne aflăm, îi este foarte complicat să se interpună între dorința unor „oameni de stat” de a trăda bunurile publice și ale păstra în avutul lor. Solicităm să fie examinată activitatea responsabililor direcți și indirecți din spatele acestor tranzacții, sub prevederile Codului Penal ce țin de securitatea statului și trădare de patrie”, a menționat la rândul său Valeriu Munteanu.

„Începând cu anul 2010, liderul PLDM, Vlad Filat, şi-a manifestat public, în repetate rânduri, îngrijorarea în legătură cu modul de administrare şi reglementare a sectorului bancar. Vlad Filat a pledat mereu pentru mai multă transparenţă în sectorul bancar şi pentru protejarea interesului naţional al Republicii Moldova. Liderul PLDM consideră că rolul Băncii Naţionale a Moldovei este esenţial în acest proces, instituţia având toate instrumentele pentru a clarifica asemenea situaţii şi a oferi informaţii pertinente în acest sens. În acelaşi timp, liderii şi actorii politici urmează să abiliteze instituţiile statului cu gestionarea unor astfel de procese, decât să se lanseze în manipulări şi falsuri, urmărind scopuri politice”, se menționează în reacția PLDM.

Sursa video: privesc.eu

Precizăm că un pachet 24,9% de acțiuni de la Banca de Economii a Moldovei a fost achiziționat săptămâna trecută de Banca de stat a Federației Ruse „Внешэкономбанк” (ВЭБ). Preşedintele consiliului de administraţie al băncii este premierul rus Dmitri Medvedev.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +17 (45)
  Dnii juristi, Ghimpu si Munteanu, sa-l traga de guler pe Dragutan, sange din sangele Colonitei lui Ghimpu, valetul Plahoitului, facut, nu nascut, guvernator de catre PL. Sa aiba ei oare memoria atat de scurta?! Sau iarasi umbla cu cioace si potroace. Frenezie si frisoane la juristii ot PL. Musamalizare facuta prin intoxicare si pozitionare teleghidata. De catre cine? Asta e intrebarea!
  • -7 (47)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Gimpu are dreptate deplina si este bine cunoscut ca Filat e slugoiul Nr1 a Kremlinului.Pacat de multa lume din PLDM buna prostita de acest ticalos hot.Despre Shor nici n-avem ce discuta...sarmanii moldoveni
   • -9 (43)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Sa vazut clar de la inceput intrari in politica interesul lui Filatovici,capatuiala!,prin orice mijloace si fara scrupule.
    Partidul politic,este pentru el doar vehicul economic,nu doctrinar,cum este PL-ul,doctrina lui,este,banul si banul,fara numar si in orice conditii!
    Acesta,face politichie nationala de ochi lumii,de fapt,cand mirosase banul,distruge totul in numele singurei lui credinte,puterea!
    • +12 (40)
     De cind il tin minte pe Ghimpu cu vorbele sale de doi bani ,acuzati dua acuzati numai asta poate sa faca ghimpu dar fara nici o dovada.Cind vrei sa spui ceva arata de odata si dovezile care sa demonstreza ceia ce spui ,Mii greata sa te aud cu vorbe desarte
     • -12 (36)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      noua ne este greata de catelusii platiti din banii furati de Filat si de prostalani degradati.
      Gatitii pesmeti p-u seful,blegilor.
      • +13 (35)
       Realitatea demonstreaza contrariul declaratiilor lui Mihai Ghimpu si, cat de straniu n-ar suna, nu e prima data.
       Filat este politicianul care participa cel mai activ la procesul de integrare europeana, este sustinut de catre oficialii europeni si americani si este exclus ca dansul sa fi participat in aceasta "afacere".
       • +14 (30)
        Amindoi cu cravata Rosie, Soarta ne da semne ce si de unde !
        Aliatul lui Voronin ia devenit Fratica

        Sunt cetățean activ
        • +8 (28)
         Ghimpu vrea sa-si spele imaginea cu criticile aruncate la adresa lui Filat, ca sa ajunga in Parlament dupa alegerile din toamna, dar nu cred ca-i va reusi, pentru ca cetatenii s-au convins ca el minte si o face intr-un mod foarte agresiv!
         • +7 (23)
          Работая в этой сфере, я знаю очень хорошо что происодит сейчас с этим банком и могу сказать что Филат здесь не имеет никакого отношения.
          Не знаю какие цели у господина Гимпу, но хочу сказать что он поступает очень некрасиво. За тем что происходит сейчас в БЕМ стоят очень серьезные люди, но среди них Филата нет.
          • +9 (27)
           De asemenea intrebari se ocupa BNM! Acum, o intrebare retorica: cine este guvernator, la moment?! - Dorin Dragutanu, care este neptoul lui Mihai Ghimpu!
           Mai sunt intrebari?
          • +2 (20)
           E bolnav rau omul asta, imi pare rau ca imbla cu minciuna dupa el.
           A vazut ca PLDM obtine succese, mai ales acum ca i-a sters nasul liberalilor , cetatenii nostri pot merge in UE fara vize, si magarul de liberal a intrat in opanica ca nici pragul electoral no sa-l treaca la alegeri.
          • +1 (17)
           E clar și pentru baba Anica din Săseni că scenariul pus la cale de mincinosul Ghimpu e pentru a trîmbița în fața alegătorilor că el vrea să conducă un partid curat.
           Ghimpu, a cărui popularitate se apropie vertiginos de cifra magică 0(zero) nu mai știe cum să facă și să dreagă ca partidul din slipii lui să treacă măcar pragul electoral de 6 %.
          • 0 (12)
           Cine l-a numit șef la BNM pe Drăguțan? Ghimpu pe cota PL.
           Acum Ghimpu se face că plouă.
           Așa cum se face că a uitat ce au zis și ce au făcut liberalii atunci când prim-ministrul Filat a venit în parlament cu un raport despre situația periculoasă în sectorul bancar și a cerut demisia șefului SIS, a Procurorului general și a directorului CNPF.
           Ce au făcut liberalii atunci?
           Draguțan a zis că totul e ok și doar s-au schimbat acționarii.
           Liberalii în frunte cu Ghimpu au zis că atacuri raider nu-s ci doar neînțelegeri între acționari.
           Și n-au votat demisiile cerute de prim-ministru.
        • +12 (28)
         Vreau si eu o tara fara Prosti in ea- fara Liberali , Comunisti , socialisti si tot felul de adunaturi prostesti . de ce echipa lui Ghimpu nu intelege ca nu sunt capabili sa faca fata Problemelor si sa concureze cu Activitatea Guvernarii dar ca de obicei se ocupa de Birfe ?

         Sunt cetățean activ
         • -6 (22)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          culmea ca si eu vreau o tara fara prosti , care nu vad cum Filat isi bate joc de tara asta ,oare e greu sa intelegi ca consiliul de administratie a bancii a fost controlat de Filat si de acolitii lui? Oare nu e clar de ce au adus banca in situatia in care , actiunile au scazul de la 45 lei la 5 lei bucata ? Ce vrei tu de fapt sa ne spui , ca tu esti destept , iar tu&co; sunteti destepti ? Ori voi nu va dati seama ce faceti , ori sunteti implicati si va trebui sa raspundeti alaturi de infractori .
          • +6 (22)
           johans, mie imi pare rau ca Mihai Ghimpu se comporta atat de urat si incearca sa mai acumuleze ceva voturi prin asemenea metode care sunt straine normalitatii. Asemenea chestii se rezolva prin guvernatorul BNM. Cine-i guvernator acum? - Corect, Dragutanu, nepotul lui Mihail Feodorovici Ghimpu, care acum il acuza pe Filat in ceea ce nu ar fi posibil fara contributia nepotului sau.
           Oare lipsa dovezilor nu-ti demonstreaza faptul ca Ghimpu minte?
          • -5 (19)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           master-jo... sunt altii mai priceputi ca Ghimpu la tors minciuni voi nu pierdeti pretiosul timp aici ca trebuie sa ascultati cu atentie.
      • -11 (29)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Fostul președinte al Băncii de Economii, Grigore Gacichevici, este omul cu escrocheriile. El a furat și a prejudiciat statul de milioane. Filat este un manager prost si nu a ținut sub control situația pe cand era prim-ministru, dar Ghimpu, Plahotniuc, Chetraru, au jucat și joacă foarte frumos cu acest Filat.
     • +13 (33)
      Piar politic inainte de alegeri , E mai usor sa aduci invinuiri si critici decit sa arati ca esti mai bun decit un lider . Rusine lui Ghimpu si turmei sale de oi

      Sunt cetățean activ
     • -8 (28)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Fostul președinte al Băncii de Economii, Grigore Gacichevici, este omul cu escrocheriile. El a furat și a prejudiciat statul de milioane. Filat este un manager prost si nu a ținut sub control situația pe cand era prim-ministru, dar Ghimpu, Plahotniuc, Chetraru, au jucat și joacă foarte frumos cu acest Filat.
     • +6 (22)
      Filat nu are TV,si canishorii lui Plahotniuc si chiar Plahotniuc, incearca sa-l faca pe Filat, hotul BEM! STIMATI oameni, timpurile se schimba, da! Filat este el cum este, voi stiti cum, dar nu se poate chiar asa te batut joc de om. dl Ghimpu: am sa merg la biserica sa ma rog pentru binele dvs si familiei dvs, imi pare rau ca am votat pentru PL si Chirtoaca, mai bine ma cacam decat votam cu voi.
    • +15 (33)
     La cat a mintit Mihai Ghimpu, acum nici nu roseste cand vorbeste asemenea aberatii.
     In primul rand, Filat n-are nici o legatura cu Shor. Este politicianul care apara cel mai activ mersul european si nu s-ar ocupa, in nici un caz, cu asemenea afaceri.
    • +13 (29)
     dadyy2, nu cunosc pe ce planeta te afli tu, dar, pana in prezent, Vlad Filat si echipa PLDM au realizat, in mare parte, cele promise - lucru pe care nu pot sa-l observ la PL.
     Il acuza pe Filat ca e agent al Moscovei, ca vinde rusilor diferite bunuri, dar nu prezinta NICI O DOVADA si sunt lipsite de logica toate aceste acuzatii.
    • +6 (18)
     Filat nu are TV,si canishorii lui Plahotniuc si chiar Plahotniuc, incearca sa-l faca pe Filat, hotul BEM! STIMATI oameni, timpurile se schimba, da! Filat este el cum este, voi stiti cum, dar nu se poate chiar asa te batut joc de om. dl Ghimpu: am sa merg la biserica sa ma rog pentru binele dvs si familiei dvs, imi pare rau ca am votat pentru PL si Chirtoaca, mai bine ma cacam decat votam cu voi.
   • +11 (31)
    Daca e chiar asa cum spui mataluta, mosulica-hai, de ce atunci Kremliul loveste in PLDM? Oare nu din cauza ca aceasta formatiune a facut posibilul imposibil, stfel incat cetatenii RM sa aiba, iata, si Regim liberalizat de vize. Or, PLDM este motorul si pivotul Proiectului Pro-Occident. Moskova stie, Phutana stie, Lavrentie stie si numai unele primate, angajate, invidioase sau tabula-rasa, bune numai de malaxat microfoane, nu vor sa recunoasca.
    • +11 (29)
     Ghimpu vrea electoratul EUropean si va incerca prin diferite metode sa il acapareze .

     Sunt cetățean activ
     • +5 (25)
      Asta e, din cauza ca Filat e obsesia lui personala. De-atata gelozie neinteleasa i s-a facut gura cat galaxia neagra. De-aici pana la apoplexie e doar un pas.
    • +1 (1)
     nonconformistu-le, degeaba mai pierzi atata timp la comp daca tu tot dezinformat ramai. A lasa rusu la carma unei banci cu atitea deponenti inseamna de fapt a accpta calul lui Traian in cetatea noastra. Poate Filat a facut-o nu din tradare ci urmarind niste interese pur pragmatice (putin probabil nationale), insa pericolul si riscurile sant pentru intreaga tara. E regretabil ca in tara asta doar Ghimpu si inca cativa (vorbesc de figuri politice) mai vad si numesc lucrurile asa cum sant in realitate. Dar tu, nonconformistu-le, alege cand vrei sa te cred eu: cand o faci pe luptatorul cu principalul nostru dusman, sau cand faci spume la gura atacand-ul pe unul din putinii aparatori ai acestei tari???
   • +12 (30)
    Cine ne va mai face showuri daca nu Ghimpu?!
    • +12 (26)
     Circ de Bula pe aratura sub masca falsa.
   • -4 (22)
    Fostul președinte al Băncii de Economii, Grigore Gacichevici, trebuie să fie la închisore, acum!!! El a fost președintele băncii pe atunci! NU prostii lumea!!!
    • -2 (18)
     Lumea e de vina ca se lasa prostita!!!
     • +2 (14)
      adevarul inghimpa ochii?
      ____
      credeti ca ati acoperit tot?
   • -4 (20)
    din punctul meu de vedere in cazul asta Ghimpu are perfecta dreptate . Nu e greu sa-ti dai seama ca cei care s-au aflat si se afla in fruntea consiliului de administrare a bancii , au avut in mana painea si cutirul , au taiat cat si cui au vrut . Este clar ca rusii prin intermediul acestui Filat , urmasul lui Putin in RM , a facut ce i s-a cerut , iar noua ni se spunea ca el vrea in UE , iar inca zul in care totul va fi controlat de rusi , atunci el se poate retrage , la fel ca si Ianucovici intr-un palat undeva in suburbiile Moscovei , iar noi sa ne descurcam cum putem. Halal de asa patrioti .
  • +11 (27)
   Vreau sa spun ca sa comentezi vaptele cuiva e foarte usor,toti cetatenii fac asta,alt ceva nu pot face...Dar ghimpu daca e asa "Patan gigea" de ce nu se apuca el de treaba dar scarpina limba mereu?Un mincinos ce isi ridica retingul partidului prin propaganda,minciuni si toate mijloacele murdare!!!Nu vad diferenta dintre PL si PCRM....pacat...
   • -4 (16)
    patanii vostri gigea muncesc pe rupte inclusiv aici!
    _____
    mai era unu care isi ridica raiting-ul laudandu-se si a ajuns departe tare... lasati-l si pe asta sa-si scarpine limba ce va incurca sa va faceti mai bine treba?
  • -2 (20)
   Filat pune aici niste contopisti degradati platiti din banii furati de la popor sa-l laude,iar adevarul il sterge. Democratia hotului
   Taman ca la komunisti
   Jos tradatorii si tilharii de la conducerea R.Moldova !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   La puscarie cu toti acei care si-au batut joc de poporul nostru timp de 20 de ani !!!!
   PL- singurul partid al oamenilor !!!!!!!!!!!
   • 0 (8)
    Celelalte partide sunt ale pasarilor si animalelor :))
    • -1 (11)
     foarte corect ai spus, deoarece omul se diferentiaza de restul vietatilor anume prin ratiune...
  • +4 (6)
   Asa este. Ei de aici ne hranesc cu Integrarea in UE dar de aici vind tot ce se poate la jidanii din Rusia. Filat si Plahotnic sunt niste vinzatori de tara, ei nu sunt patrioti, ei doar isi apara averea , pe spatele nostru. Daca ar fi Stalin acum primul la dubala ar fi Plahotniuc si cu Fu ilat. REusine voua magarilor. Ati vindut tot ce se poate din tara asata la rusi. Dar de aici mincati la cicat cu macaroane de UE. Pu ce taranului UE sa fuga toti de aici si voi sa cumparati tot pamintul acesta, dar cine dracuol o sal lucreze, mirlanilor. Bleadilor o sa piredeti alegeriloe ca niste mirlani, nici UE nu o sa va ajute. ! Asa o sa ne ajute Dzeu. Filat iesti un tradator de neam si de Patrrie si de tot ce este mai scump pe acest pamint, asa cum ai dovedit ca iesti, lasind..
 • -22 (30)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Care e Patrie lui Filat si care e a lui Chirtoaca, Ghimpu, Munteanu? - Raspunsul in gasim intr-o informatie publicata de Wikileacs despre opinia unui expert Strafor, care scria ca Filat e omul care slujeste profitului personal si deci n-are patrie, pe cand Ghimpu si PL-ul sunt "cateii" si "pionii" lui Basescu, adica patria lor nu e R.Moldova, ci Romania. Dintre toti guvernantii se pare ca numai Leanca si Corman isi au PATRIA in R.Moldova, deaceea au facut si fac cel mai mult pentru acest stat - nu-l vand, nu-l rup cu "raidul", nu-l "unesc", nu-l tradeaza etc.
  • -13 (29)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   bravo tontule......banca de economii e cel mai bun exemplu la prostiile scrise de tine.cica "nu-l vind,nu-l rup"....trebuie sa fii cretin de tot ca sa vezi ca bem care acum un an in urma apartinea statului nostru,ca acum bem,nu dor ca nu mai apartine statului......dar dupa cum vedem sunt foarte mari sanse ca bem din proprietatea R.M. sa ajunga in proprietatea F.R........SI ASTA LA TINE INSEAMNA CA NU VIND SI NU RUP?
   tipii ca tine trebuie depistati si deposedati de toate drepturile de cetatean,asta ar fi pedeapsa capitala pentru cei ca tine....ratatule!
 • -6 (36)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Tare ma tem ca de aceasta data Ghimpler&Co; au dreptate...In CUR va ajunge Moldova,nu in UE cu asa talhari la putere....Si cel mai strasnic lucru e ca la alegeri vor castiga comicii din cauza acestor cacati...
  СПОКОЙНОЙ НОЧИ, МОЛДАВИЯ!!!!!!
  • +12 (30)
   Moldova va ajunge acolo unde ai spus tu, daca il vom asculta pe degradatul Ghimpu, care s-a dovedit a fi un simplu afacerist, care a venit in politica pentru a-si apara business-ul si pentru a se imbogati.
   A venit in Parlament cu mainile-n buzunar, si acum este MILIONAR!
   • -3 (25)
    Corect!!! In schimb filea a venit milionar si acum probabil e cel putin miliardar:):)
    • +2 (10)
     ce spui la toti asta e secret secretos?
 • -13 (31)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  "Recean trebuie să facă pușcărie în tandem cu Filat? sau De ce Filat nu vorbește de-o lună cu…subalternul său Leancă?" http://vox.publika.md/politica/recean-trebuie-sa-faca-puscarie-in-tandem-cu-filat-sau-de-ce-filat-nu-vorbeste-de-o-luna-cusubalternul-sau-leanca-512911.html
  "PLDM-ul îşi asumă meritul liberalizării regimului de vize… E corect oare asta…?" -http://vox.publika.md/politica/pldm-ul-isi-asuma-meritul-liberalizarii-regimului-de-vize-e-corect-oare-asta-512938.html
 • -3 (29)
  Las-că vine Vova la toamnă să vă cârlănească.
  • -14 (30)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Vif,nu fi pisimist. Pina la toamna Vova gusta zona. Te asigur
   • -10 (30)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Nu cred. Pot pune și un pariu că nu va fi nici o mișcare în această direcție.
    • -5 (23)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     vif,acum evenimentele au sa decurga repede.In caz contrar ne cirlanesc )))Doar stii... nu in MD se iau deciziile.
     S-apoi trebuie sa invinga si adevarul periodic.
     • -4 (20)
      Vezi cum ne minusează moderatorul cu câte -10 odată!?
      Iată și adevărul. Nimic nu va fi. Iar porcăriile se vor mușamaliza în continuare. N-au voință. De ce ar trebui să-și taie capul. Maximum vor face promisiuni, promisiuni, promisiuni. ATÂT!
     • +1 (5)
      De aici din Romania se vede chiar foarte bine cat de repede curg evenimentele puse la cale de PUTIN de multa vreme.Ukrainieni sunt indecisi si stau cu degetu-n fund, in timp ce rusnacii mascati pun mana pe toata tara lor. Autoritatile ukrainienilor le permit sa fie stat in stat. Cum e posibil ca nicio institutie a autoritatii statului sa nu fie pazita si controlata de politie? Sa aveti grija, Nichifore, ca si la voi se poate intampla la fel si inca foarte, foarte repede. Cu toate vizele obtinute de Basarabia, guvernarea voastra numai de europenism nu da dovada !! Inca e la voi RSS MOLDOVENEASCA , unde coruptia mergea mana in mana cu statul comunist!! Da o spaga ici, da o spaga dincolo si... lucrurile se aranjeaza!! Sa nu-mi spuna nimeni ca nu au fost asa lucrurile, indiferent ca a fost Romania sau Bulgaria sau RRS MOldoveneasca!!
  • +1 (13)
   de aceea si tace acum la multe...
   nu pentru ca e de acord cu ce se face pentru ca sa aiba de lucru потом.
 • -9 (33)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Pe Filat UE au pus o cruce grasa. Urmatorul pas sa-si gateasca posmagii tilharul asta nerusinat care isi bate joc de moldoveni cu gasca lui Shor.
  Pacat ca este multa lume buna in PLDM,toti sint dusi de nas de Tradatorul si Tilharul Filat
  • -8 (20)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   acea lume buna,daca sint asa de buni nu ar sta cu "minile in sold"vazind ce se intimpla de la o vreme in coace!trebuiau sa paraseasca partidul si sa formeze ceva de genul PLDRM.CA MAI APOI SA FOLOSEASCA TOATE RESURSELE SI FORTELE DE CARE DISPUN CA SA LUPTE IMPOTRIVA ACESTUI AFACERIST(FILAT)ei insa stau "chitic si nu zic ic"pentru ca stapinul nu le permite.....iar acei oameni buni de care zici tu,demult au parasit partidul,pentru ca au inteles "incotro pluteste barca"
 • -13 (31)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  cu toate ca in PL inca mai sunt incompetenti si profitori, de altfel ca in toate partidele de pe plaiurile mioritice, Ghimpu ar merita mai multa putere de decizie in aceasta tara, poate indecisii se mai gindesc si la toamna voteaza PL
  • +11 (27)
   Ghimpu tau fura mai putin??? Acum nu poate fura in rand cu toti si de asta si face spume la gura!!!
   • +11 (27)
    La cati bani are milionarul Ghimpu, nu are cum sa moara de foame. Ii ajunge pentru sapte vieti si pentru proteste in fata BEM si BNM.
    • +10 (26)
     In fata BNM nu va protesta... sa nu uitam cine-i guvernator :):):) Si ghimpu la sigur ca are si procente/dividente :):):)
     • +9 (23)
      E nepotu'lu'mosu-cocolosu-mincinosu.
      • -5 (23)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Filat puna aici niste contopisti degradati platiti din banii furati de la popor sa-l laude,iar adevarul il sterge. Democratia hotului
       Taman ca la komunisti
       Jos tradatorii si tilharii de la conducerea R.Moldova !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
       La puscarie cu toti acei care si-au batut joc de poporul nostru timp de 20 de ani !!!!
       PL- singurul partid al oamenilor !!!!!!!!!!!
       • -7 (13)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Daca nu scriai ultima propozitie,eram de acord cu tine 100%...dar asa - doar 83,3333333333%......
 • -11 (33)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Filat , cacat .
  Nu mai ai ce spune .
 • -15 (23)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Filat a facut rahaturile astea ,ca sa testeze dragostea Angelei,sa vada o sa-i duca peredacha la inchisoare ori il va parasi.Pentru fiecare Titanic se gaseste un aisberg
 • +10 (26)
  Multi il cred pe Ghimpu prost, dar cinstit. Este o ipoteza gresita, pentru ca realitatea confirma contrariul, Mihai Ghimpu este departe de a fi cinstit. Detine 34% din actiunile companiei Eurosim SRL, o companie destul de marisoara, cu profit de miliarde de lei. Prea-Cinstitul Mihai Ghimpu mai poarta pe mana un ceas „Raymond Well Don Giovanni”, evaluat cam la 3 000 de euro. Tot Mihai Ghimpu este cel ce a transformat PL-ul intr-un SRL de familie. Si-a angajat nepotii, Corneliu Ghimpu si Dorin Chirtoaca, unul vice-presedinte la VictoriaBank(Banca lui Vlad Plahotniuc) si, respectiv, unul primar al capitalei. Mama lui Dorin Chirtoaca este economista la VictoriaBank(Banca lui Vlad Plahotniuc), Cumatrul lui Ghimpu, Salaru, care a fost ministru al Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor o perioada destul de lunga. Verisorul deputatului PL, Corina Fusu, director interimar la SIS, fratele deputatului Valeriu Munteanu, Ruslan Munteanu, seful Directiei pentru combaterea crimelor economice…
  • +10 (22)
   din cadrul SIS, colegul de clasa al lui Dorin Chirtoaca, Igor Gamertki/Stoicev, noul sef interimar la Directia Transport, colegul de clasa al lui Dorin Chirtoaca, anterior deportat din Italia, dupa ce si-a schimbat numele. Tot Ghimpu, dupa destramarea guvernului Filat, si-a luat colegii lui de partid, Moldovanu, la Primaria Chisinau, unde nepotu-sau este primar, la fel, in functii destul de importante, demisionand persoane cu o valoare destul de mare, demisionand persoane competente.
   Dar cele enuntate mai sus reprezinta doar o mica parte a istoriei, Mihai Ghimpu a primit 70 mii de euro de la un om de afaceri italian, pentru campania din 2010, pentru a asigura conditii favorabile la licitatiile de reparatie a drumurilor(inca cind cumatru-sau era ministru). Mihai Ghimpu nu a declarat un apartament de 154.65 m.p., intr-o zona unde 1 m2 este evaluat la 1 200 euro, deci, apartamentul valoreaza aproximativ 180 000 euro. Mihai Ghimpu mai detine o vila intr-un cartier de lux din Bucuresti
   • +8 (22)
    Pipera, evaluata la circa 300 000 euro.
    Si toate astea, Prea-Cinstitul Ghimpu, le-a obtinut cu salariul de 7 000 de lei de deputat in Parlamentul Republicii Moldova.
  • -7 (21)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   bai desteptule team mai spus odata.....daca ai asa date exacte despre ghimpu,si le si demonstre....demonstreaza si datele celorl-alti "concurenti" ca sa facem si noi comparatie cine e mai cinstit dintre ei
   sau la conducerea tari este si normal ca vin oameni care stiu cum se face banul si cum sa conduca o afacere......ca doar nu sa intimplat vre-o data in istoria lumii ca un taran sasi ia sapa in spinare si sa vina la chisina ca are sedinta de parlament.
   P.S a fi cinstit...nu inseamna sa nu ai nimic,ci inseamna sa-ti recunosti faptele si realitatea.
 • -11 (21)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Filat asta o sa ajunga intro zi ca Musolini,pacat de fata ceea ,ca si-a legat viata cu un criminal
  • +5 (21)
   Ce legatura are Filat aici, oameni buni? Sau va lasati atat de usor manipulati de catre Ghimpu? - Mda...
   • -4 (14)
    pai daca nu are de ce se inghesuie sa dea raspuns si replici la chestii care nu au legatura cu dumisale?
    ______
    Auzi ...
    "şi-a manifestat public, în repetate rânduri, îngrijorarea în legătură cu modul de administrare şi reglementare a sectorului bancar"...
    Si-a pus valetii lui in Consiliul de Administrație al BEM cum de nu a reusit sa faca schimbari?
    hmm iara am uitat i-au incurcat comunistii(grea lupta asta)
    • +4 (6)
     e si normal sa nu va placa...
     _________
     cand va placut adevarul?
 • -8 (24)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  taman ca la komunisti...dictatura,libertatea cuvintului interzisa si mult fuarat. Unde se uita astea din UE???? Cui dau ei bani ???Lui Leanca-Filat-Lupu ??? Poporul n-a sa intoarca miliardele care i-au primit toti tradatorii,tilharii si slugoii rusilor de la conducere R.Moldovei pe parcursul acestot 20 de ani!!!!!
  Daca da-ti bani Domnilor europeni,face-ti si ordine aici!
  • +7 (23)
   Nichifor, ia o carte de gramatica si treci la treaba. Daca cumva nu observi ca in Republica Moldova lucrurile se schimba spre bine, e problema! Personal, vad schimbari foarte clare in toate domeniile!
   PL-ul tau nu face nimic altceva decat sa lupte impotriva intereselor cetatenilor Republicii Moldova si acest lucru l-am observat de mai mult timp. Ghimpu a simtit gustul banilor.
   • -7 (21)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    pentru voi se schimba spre bine.Este clar. P-u popor nu. Cite locuri de munca ati deschis in acesta perioada???? Cit e salariu mediu si pensiile ??? Cite scoli ati modernizat ??? Citi oameni s-au intors definitiv cu traiul in Moldova de peste hotare ??? De ce inca mai avem o armata de ocupatie aici ? De ce Filat semneaza pe ascuns intelegeri cu Putin,contra poporului ??? De ce au furat BEM si aeroportul ??? Si multe altele ???
    • +4 (16)
     Nu se schimbai numai pentru mine, se schimba pentru toti cetatenii Republicii Moldova! Salariul mediu, in 2009, era 2 971,7 lei. In 2013, salariul mediu a fost 4 278,7 lei.
     Pensiile urmeaza sa fie majorate cu 30%!
     Au fost renovate zeci de scoli si gradinite. Au fost construite, de la zero, 41 gradinite!
     In privinta cetatenilor intorsi, nu dispun de asemenea date.
     De unde ai luat-o ca Filat semneaza, pe ascuns, intelegeri cu Putin? Ce are in comun Filat cu Putin, de ar trebui sa faca acest fapt?!
     BEM si AIC nu au fost furate! AIC a fost dat in concesionare pentru 49 de ani si contractul poate fi anulat ORICAND si AIC vine, inapoi, sub conducerea Republicii Moldova.
     • +1 (5)
      bla,bla,bla ...aceias tradatori si tilhari ca toti slugoii rusilor,care isi bat joc de moldoveni 20 de ani.De armata de ocupatie si de aceia ca rusofonii si gagauzii continua sa-si stearga picioarele de popoulatia autohtona nimisc nu vreai sa ne spui ??? Da,ca mesajele tale ramin,iar ale mele sint sterse cum exsplici???? Nu va este rusine,viermi gretosi ???
      PL-singurul partid al oamenilor!!!
      Nu ascultati murdariile jegodiilor tradatoare si hoate despre Ghimpu si PL.
      • -1 (1)
       Despre armata rusa pe teritoriul Transnistriei, nu pot sa spun multe, pentru ca nu cunosc si prefer sa ma abtin decat sa aberez.
       Vezi, cand ti-am prezentat cateva argumente, ai inceput iarasi sa aberezi, facandu-i slugoi rusi si tradatori. Esti naiv.
       Pai, cetatenii voteaza si cred ca nu le place ce scrii tu.
       E clar cu tine. Mintile-ti sunt spalate de Mihai Ghimpu, daca nu esti chiar Mihai Ghimpu.
 • -13 (21)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Mai Anti-URSS,ceea ca Ghimpu ii hot nu inseamna ca nu poate spune adevaruri despre hotiile lui Filat sau vrei sa spui ca doar cel ce e fara pacat poate sa-l invinuiasca pe Filat?
 • +7 (23)
  intreg partidul PLDM este format din oameni buni si de incredere...nu putem sa avem incredere in celelalte partide ca sunt toti niste mincinosi. oamenii din PLDM nu au averi asa mari ca cei din celelalte partide ....avem incredere in oamenii din PLDM
  • -2 (16)
   :D
   gluma e la zi!
  • -3 (17)
   Asta-i tare! Sper ca tot ce ai scris trebuie de pus in ghilimele altfel imi pare rau de tine :)
 • -10 (26)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  pldm "FALUSURI rău intenționate "
  • +6 (12)
   Vrei sa spui că încă mai sînt diplomaţi în PLDM, nu răspund pe acelaşi ton lui Ghimpler. Asta îmi place la ei, calmi şi calculaţi. Ghimplu azi zbiară, dar mîine se va vrea în coaliţie. mai mult de un metru în faţă nu vede nimic
   • -4 (14)
    hahahahahh!prostule.....ghimpu o sa vrea in coalitie???????defapt stimabile,va fi exact invers.......vor veni la pl sa le ceara voturi,sau alternativa 2.....pldm+pd+pcrm!ia zi ratatule .....cind filea o sa fie in coalitie cu voronin,tot o sa-l protejezi aici pe unimedia?asa ca spunei lu safu....ca cu cit mai mult rahat face in tara si cu cit mai mult rahat va arunca spre pl.....cu atit mai greu ii va fi sa formeze o coalitie europeana.
 • -9 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  S-a dat comanda de sus:"şăfu trebuie apărat", aşa că pentru a distrage atenţia, se boxează în Filat. Băieţi, poate daţi o fugă pe la psihiatru, ai? Nu de alta, da suferă liderul de partid, sare la bătaie la generali, vorbeşte mai înainte de a gîndi... Cu aşa lider departe nu ajungeţi.
 • -7 (23)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Filat puna aici niste contopisti degradati platiti din banii furati de la popor sa-l laude,iar adevarul il sterge. Democratia hotului
  Taman ca la komunisti
  Jos tradatorii si tilharii de la conducerea R.Moldova !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  La puscarie cu toti acei care si-au batut joc de poporul nostru timp de 20 de ani !!!!
  PL- singurul partid al oamenilor !!!!!!!!!!!
 • -6 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Jios Tatz!!! :)
 • -6 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  ой пилядь... cata bratfaua verdi pi aischi...
  • -5 (13)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   ahahah 100%
   Ei is verzi peste tot, inclusiv la minte. Nu-i nimic poate la vara se vor coace, sper ca nu pana la culoarea rosie =))
  • +3 (5)
   ботва mai bine ar merge se aprinde daca sta granada :)
 • -3 (15)
  Singur Leanca, s-a exprimat:Nu-i nimic rau in asta ca,BEM este dat in mina Rusiei:Mai vreti alta dovada?!!!!!!Banditii, sint linga noi si-n casa noastra.Foarte bine ca,mai sint oameni care,descopera si vor sa faca ceva pentru Moldova.Cind pentru unii diferenta de cumparare este de 6 ori mai mica,ce,asata nu-s bani,in afara de vinzare?!!!!!!Ne-au minjit ochii cu anularea vizelor dar,situatia economica a Moldovei este sub calpacul RUSIEI.

  Sunt cetățean activ
 • -4 (16)
  Filat spune ca PLDM nu are nici o atributie cu actiunile BEM,dar asta e foarte rau,caci eu ,care l-am votat pe Filat,consider ca BEM e a statului,e si a mea ,de ce trebuie s-o dau lui sor si rusiei,eu am dreptul sa cer ca el sa se inplice,sa nu se faca mort in popusoi.De ce l-am votat dar pe Filat ? Ba am si lucrat activ prin sate pentru Filat,ca acum sa ma fure ? Inca nu e tirziu,Filat,investitiile rusiei de 200 de ani le-ai uitat,din cauza ocupatiei lor nici acum nu suntem oameni !
 • 0 (18)
  ghimpu este un lingau de unde a luat el toate aberatiile astea? de parca ar fi un copil si nu are cu ce se ocupa,vai de steaua lui, ma bn sar gindi la viiitoarele alegeri
 • +1 (1)
  dupa mine GHIMPU ARE DREPTATE,DAR EL NU A FACUT MULTE CA SA PREVINA ACEASTA TILHARIE CU IMPLICAREA ACESTUI ILAN
 • +2 (2)
  Acum se vede clar cine vrea ca bem sa devina dependenta de banca rusa a lui medvedev si banditii lui putin...Aeroportul sa depinda de rusia...Hunta imperialista din cremlin va trimite o armata la Chisinau sa apere interesele si drepturile investitorilor rusi stapini pe tot ce este mai bun si important...Numai PL ne va scapa de slugoii imperialistilor din cremlin...

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Acolo unde rusii se vira cel putin cu o unghie,nu-i scote nimeni nici cu tancul! Daca nu credeti,studiati istoria. Aduceti-va aminte de vorbele inteleptului scriitor popular Ion Creanga : „Da-i nas lui Ivan , si el se suie pe divan ! „ .Divanul in cazul dat nu e canapeaua,ci guvernul Tarii ! Buneii mei spuneau : „Rusii se raspindesc in toate partile ca omizele, pe unde trec ei ramine numai mizerie„ ! Au avut pefecta dreptate.Domnilor Filat,Leanca,nu vindeti Tara,o sa mai aveti nevoie de moldoveni ,la alegerile din toamna !
 • -2 (2)
  Daca vom privi sub nasul lui Ghimpu departe nu ajungem. E un om cu par sur in cap si fara minte.
 • -2 (2)
  nustiu de unde a luat Ghimpu aceste aberatii,dar la sigur sunt insuniri ft grave,se vede ca n-are ocupatie
 • +2 (2)
  Domnule Ghimpu aveti dreptate ! Filat este un fatarnic si corupt ! Si lumea care il crede sunt exact ca oile lui Putin
 • -2 (2)

  Ghimpu prin acuzațiile lansate execută comanda păpușarului.
  Numindu-l pe Drăguțanu șef la BNM, se face direct responsabil de atacurile raider și subminarea securității sistemului bancar.
  Oamenii lui Ghimpu au beneficiat de pe urma problemelor BEM. Și poate, chiar de pe urma atacurilor raider. Aici Procuratura Generală chiar trebuie să dea explicații despre rolul lui Ghimpu.
  Urmele furtului BEM duc spre Moscova. Au furat-o raiderii noștri și apoi au vîndut-o rușilor. Ghimpu a participat nemijlocit la această combinație. Mai participă și acum, după cum se vede.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA