Leancă: Voronin își face o autoevaluare când vorbește despre pantalonii rupţi şi picioarele goale

„Este o autoevaluare a impotenței guvernării comuniste”. Astfel a calificat prim-ministrul Iurie Leancă declarațiile făcute de președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, în fața unui studenților de la FRIȘPA, relevă UNIMEDIA.  

Leancă: Voronin își face o autoevaluare când vorbește despre pantalonii rupţi şi picioarele goale
Iurie Leancă și Vladimir Voronin (Colaj: UNIMEDIA)

„Eu am impresia că domnul Voronin niciodată nu a fost la putere și nu știe exact care sunt regulile. A guvernat această țară opt ani și această evaluare pe care o face situației economice se referă mai mult la 2009. Este o autoevaluare a impotenței de care a dat dovadă guvernarea comunistă din 2001 până în 2009. În ultimii patru ani, economia Republicii Moldova, pe un fundal deloc stabil și avantajos, a avut o creștere cumulativă de peste 20%. În acest an, în primele 6 luni, a fost o creştere de 4,9% şi ne aşteptăm la o creştere şi mai importantă, până la finele acestui an”, a declarat Leancă. 

Premierul a mai adăugat că apropierea republicii Moldova de Uniunea Europeană va avea efecte benefice asupra asistenței financiare din partea instituțiilor europene.
 
„Primim cât mai mult sprijin din partea Uniuni Europene, aşa cum au primit şi celelalte ţări care astăzi deja sau sunt membre, sau sunt ţări candidate. Exponenţial creşte asistenţa de acolo, odată cu apropierea de Uniunea Europeană. Şi, dacă ar face dânsul (Vladimir Voronin – n.r.) o analiză imparţială, din 2009 până în 2013, ar constata o creştere cu 30% a asistenţei financiare, în mod special, din partea Comisiei Europene. Deci, şi de această dată, este nimic altceva decât o declaraţie lipsită de analiză şi de raţiune” a conchis șeful Executivului.

Pub

UNIMEDIA menționează că ieri, 13 noiembrie, în cadrul unei întâlniri cu studenții Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative de la USM, liderul PCRM, Vladimir Voronin a făcut mai multe declarații siropoase cu privire la parcursul european al țării noastre. „Cu ce să meargă Moldova în Europa? Cu pantalonii rupţi şi cu picioarele goale”, a întrebat retoric Voronin. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub