ora: 08:30, 23 dec 2014 16096
Autor: Cristina Buzovschi

Leancă spune că e bătut în cuie: PLDM a ales funcția de premier


Leancă spune că e bătut în cuie: PLDM a ales funcția de premier
Filat și Leancă
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Prim-ministrul în exercițiu, Iurie Leancă, declară că Partidul Liberal Democrat nu-și va schimba retorica promovată înainte de alegerile parlamentare și va opta în continuare pentru funcția de șef al Guvernului în viitoare coaliție de guvernare. 
 
Mai mult decât atât, potrivit prim-vicepreședintelui PLDM, rămâne în vigoare și faptul că el este candidatul formațiunii pentru acest post, transmite UNIMEDIA.

„Eu nu am văzut nicio declarație publică, nici a președintelui partidului, nici a colegilor mei, care să fi spus că s-a schimbat ceva în angajamentul luat în campanie și după campanie. Noi optăm pentru funcția de prim-ministru și subsemnatul este candidatul partidului pentru această funcție. Nu văd niciun motiv de ce PLDM ar trebui, eventual, să se dezică de această funcție. Este o practică pur europeană, când cel mai mare partid din componența coaliției își asumă funcția cea mai importantă de prim-ministru, și noi o urmăm”, a declarat Iurie Leancă la postul național de televiziune.
 
„Eu cred că toți colegii din PLDM au o înțelegere foarte bună a complexității moment. În momentul în care lansezi un angajament, este foarte dificil să explici de ce îl schimbi, atât pentru cetățeni, cât și pentru partenerii din afară. Nu am motive să constat că ceva s-a schimbat”, a adăugat liberal-democratul.
 
Leancă a fost întrebat dacă ancheta internațională cerută de el la Banca de Economii și în sistemul bancar per general ar fi creat nemulțumiri în conducerea PLDM, așa cum se vehiculează, și dacă acest fapt ar putea pune în pericol numirea sa în funcția de premier.
 
„Vreau să mă credeți că dacă ar fi o asemenea dilemă, deși nu văd cum ar exista, unde ar trebui să aleg într-o o investigație efectuată de o companie internațională și funcția de premier, chiar dacă e cam deplasată această dilemă, bineînțeles că aș alege investigația. Dacă acum cei vinovați nu vor fi trași la răspundere, mă tem că atunci cetățenii vor pierde cu totul încrederea în elitele politice, capacitatea instituțiilor statului și în viitorul său. Este în interesul tuturor nu doar să accepte această investigație, dar să și-o dorească. Trebuie să investigăm, să recuperăm banii care au fost delapidați și cei care au furat să fie pedepsiți”, a subliniat Iurie Leancă.
 
UNIMEDIA precizează că Vlad Filat a declarat în repetate rânduri, atât înainte de scrutinul parlamentar, cât și după, că Iurie Leancă este candidatul PLDM pentru funcția de prim-ministru. Ulterior, în presă s-a vehiculat că Filat ar încerca să obțină pentru el funcția de președinte al Parlamentului și să-l lase pe colegul său fără postul de premier.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -6 (8)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Dusmanii PLDM, vrajamsii, otrepele lor subjugate, valetii gripati din presa lor de bulevard, colcaiau de abjecte profetii. Parvenitii obsedatai de dl Filat, farmazonii ce nu mai incap in pielea lor buboasa de atata ura viscerala, parventism si pofte nesabuite de violare a bunului simt.
  • -7 (9)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Mai nonconformistule, parca esti o baba din scara blocului la vorba... Nu a spus nimeni de Leanca ca nu a fost bun, dar daca Filat dorea si el o functie, atunci PD-ul trebuia sa se conformeze ca doar PLDM-ul are dreptul la prima alegere!

   Sunt cetățean activ
   • -7 (9)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Si daca e sa analizam cite a reusit Candu in asa rastimp scurt atunci uite ca chiar il vad potrivit si la o functie de Prim-Ministru. Nu vad sa fi fost mai prejos decit Leanca al tau.

    Sunt cetățean activ
    • -6 (8)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Sictir fluiericule. Candida, nasit de Plosnita Interloapa, e zero barat pe langa Leanca si Filat!
 • -1 (7)
  Asta ne bucura... daca era individul cela prativnii de Candu- avea sa fie mare dezamagire pentru toti
  • -4 (8)
   Pentru Partidul Doldora de bate, ordinari, penali, grobieni, Moldova este un soi de Batustan. Daca, Doamne-fereste, avea sa fie primata-ministru naparca haznalista cununata de Interlopul hulpav, mare jale avea sa fie.
   • +4 (8)
    Ajunge ma cu prostiile insirate zilnic,roagate inainte de somn ca la icoana acasa la Leanca si Filat,nu pe acest siteu.
    Gata ma cu vrajba asta,ca asta-i mai bun si celalalt emai rau.
    Alegatorul a ales,la munca si la compromisuri,ajunge cu cearta,ca nu duce la bine.Lumea e saraca si de necaz voteaza dodonistii,anume din pricina hotiilor ascunse dupa sloganele proeuropene.
 • +4 (6)
  Sa inteleg,ca daca vi-l inlatura pe Filat si leanca nu aveti cui sa lingeti curul?
  Vine comsomolistul Strelet din spate si Liliana...mai sunt,nu va intristati,fara treaba nu ramineti!Pupcuristi ce sunteti.
  Nu se termina lumea la filat si luleanca!
 • +5 (7)
  Sa intelegem ca in Urechila, pe care l-ati pus la Curtea de Conturi , paznic la oi, nu aveti incredere? De ce Curtea nu poate verifica cine se face vinovat de situatie??? Cand acest popor va primi raspunsuri la niste intrebari banale, stimata "elita" politica???
  Ce s-a intamplat pe 7 aprilie, Padurea Domneasca, AIC, BEM, cazul Butmalai???
 • 0 (0)
  PSRM,PCRM,si alte partidute antinationale de felul acesta demult trebuiau interzise in Moldova. D(G)ondon,Voronin si alti de teapa lor demult trebuiau arestati pentru inalta tradare de Tara.Lupu,Ploha,Diacov,Filea,Strelet,Candu,etc...dupa vre-o 2-3 trei ani de guvernare trebuiau sa manince buleandra prin puscarii,pentru furturi in proportii foarte mari de la Stat,pentru interese obscure,pentru genocid,pentru-ca au adus populatia la saracie totala.Nu are dreptul nici unul din cei mentionati mai sus,sa detina vre-o functie inalta in Stat.Se refera si la mornaitul acesta de Leanca.Se vede ca ia placut sa fie Premier.Numai pentru prietenia cu Ponta trebuia sal coaste functia.
 • +1 (1)
  Hai iară întrăm în povestea veche...
  Filat înseamnă un pas înapoi.
  Mă gândeam și eu la o schimbare.
 • +1 (1)
  PCRM actual nu se compară cu PSRM condus de licheaua Dodon. Acum, când UV se distramă, lacheiul lui Putin, Dodoșa, cam își închide plioasca. El trebuie izolat în parlament, găsind limbă comună cu PCRM, care a intrat în disgrație la Puller. Așa se face politică matură, iar cu represii politice nu vom ajunge departe. Nici UE nu ne va susține.

  Sunt cetățean activ
  • 0 (0)
   Cam asa mi se pare si mie. Voronin parca ar intelege ca rusii nus de incredere. Iar dupa ce dodon ia declarat razboi ar putea fi de folos coalitiei
 • +2 (2)
  Din aceste vorbe ale lui I.Leanca unica impresie ce mi-a lasat-o este ca se tine si cu dintii de functie.Pacat,nu am crezut sa ajunga la asa ceva.Il credeam mai altfel de om,mai ales pana a deveni premier...
 • +1 (1)
  Functia de premier poate sa fie batuta in cuie pentru PLDM,dar pentru Lenca nu.Dupa ce a semnat furtul BEM si Aeroportului n-am incredere in el,cred ca e complice.Da,l-au impus sa semneze Filat cu Plahotniuc,cine altii ?.Dar daca era un om onest - refuza sa-si puna semnatura.Acum o face pe cinstitul,se vaicara ca s-au furat sute de milioane de la BEM-ul restituit statului dupa judecata.Dar nu el spunea ca banca a fost furata legitim ? La intrebarile jurnalistilor despre aceste furturi se intorcea cu fundul la ei.Acum vrea iar prim-ministu ?

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA