ora: 08:01, 24 oct 2012 3671

Leancă: Relația dintre Bruxelles și Chișinău - o mişcare în două sensuri


Leancă: Relația dintre Bruxelles și Chișinău - o mişcare în două sensuri
Vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Bruxelles-ul  vine în întâmpinarea Chișinăului. Noi trebuie să ne mișcăm spre Europa și să demonstrăm că suntem cu adevărat europeni. Declarații în acest sens au fost lansate de către vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, scrie UNIMEDIA.

„Este o mişcare în două sensuri. Bruxelles-ul spre noi şi noi spre Bruxelles. În mod special, noi trebuie să ne mişcăm spre Bruxelles, în ideea că trebuie să demonstrăm încă o dată că suntem europeni, nu numai în felul cum arătăm, nu doar în virtutea istoriei şi geografiei, şi limbii, ci şi în virtutea faptului că dorim să acţionăm exact ca europenii”, a punctat ministrul în cadrul unei intervenții pentru Europa Liberă.

„Ne dorim şi noi ca în acest proces de apropiere de Uniunea Europeană să fixăm problemele structurale, instituţionale, care există astăzi în Republica Moldova. Noi doar nu ascundem problemele. Şi, pentru a le fixa, avem nevoie de preluarea expertizei şi experienţei europene. Şi iată că, datorită acestei deschideri şi acestui interes de preluare a experienţei, datorită motivaţiei noastre puternice de a nu reinventa bicicleta, ea demult a fost inventată. Iată că există acest interes din partea Uniunii Europene şi, în mod special, al Comisiei Europene, dar şi al mai multor ţări membre să ne ajute să parcurgem această etapă dificilă, dar pentru care nu avem alternativă, de fapt, dacă vrem să avem un stat funcţional cu instituţii care activează în interesul cetăţeanului şi nu invers. Şi ca cetăţeanul din Republica Moldova să aibă încrederea în viitorul acestei ţări”, a conchis Leancă.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (8)
  Republica Moldova este pe deplin angajată în pregătirea pentru integrarea în UE! Datorită Guvernului Filat Republica Moldova şi-a îndeplinit o parte din angajamentele asumate şi a reuşit să beneficieze de sprijin direct atît politic, cît şi financiar din partea partenerilor străini.
  • +4 (6)
   Am încredere în acești oameni și sunt convins că vor reuși să realizeze tot ce si-au propus drept scop astfel Republica Moldova va deveni o țară prosperă!
   • +3 (5)
    Republica Moldova este o țară europeană, cu cetățeni europeni și care urmează cît mai rapid să acceadă în Uniunea Europeană! Bravo dlui Leanca si Premierului pentru că sau dedicat totalmente problemelor acestei țări!
  • +2 (2)
   sintem mai aproape ca niciodata de UE, datorita muncii efective a guvernului Filat si a ministrului Leanca ! Intr-adevar in ultimii ani s-au facut pasi concreti in aceastadirectie
  • +2 (2)
   Noi dintâi să ne învățăm să nu sciupăm și să nu aruncăm gunoae pe jos,să cedăm la trecerea de pietoni,să cedăm locul femeilor și bătrânilor în transport, să ne salutăm in lift si în scara blocului. Nu că ei nu vor să ne primească,noi suntem la un nivel foarte jos de dezvoltare.
   • +1 (1)
    Corect..noi fata de ei, inca facem desene pe stinci si traim in pesteri..
 • -7 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  BAI LEBADA KIOARA ....TU INCA NU TI-AI SCRIS CEREREA DE DEMISIE ??? UNDEI REGIMUL DE VIZE.....HAI CA VINE SF DE STAT...PITARAZ SI MINCIUNOS CE ESTI
 • +5 (5)
  Timp de 3 ani de zile s-a muncit mult pentru acest DA din partea UE, Guvernul Filat a confirmat si nu odata ca RM este o tara europeana cu niste principii si valori europene , am avut de rezolvat niste peobleme cu care RM
  se confrunta ani de zile si daca vedem aceasta sustinere in continuare din partea
  Uniunii Europene inseamna ca se face ceva bun la noi,inseamna ca mergem pe calea cea dreapta ,Sa-i spunem multumesc d-lui Iurie Leanca care timp de 3 ani a muncit zi de zi , si aceasta munca da rezultate acum.
  BRAVO Leanca ,BRAVO Filat ati facut si faceti o treaba buna pentru RM
  • 0 (0)
   cind spui Bravo Filea, te referi si la asta?: http://unimedia.info/stiri/raport-doing-business-republica-moldova-a-coborat-2-pozitii-in-topul-bancii-mondiale-privind-mediul-de-afaceri-53519.html
 • +1 (3)
  ŢĂRII MELE
  Ai pământul roditor
  Şi poporul muncitor,
  Dar n-ai stârpit la timp hoţia
  Şi te sugrumă sărăcia.


  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  Noi vorbim de Bruxeles, iar Rusia inarmeaza transnistria. Tara arde, iar baba se piaptana.
 • 0 (2)
  Noua Guvernare a ales o politica Europeana, monderna si perspectiva...
  ......................................................................
  In comparatie cu fosta guvernare in ultimii ani s-au facut niste pasi importanti penru Republica Moldova
  • +1 (1)
   Mergem spre drumul European cu cu cel mai competent guvern p[e care lam avut pina acum...................................
   Dl Leanca ne bucura de fiecare data cu actiuni si decizii rationale care ne serveste in primul rand pe noi cetatenii Republicii Moldova,.,.,.,.
   Ministerul al Afacerilor Externe este unul din cel mai eficient pentru ca acolo functioneaza adevarato profesionisti
   • 0 (2)
    Putem spune ferm a cacum ne aflam sub acoperisul Uniunii Europene ...
    Si cele mai grele etae au ramas in urma..............................
    Acum trebuie sa ne concentram la indeplinirea tuturor cerintelor ce se cer de la noi si sa tinem piept viitoarelor dificultati
    • 0 (2)
     Toate aceste actiuni arata pozitia clara a statului nostru ca putem si vom realiza toate obiectivele propuse pentru Integrarea Uniunii Europene......................................
     mai mult ca atit pot spune ca rezultatele pot trece asteptarile noatsre si tot se poate petrece mai devreme decat ne asteptam noi
     • -1 (1)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • +1 (1)
       Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (1)
  Intr-adevar suntem mai mult ca oricand mai aproape de UE. In acest moment, dar nici in urmatoarele decenii, pt R.Moldova nu exista o alternativa mai buna, decat democratia, libertatea si prosperitatea pe care ne-o ofera Europa Unita!
 • 0 (2)
  Ленуца,Ленуца кум амэжешть ши ту.Спуй минчунь ку немилуйта.Дар ций минте кэ ай спус кэ вей да демисия дакэ акума тоамна Молдова ну ва фи ын УЕ. Трэиць ын минчунэ ши ваць фэкут адепць ай минчуний.Авець пе татэл минчуний дьяволул. Ну фачець вой нимик ши ну вець фаче.Аць микшорат пенсииле ши аць тэят компенсацииле. Май рэу аць фэкут ши о сэ рэмынець ку адепць де пе Унимедия нумай.
 • 0 (2)
  Сынтець тинерь ши ну ынцележець кэ Молдова ын УЕ ну о сэ фие нич одатэ.Ну вэ амэжиць сингурь пе вой. О сэ вэ супэраць пе мине кэ сынтець тинерь ши вэ паре кэ авець ынцелепчуне.Еу ерам май тынэр кынд студенций де ла Университатя де Стат стригау - Мирчя Снегур Мирчя Друк ла викторие не дук.О бэбуцэ а стригат кэ о сэ вэ дукэ мэ ертаць ын ф..д . Дар сэ штиць кэ ачеа бэбуцэ авя вре-о 80 де ань атунчь ши авя ынцелепчуне.Ку пэрере де рэу ынцелепчуня ну вине нич де ла о университате.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA