ora: 20:50, 19 dec 2013 3998
Autor: Ana Sîrbu

Leancă își dorește ca PCRM să dispară


Leancă își dorește ca PCRM să dispară
Iurie Leancă, prim-ministrul Republicii Moldova
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Premierul Iurie Leancă își dorește ca Partidul Comuniștilor din Moldova să dispară de pe arena politică din țară. Potrivit lui, Republica Moldova trebuie să aibă partide de stânga clasice de tip european. Declarațiile au fost făcute de prim-ministrul Republicii Moldova în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la Național 4, informează UNIMEDIA.

„Îmi doresc în calitate de cetățean european, ca în peisajul politic moldovenesc să nu mai existe un partid prin definiție comunist, cât și prin denumire comunist. Un partid de extremă stângă, care nu are nimic în comun cu viitorul eruopean al Republicii Moldova, care nu are nimic cu ceea ce se întâmplă în spațiul european și chiar în spațiul post-sovietic. Îmi doresc ca acest partid să dispară și ca denumire și ca esență. Să avem partide de stânga clasice de tip european, cu o doctrină foarte bună, care pledează pentru un rol aparte în țară. Nu îmi doresc perpetuarea sub nicio formă a acestui partid”, a precizat Leancă.

Totodată, liberal democratul a declarat că nu comunică cu Vladimir Voronin. „Nu știu cine va fi următorul lider al PCRM, nu comunic cu Voronin. Nu mă interesează. Ceaa ce mi-am dorit în cariera mea de prim ministru e să avem o conlucrare între guvernare și opoziție. Am anunțat despre viziunea noastră, că nu pretindem asupra monopolului. Dacă are, să vină cu critici. Peste tot opoziția este un barometru. Să vină cu alternative. Până acum, am auzit doar critici. Doar țipălăi. În 2009 când am venit la putere. Ce fel de țară am preluat? O țară izolată. Pe plan intern cu un deficit bugetar de 16% și pentru anul ăsta se așteptă un deficit de doar 2%”, a conchis Iurie Leancă.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +21 (27)
  Eu socot ca Leanca are dreptate. Nu avem nevoie de comunisti! Uitati-va la ce prostii fac comunistii in Parlament, nu le este rusine? Au dezamagit interesele cetatenilor!
  • +19 (25)
   Offf... comunistii, sunt de acord cu Leanca, nu vad de ce avem nevoie de comunisti in Parlament si, in genere, in politica. Pacat ca cetatenii nu cunosc in ce dezastru i-a fost lasata tara actualei guvernari!
   Avem nevoie de partide pro-europene!
   • +18 (24)
    Am incredere si speranta ca asa va fi...
    PLDM a dat dovada ca poate face practic inposibilul
    pe cind PCRM a ramas incom(po)tenti...
    PLDMa luptat pentru prosperarea moldovei iar PCRM
    nu au facut decit sa distruga frumoasa noastra tzarisoara

    Sunt cetățean activ
    • +18 (24)
     Cu rezultatele pe care le are PLDM - Comunistii sunt distrusi
     • +17 (21)
      Eu cred ca nu numai domnul Leanca isi doreste ca acest partid sa dispara, dar majoritatea cetatenilor RM isi doreste sa scape de acest partid, care promoveaza hotia, totalitarismul, prostia, degradarea si multe alte chestii.
      • +18 (22)
       Acest Partid, si-a batut joc de tara asta multi ani, ei nu mai au dreptul sa mai fie la guvernare.
       • +1 (3)
        Nu avem nevoie de PCRM in Parlament. Eu socot ca ultimele prostii pe care le fac ei, ne pot demonstra clar acest lucru. Si sunt ferm convins ca viitorul Republicii Moldova urmeaza sa fie unul european cu politicieni ca Leanca, Filat, Corman in frunte.
     • +15 (17)
      Daca sa ne gindim logic,PCRM nu mai au mult,mai au o rasuflare,doua si gata,se termina hotia!!!
   • +16 (18)
    Of de ar dori doar Leanca asta...Intreaga tara doreste sa vada imormintara partidului comunist,si al lui Voronin sigur o vom vedea in curind.Oara va luat tot ce a furat cu el sau va lasa lui Oleasca?
  • +14 (16)
   Ei oameni buni,nnu fiti asa de duri cu comunistii nostri iubiti.:DCine va mai boxa prin parlament?))Cine va mai aparea in public bat tufla?!Nici nu va fi interesant fara galagie in parlament,fara Vova nostru:D:D:D
 • +20 (20)
  PCRM va disparea odata cu Voronin.Acum partidul este Voronin. Vechii si noii comunisti il percep ca pe un "tatuca". O data cu disparitia lui de pe scena politica nu vad cine poate sa-l inlocuiasca si partidul isi va diminua serios numarul de votanti.
 • -21 (23)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  )))
  "Îmi doresc în calitate de cetățean european" probabil e vorba despre cetăţenia lui română
 • -22 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  "Dacă are, să vină cu critici."... "Până acum, am auzit doar critici." Определитель dle Leancă! )))
 • -22 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  "să nu mai existe un partid prin definiție comunist... Un partid de extremă stângă"
  ???
  Серьезно? Cota de impozitare ZERO a venitului pentru corporaţii e liberalism extremist de dreapta şi nicidecum de stînga. Acum activismul antreprenorial a scăzut dramatic, cifrele le vom vedea la rezultatele fiscale ale anului.
  • +19 (19)
   Cota de impozitare ZERO pentru venitul REINVESTIT (cica) a fost una din cele mai mari prostii (chiar furt) comise de PCRM !!!
   pentru ce companiile monopoliste sa nu plateasca impozit pe venit???
 • +21 (21)
  Eu 1 - esti debil !!!!!!
 • 0 (0)
  Eu asi dori sa dispara nu numai PCRM dar si tara Ribentrop-Molotov si sa ne gasim locul alaturi de tot neamul romanesc.
 • +1 (1)
  Trebuie sa dispara; nu se poate ca o haita din citiva banditi sa-si bata joc de un popor. Voronin cu cei doi trebuie trasi la raspundere aspra; iar miliardele de dolari pradate de la popor,trebuie de dat in invatamint,ca sa crestem generatii de oameni destepti,principiali,harnici,cinstiti si Patrioati.
  Sa dispara zaraza komunista pe veci din Moldova
 • 0 (0)
  Ba da hatru primar in guvern mai ieste! Dupa ce a murit P. Bechet, dupa ce nu mai iesa Ghe. Urskii pe podium, dupa ce se ruineste oficina circului, acum nici pe komuisti nu-i mai doresti? Lumea nu poate trai numai in nevoi, ea trebuie cate putin sa si mai rada de cineva!
 • 0 (0)
  PCRM de ft mult timp trebuia sa dispara de pe linia politicii....nu produc ei mari schimbari in tara, provoaca doar dezgust si nimik concret, nimik pt viitorul cetatenilor, nu exista o temelie care s-o fi pus pt crearea unei noi civilizatii....afara cu ei cu PCRM

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA