ora: 12:47, 13 iun 2014 4422
Autor: Victoria Dumbravă

Leancă: În viitorul apropiat Republica Moldova va depune cerere de aderare la UE


Leancă: În viitorul apropiat Republica Moldova va depune cerere de aderare la UE
Iurie Leancă, prim-ministrul Republicii Moldova
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a declarat în cadrul unui briefing că țara noastră va depune în timpul apropiat cererea de aderarea la Uniunea Europeană. Potrivit lui, cursul european trebuie continuat, iar la alegerile parlamentare din toamnă se va decide unde merge țara mai departe.

În context, șeful său de partid, Vlad Filat, a dat și un termen când Moldova va fi membru cu drepturi depline a comunității europene, informează UNIMEDIA.

„Împreună cu colegii (de partid - n. r.), avem un plan bine definit. Într-o perspectivă apropiată vom depune cererea de aderare la Uniunea Europeană. Alegerile din toamnă vor fi o luptă adevărată pentru viitorul țării care este sinonim cu integrarea europeană a țării. O bătălie care va decide încotro se va mișca această țară, înainte spre progres sau înapoi. Va trebui să facem față mai multor provocări. Trebuie să rămânem hotărâți și uniți. Trebuie să muncim din greu și atunci vom câștiga aceste alegeri”, a declarat Leancă.

Șeful Executivului a menționat în acest context și succesele înregistrate pe parcursul ultimilor patru ani, subliniind rolul suportului financiar venit din partea partenerilor internaționali. Totuși, acesta a accentuat că fără o transformare radicală a instituțiilor statului „nu vom reuși să ne mișcăm înainte”. Iurie Leancă nu a ezitat să aducă lauri și formațiunii din care face parte. „Partidul Liberal Democrat din Moldova este cel care a promovat reforme fără de care nu am fi obținut anularea vizelor. Sunt mândru că fac parte din această familie politică. PLDM este casa mea politică”, a sublinat prim-vicepreședintele PLDM.

În context, președintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că până în anul 2020 Republica Moldova va fi membru al Uniunii Europene.

Amintim că la 17 aprilie curent, Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care menționează că oferă dreptul Republicii Moldova să solicite intrarea în Uniunea Europeană

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (29)
  Iata de ce sunt necesare Coeziunea, Consensul, Consecventa! Sa fie lasate de-o parte "problemele" inexistente, imaginare, obsesive.
  • -10 (16)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Dupa parerea mea ce a spus Leanca nu trebuia sa fie la un breafing de partid dar la un breafing al Guvernului, pentru ca sint enumerate niste realizari ale executivului dar nu a unui partid!
   • -9 (13)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    In plus, Filat a reusit sa-si mai faca putin PR pe seana lui Leanca, de asta si a facut o conferinta de presa cu prezenta ambelor. Filat isi atribuie prea multe lucruri si ar trebui sa se mai gindeasca ce a facut PLDM si ce a facut Coalitia. Pentru ca ce a spus el a facut anume Coalita in intregime!
    • -10 (14)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Cit la rugat Filat pe Leanca sa participe la acest breafing si sa spune ce a facut guvernul in favoarea PLDM?! Asta a fost o reclama mucigaita dar nu un breafing.

     Sunt cetățean activ
     • -9 (13)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • +6 (30)
       sustin in totalmente idea lui Leanca de a depune o cerere pentru aderarea RM la UE.acesta idei este una binevenita pentru binele RM si a cetatenilor sai
       • +5 (29)
        RM este in etapa de pregatire pentru o naua etape cea de a depune o cerere pentru aderarea Republici Moldova la UE,cum a sustinut si Leanca Moldova este obligata sa semneze si sa incepa tratative pentru aderarea la UE
        • +7 (29)
         Cu politicieni cа Leаncа in frunte, Republicа Moldovа аre un viitor europeаn, fiti siguri. Leаncа este unul dintre putinii politicieni, din аctuаlа clаsа politicа, cаre sunt stimаti de cаtre europeni. Chiаr аs spune cа dinsul аre o imаgine foаrte bunа in Uniuneа Europeаnа.
         • +4 (26)
          Personаl, sustin guvernul Leаncа, intrucit este, intr-аdevаr, un guvern bun, cаre аre rezultаte foаrte clаre:
          -liberаlizаreа regimului de vize cu UE, cu Brаziliа;
          -pаrаfаreа Аcordului de Аsociere cu Uniuneа Europeаnа;
          -deschidereа pietei europene pentru vinurile moldovenesti;
          -mаrireа sаlаriilor politistilor cu 30%(in scurt timp, urmeаzа sа fie mаrite sаlаriile profesorilor cu 15%, sаlаriile medicilor si pensiile, nu cunosc exаct cu cite %);
          -reforme in educаtie, justitie, аgriculturа;
          Rezultаtele sunt clаre
          • +7 (27)
           Irina cit iti da tie ca sa scrii aceste prostii???
           Care spate spunetimi va rog asta nu viii voua PD sa stati pe bani si influienta lui plah, fiti seriosi si nu bagati acum spini albastri.
          • +4 (24)
           Este o mare oportunitate pentru economia noastră. Noi deja exportăm produsele noastre pe piața europeană. companiile europene o să investească în Republica Moldova, oferind locuri de muncă cetățenilor noștri, competitivitate în economie și o creștere țării noastre.
           De asemenea, șeful Executivului a vorbit despre faptul că integrarea europeană este cel mai ambițios proiect de modernizare a țării noastre.
           Integrarea europeană este de o mare importanță nu numai pentru afacerile noastre, dar, de asemenea, pentru consumatorii casnici. Ei vor beneficia de prețuri mai mici, calitate mai bună și o gamă mai mare de bunuri și servicii de pe piața.
          • +3 (23)
           Sa nu pierdem aceasta sansa care ni sa oferit istoric pentrunoi,sa mergem inainte,spre o viata mult mai usoara.
       • +3 (25)
        Consider ca cetatenii din R.Moldova are marea dorinta de a merge doar inainte pu ca inapoi deja am fost si nu este nimik bun,si ii sustin parerea priministrului Leanca,
    • +2 (22)
     Iata si albinutele noastre verzi,cu care ne mindrim,si credem ca vom ajunge departe,pina cind nu vor mai fi granite pentru cetatenii R.Moldova!

     Sunt cetățean activ
 • +3 (31)
  lucrează bine băieții ăștia. obiective clare și realiste.după mine ei se țin de cuvânt: au promis - au făcut.Datorită PLDM-ului,pentru prima data un Președinte al SUA rostește numele țării noastră și în genere Moldova să fie cunoscută și apreciată.Sper să continue cu reforma în justiție și MAI.mult succes

  Sunt cetățean activ
  • -4 (14)
   Si eu le urez succes, doar ca Filat deja prefera sa se certe cu PL si nu cu Voronin si Dodon, ca cica Dodon ar fi fost un primar mai bun ca Chirtoaca. Cel putin asta rezulta de ultimele declaratii ale sale.
 • +4 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -3 (17)
  Mai bine ar fi sa fie UNIREA cu PATRIA si indata vom fi in familia UE !!!
  Dar totusi mai bine sa ajungem acolo mai tirziu decit sa ajungem repede in UV a lui Putler.
  • +14 (14)
   Până la urmă important este SĂ NU EXISTE GRANIŢE ÎNTRE ROMÂNI.
   Iar în Uniunea Europeană practic nu există graniţe.
   Este o primă etapă.
 • +11 (15)
  Bravo Leanca! Ar fi cazul de-il pastrat neaparat pe dnl Leanca ca Premier pentru realizarea acestui obiectiv! Nimeni altul nu s-ar descurca ca el!Forta Leanca!
 • -5 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Declaratii frumoase, dar unde-s reformele? Judecatorii nu au mai fost asa de corupti cum sunt acum, niciodata.
  -
  Atacuri raider, tot ce se poate se vinde rusilor, da vrem in Europa?
 • -6 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Pana la urma ne va ramane doar reunificare cu Tara, o sa vedeti !

  Sunt cetățean activ
 • -6 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  „La prima mea numire mi-am aplecat capul, la cea de-a doua m-am înclinat şi la cea de-a treia mi-am îndoit şi mai mult trupul. În toate acţiunile mele am respectat legile şi nimeni nu a găsit pricină să mă defăimeze. Cu terci şi păsat îmi potoleam foamea”.
  Astept sacrificare si de la ministii nostri!
  De la toata clasa politica,care intradevar ibeste acest POPOR!
 • 0 (4)
  Am auzit că cei avuţi şi importanţi oferă bani atunci când îşi conduc oaspeţii, iar cei cu suflet generos oferă un cuvânt bun. Cum eu nu sunt nici bogat, nici important, dar cei care mă cunosc mă numesc, deşi nu merit, un om generos, permiteţi-mi să vă ofer câteva cuvinte drept sfat: „Unul cu minte ascuţită ce observa lumea şi apoi pronunţă critici la adresa altora îşi apropie moartea. Un învăţat erudit ce dezvăluie greşelile altora îşi pune în pericol viaţa. Unui fiu i se cere să fie supus faţă de părinţii săi, iar unui demnitar - să fie loial faţă de principele în serviciul căruia se află".
 • 0 (4)
  Până acum o lună erai preocupat doar de buna-cuviinţă şi muzică. Dar cel care le-a elaborat a murit şi oasele lui sunt de mult putrezite, iar în urma lui au rămas doar cuvinte goale. Eu am înţeles că cei cu nobleţe sufletească nu sunt închistaţi în gândire, iar omul superior acordă mare importanţă virtuţilor, deşi în ochii altora pare slab la minte, eliberează-te de mândrie şi de ambiţii, renunţă la aspiraţiile lipsite de scrupule, deoarece nu îţi aduc nimic bun. Atât doar am a-ţi oferi"
 • -1 (5)
  " Bogăţia şi onorurile obţinute prin căi necinstite valorează în ochii mei cât norii ce plutesc pe cer" -pentr Filat cetire! si ceilalti,care il insotesc.
 • +1 (3)
  frumos a spus Filat, noi avem mari asteptari in urma acestui plan politic si speram ca nu vor fi in zadar, forta PLDM
 • +1 (1)
  In viitorul apropiat trebuie sa votam PLDM pentru ca se merita,se vede ca fc cv pt tara, se vede ca vor sa mergem in UE, nu se ocipa de delapidari ca Chirtoaca, GHimpu, Plahotniuc

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA