JurnalTV: Plahotniuc și Lupu au pierdut un proces în Olanda! Lupu: Minciuni! Vă așteaptă judecata!

Zilele trecute, instituțiile de presă din cadrul Jurnal Trust Media titrau că active de 70 milioane de euro ale lui Vlad Plahotniuc au fost puse sub sechestru. Hotărârea ar fi fost emisă pe 21 noiembrie de Curtea de Justiţie din Amsterdam şi a fost luată în baza mai multor documente prezentate în cadrul unui proces ce vizează atacurile raider din anii 2010 şi 2011 asupra Victoriabank, Banca de Economii şi ASITO.

JurnalTV: Plahotniuc și Lupu au pierdut un proces în Olanda! Lupu: Minciuni! Vă așteaptă judecata!
Marian Lupu, liderul PDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Instituțiile de presă menționate făceau trimitere la niște documente care ar demonstra că „atacurile raider, care i-au deposedat de acţiuni pe oamenii de afaceri Victor Ţopa şi Viorel Ţopa, au fost regizate de prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, prin intermediul OTIV Prime Holding.
 
Ulterior, cei de la Jurnal TV au mediatizat faptul că Marian Lupu și Andrian Candu ar fi fost implicați în această schemă și ar fi parte a procesului de judecată din Amsterdam. Andrian Candu ar fi semnat contractul privind transferul de proprietate în numele firmei OTIV Prime Holding B.V., în baza unei procuri. Iar un alt complice al lui Plahotniuc ar fi fost Marian Lupu, care ar fi asigurat girul politic al tranzacţiei.
 
Marian Lupu este decis să-i acționeze în judecată pe cei care au răspândit aceste informații, potrivit lui, „mincinoase”.
 
„Este o campanie de denigrare, una absolut aiurită, care a fost pornită anterior. Eu am fost informat anterior de olandezi și am anticipat aceste informații. Trebuie să știți, că de această dată, nu colegii mei, prim-vicepreședintele partidului, vicepreședintele, nu ei sunt ținta atacului. De această dată, pentru prima oară, ținta atacului sunt eu. În calitate de președinte al Partidului Democrat”, a afirmat Lupu în fața presei.
 
Liderul democrat susține că „această campanie mincinoasă de denigrare a fost pornită de finanțatorii postului de televiziune JurnalTV, care au încercat pe această cale să manipuleze și să dezinformeze opinia publică”.
 
„Deja sunt în pregătire toate demersurile necesare pentru a acționa în judecată toate persoanele care au participat la răspândirea acestei minciuni grosolane în instanța de judecată. Eu îi credeam mai deștepți pe acești băieți. Curtea din Amsterdam a refuzat aplicarea măsurilor de asigurare față de Marian Lupu. Nicio măsură de asigurare nu este aplicată față de Marian Lupu și Marian Lupu nu este parte a niciunui proces de judecată”, a adăugat Marian Lupu.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub