Joseph Daul despre rezultatele Maiei Sandu: A reușit să facă ceea ce nu au reușit alți pro-europeni

Urmărind modul în care s-au desfășurat alegerile prezidențiale în Republica Moldova, președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, și-a făcut următoarele concluzii. 

Potrivit lui, Maia Sandu a atins un nivel pe care alți politicieni pro-europeni nu au reușit să-l atingă până acum și asta demosntrează că moldovenii vor politicieni onești și credibili la putere.

Joseph Daul despre rezultatele Maiei Sandu: A reușit să facă ceea ce nu au reușit alți pro-europeni
(Foto: epp.eu)

„Vrea s-o felicit pe Maia Sandu pentru rezultatul remarcabil obținut în aceste alegeri. În ciuda atacurilor și a campaniei murdare a cărei subiect a fost, Maia Sandu a reușit, cu puține resurse, să obțină nu doar cel mai mult rezultat al unui partid pro-european, dar și să mobilizeze electoratul și diaspora. Asta demonstrează dă dorința oamenilor de a avea politicieni credibili și onești crește și că schimbarea va avea loc inevitabil.

Partidul Popular European rămâne preocupat de neregulile care au avut loc în cel de-al doilea scrutin, inclusiv refuzul de a acorda dreptul constituțional moldovenilor plecați peste hotare. Acest lucru reprezintă o mare greșeală și o încălcare a legii și ar trebui să fie analizat de autoritățile competente pentru a asigura cetățenii că asemena lucru nu se va mai întâmpla.

Pub

Într-un final, aceste alegeri au demonstrat că, atunci când partidele de centru-dreapta, cum ar fi PPPDA, PLDM și PAS se unesc, ei formează o forță majoră, care poate aduce speranță și schimbare poporului său. Acum, mai mult ca oricând, aceste forțe politice trebuie să continue cooperarea lor la alegerile parlamentare din 2018, pentru a asigura un viitor mai bun pentru cetățenii Republicii Moldova”, a concluzionat președintele PPE, Joseph Daul.

UNIMEDIA amintește că Maia Sandu a acumulat 47,89% din voturi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Deși nu a devenit președinte al țării, ea a declarat că lupta sa continuă și nu se oprește aici. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub