Ivanka Trump, la un spectacol cu premierul Canadei. Ce se întâmplă între cei doi

Premierul Canadei, Justin Trudeau, care a pus accentul pe primirea refugiaţiilor a fost adeseori pe poziţii adverse cu preşedintele Statelor Unite. În ciuda acestui lucru, miercuri, Tredeau a participat la un spectacol pe Broadway însoţit de Ivanka Trump, fiica preşedintelui.

Ivanka Trump, la un spectacol cu premierul Canadei. Ce se întâmplă între cei doi
(Foto: Page Six)

Cei doi au văzut musicalul „Come From Away” la teatrul Gerald Shoenfeld. Trudeau şi Trump au fost însoţiţi de Nikki R. Haley, ambasadorul american la UN.

Surprins de paparazzi înainte de începutul piesei, Trudeau nu a vorbit despre politică, ci a lăudat subiectul piesei: „Lumea poate să vadă cum este să te bazezi unul pe altul în vremuri întunecate”, scrie The New York Times, citat de mediafax.ro.

Pub

„Come From Away“ este povestea unui mic orăşel din Newfoundland care a adăpostit mii de oameni din jurul lumii cărora le-au fost anulate călătoriile după atacurile din 11 septembrie 2001.

Alegerea acestui musical nu este neapărat o coincidenţă, sugerează The New York Times. Spectacolul prezintă deschiderea pe care canadieni o au faţă de de străini. Această deschidere este cu atât mai importantă azi, în lumina relaţiei tot mai complexe cu vecinul lor, statul american. Inevitabi,l presa a făcut numeroase comparaţii între Canada şi America lui Trump unde e existat inclusiv o interdicţie pentru imigranţii din şase state. De altfel, Trudeau nu a fost singurul canadian prezent la această piesă. Mulţi dintre spectatori avea steaugurile Canadei alături.

„Come From Away” este scris de un cuplu canadian şi prezintă multe din temele importante şi controversate pentru americani. În musical se prezintă ruşinea pe care o simt călătorii musulmani când sunt priviţi ca potenţiali terorişti, frica pe care o au negrii de a nu fi confundaţi cu infractori şi a fi împuşcaţi. De asemenea un cuplu de homosexuali este aplaudat în Newfoundland. Toate acestea reprezintă unele din cele mai importante teme de discuţii şi controversă pentru America prezentului.

Relaţia de prietenie dintre cei doi a început după ce au participat în februarie la o cină în Washington DC.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI