Iurie Leancă se află în prima sa vizită în calitate de vicepreședinte al Parlamentului. „După o perioadă de aproape doi ani - am revenit la Bruxelles”

Iurie Leancă se află în aceste zile într-o vizită la Bruxelles. Aceasta este prima sa vizită în calitate de vicepreședinte al Parlamentului.

Astăzi Iurie Leancă a avut o întrevedere cu europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Iurie Leancă se află în prima sa vizită în calitate de vicepreședinte al Parlamentului. „După o perioadă de aproape doi ani - am revenit la Bruxelles”
(Colaj: UNIMEDIA)

Mureșan a publicat o imagine pe pagina sa de Facebook, în care a scris că i-a transmis deputatului moldovean că Republica Moldova va primi cele 100 de milioane de euro de la Uniunea Europeană doar după ce vor fi implementate toate recomandările Comisiei de la Veneția.

„L-am primit acum la Parlamentul European pe vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Iurie Leancă. I-am transmis că așteptăm ca recomandările Comisiei de la Veneția să fie pe deplin implementate de către autorități pentru a putea aloca asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro. Nerespectarea avizului Comisiei de la Veneția și schimbarea intempestivă a legislației electorale vor atrage, din păcate, semne de întrebare despre respectarea standardelor democratice în Republica Moldova”, a scris Siegfried Mureșan.

De asemenea Leancă a publicat pe pagina sa de Facebook fotografii cu mai mulți parlamentari europeni.

„Timp de două zile am avut mai multe întrevederi cu parlamentari europeni, în mod special din familia PPE, dar l-am întâlnit și pe Comisarul European pentru vecinătate și negocieri de extindere - dl Johannes Hahn.

Discuții bune, de substanță. Concluzia e una: avem mult de muncit acasă, dar fără susținerea UE va fi mult mai greu să reușim și altă soluție decât să ne mișcăm spre UE - nu avem”, a scris Leancă. 

Pe lângă Mureșan, Iurie Leancă s-a întâlnit cu Manfred Weber, președintele Grupului PPE din Parlamentul European,  Marian-Jean Marinescu, vicepreședintele Grupului PPE, David Mcallister, președintele Comitetului pentru afaceri externe, Elmar Brok, membru al Comitetului pentru afaceri externe, Cristian Dan Preda, membru al Comitetului pentru afaceri externe, și Michael Gahler, membru al Comitetului pentru afaceri externe.

UNIMEDIA amintește că vinerea trecută Leancă a fost ales vicepreședintele Leislativului cu votul a 52 de deputați din PDM și Grupul PPE, după ce deputații fracțiunilor PLDM, PL, PCRM și PSRM au părăsit sala înainte de a fi înaintată propunerea ca Leancă să fie numit în funcție.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub