Iubitorii de jazz sunt așteptați la cea de-a V-a ediție a festivalului Jazz'n Chișinău

Iubitorii de jazz sunt invitați la un festival internațional organizat în premieră la Chișinău timp de 2 zile, 5-6 aprilie la Filarmonica Nationala “Serghei Lunchevici, ora 19:00, care presupune un concert cu invitați speciali din Germania, Letonia, Italia, Polonia și Moldova.

Iubitorii de jazz sunt așteptați la cea de-a V-a ediție a festivalului Jazz'n Chișinău
(Foto: Jazz'n Chișinău International Festival)

Festivalul Jazz`n este la cea de-a V-a ediție a evenimentului, iar scopul proiectului muzical este de a contribui la promovarea celor mai valoroşi interpreţi și instrumentiști de muzică jazz atât din Republica Moldova, cât și de peste hotare, de a crea noi căi de comunicare prin artă pentru diverse pături sociale şi de a stimula interesul publicului faţă jazz.

„Acest festival este o idee care îmi aparține încă din anii 90 și pentru că dispuneam de puține cunoștințe necesare pentru organizarea unui eveniment grandios,dar și resurse, am amânat lansarea festivalului. Indiferent că au trecut mulți ani, nu mi-am abandonat această idee, acest vis-realizarea unui festival unic în țara noastră și iată că asta se va întâmpla în acest an”, spune muzicianul și organizatorul festivalului, Valeriu Culea.

Pub

Festivalul se va extinde și alte localități: Tiraspol, Soroca, Cimișlia, unde vor avea loc master-classuri, asigurând accesul liber la artă a publicului din toată țara.

Jazz'n Chișinău International Festival este un eveniment organizat de AO Muzart în perioada 5-6 aprilie 2017 care va avea loc la Filarmonica Nationala “Serghei Lunchevici, ora 19:00. Evenimentul pentru o zi  va dura 1,5-2 ore. În cadrul activităților sunt implicate band-uri de tineri jazz-meni din Germania, Letonia, Italia, Polonia și Moldova.

Invitații de peste hotare din acest an:

1.Polonia - Tomasz Wendt Jazz Trio
2.Germania - Pablo Held Jazz Quartett).
3.Letonia - Ruta Duduma
4.Italia - Rosa Brunello –contrabas
5.Senegal - Moulaye Niang- tobe
5.Moldova –Jazz`n Chisinau

Un proiect susținut de către: Ministerul Culturii al RM, Direcția Culturii, Centrul Cultural German Akzente, Ambasada Letoniei în RM, Ambasada Poloniei în RM, Institutul Polonez ”Adam Mickiewicz”, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare si Cooperare, Vinaria din Vale, Hotel Iris, Eli Pili.

Pentru alte detalii, contactați echipa de organizare la nr. de tel: 069736776 sau 079 656 137

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI