Irina Vlah - candidat independent pentru funcția de bașcan al Găgăuziei

La ședința de constituire a noului Parlament, Irina Vlah a anunțat că părăsește grupul parlamentar al Partidului Comuniștilor și își va continua activitatea în calitate de deputat independent. Decizia i-a luat prin surprindere pe colegii de fracțiune și de partid, amintește UNIMEDIA.
 
Miercuri, 21 ianuarie, aceasta a fost exclusă din Biroul politic şi comitetul central al PCRM. „Fiecare are dreptul să facă ce vrea. Aflarea în partid este benevolă. Dar trebuia să o facă omenește. Trebuia să informeze partidul, să se adreseze oficial în Comitetul Central. De aceea și am fost atât de duri”, a menționat Vladimir Voronin.
Irina Vlah - candidat independent pentru funcția de bașcan al Găgăuziei
Irina Vlah, deputat independent în Parlamentul RM (Foto: moldova.org)

Vlah urmează să fie exclusă și din partid. „Asta va decide Comitetul raional Comrat. Dacă acolo nu se laua măsurile respective, atunci decizia va fi luată de comisia partiinică”, a adăugat liderul PCRM.
 
Ieri, Irina Vlah, a anunţat într-o conferinţă de presă ţinută la Comrat intenţia de a participa în cursa pentru funcţia de başcan al Autonomiei găgăuze în calitate de candidat independent, relevă Europa Liberă.
 
Irina Vlah şi un alt pretendent la funcţia de başcan ex-primarul de Comrat, Nicolae Dudoglo, sunt văzuţi ca principalii favoriţi ai cursei.
 
Comuniștii nu au numit deocamdată un candidat. „Noi încă nu ne-am apreciat poziția față de alegerile bașcanului Găgăuziei. Nu s-au încheiat procedurile oficiale, reglementare de începere a activității Comisiei Electorale”, a specificat Voronin.
 
Unii analişti cred că Nicolae Dudoglo va fi candidatul susţinut în comun de partidele proeuropene de la Chişinău. Deşi a declarat că se bucură de susţinerea plenară a PD-ului Dudoglo a decis să participe în cursă drept candidat independent. 
 
Pe 22 martie, vor avea loc alegerile pentru postul de bașcan al Autonomiei găgăuze. Actualul başcan Mihail Formuzal îşi va încheia cel de-al doilea mandat pe 14 februarie şi nu mai poate pretinde la unul nou. Mihail Formuzal deocamdată nu a anunţat dacă va susţine pe cineva din actualii pretendenţi. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub