ora: 12:00, 23 iul 2014 7846

Ioniță riscă să fie sancționat de PLDM


Ioniță riscă să fie sancționat de PLDM
Veaceslav Ioniță
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Veaceslav Ioniță a ajuns în vizorul conducerii Partidului Liberal Democrat și riscă să fie sancționat. Anunțul a fost făcut de către președintele PLDM, Vlad Filat, în contextul scandalului în care a fost implicată Comisia parlamentară economie, buget și finanțe pe care o conduce Ioniță, relatează UNIMEDIA.

„Am văzut mai multe speculații vizavi de Comisia economie, buget și finanțe. Aici mă văd obligat să fac precizări. Deciziile în comisie sunt luate de către membrii comisiei. Este incorect să punem responsabilitatea pe un membru al comisiei, dacă unele lucruri nu merg bine”, a notat Filat.

„Totodată, trebuie să spun că modul în care a fost organizat activitatea Comisiei este nesatisfăcător. Dl Ioniță a primit mandat din partea partidului să asigure această organizare și coordonare a activității. Vizavi de această apreciere a activității nesatisfăcătoare, noi vom vom avea discuții la partid și vom lua o decizie. Vom face această evaluare și vom lua deciziile care se impun”, a adăugat liderul PLDM.
 
Amintim că Guvernul a fost nevoit să-și asume răspunderea Guvernului în fața Parlamentului pe mai multe proiecte de legi ce țin de domeniul bancar și bugetar-fiscal, deoarece acestea au fost „îngropate” în comisie.
 
În context, Vlad Filat a subliniat că asumarea Guvernului în fața Parlamentului este o decizie politică a coaliției de guvernare și că Guvernul a primit mandat în acest sens din partea coaliției de guvernare. „Datorită acestui exercițiu responsabil din partea coaliției de guvernare, Republica Moldova are instrumentariul necesar pentru a face față procesului care are loc astăzi și care poate avea loc în perspectivă”, a specificat sursa.
 
UNIMEDIA precizează că Veaceslav Ioniță se află în lista deputaților sancționați de conducerea Parlamentului pentru absența nemotivată de la ultima ședință plenară a Legislativului.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +9 (15)
  Este bine cind conducerea unui partid nu trece cu ochiul greselile colegilor sai, indiferent daca e membru sau nu,daca greseste trebuie sanctionat.
  • -10 (16)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Ionita este un incompetent! Trebuia sa faca tot posibilul sa participe la aceasta sedinta importanta, mai ales ca este presedinte de comisie. Trebuia sa se mai abtina de la odihna pe citeva zile, nu avea sa fie nimic!
   • -8 (16)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    A lipsit nemotivat de la sedina Parlamentului atunci de ce sa nu fie sanctionat! Si nu numai de catre fractiune dar de catre legislativ, asa cum se cuvine de fapt.

    Sunt cetățean activ
    • -10 (16)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Sandu_S nu e bine ca se fac greseli!! Greseli de genul dat in general nu trebuie sa apara daca se pretinde a fi un partid organizat. Dar de unde organizare cind fac ce vor cei ca Ionita si nu au rabdare mai repede sa se odihneasca?!
     • +9 (15)
      Atunci sa ne intoarcem la Lazar, cel care are mii de greseli, si nu in zadar a demisionat pe ultima suta de metri.
      • +8 (16)
       Filat a spus clar ca pentru neindeplinire a sarcinilor va fi sanctionat, si fara de implicarea pedista a voastra, aveti grija de oligorplisii vostri.
       • +9 (13)
        Au lipsit de la sedinta nemotivat si 3 deputati democrati si unul reformator si Dodon..
        Asa ca irina sanctionati o sa fie 44 deputati numai Ionita, in rest PlDM isi face singur claritate cu membrii sai.
        • +8 (14)
         In acest caz poarta raspunderea nu doar Ionita,dar toti membrii comisiei parlamentare,economie,buget si finante.
         Toti membrii acestei comisii sunt responsabili pentru neindeplinirea sarcinilor, toti membrii i-au decizii,si cunosc foarte bine ce fac, asa ca nuputem sa-l invinovatim numai pe un om in acest caz.
         • +7 (11)
          Filat este omul care nu peemite ca lucru sa fie aminat de azi pe maine,dumnealui mai bin schimba omul decit sa astepte pina o sa treaca ani,le da sanse ,daca nu se descurca inseamna ca trebuie de schimbat cu altul mai competent,asa si in acest caz,daca Ionita va fi vinovat impreuna cu alti mebri atunci el va fi inlocuit,parerea mea, dar poate sa fie si alta sanctiune.
          • +5 (7)
           si cica a fi democrat e lucru mare, si nu veei sta niciodata la racoare chiar daca furi tare,
           Caci crisha e mare, p munceste foarte tare ca sa aiba lumea la picioare.
     • +5 (7)
      Pus la punct si aista!!!
 • +7 (15)
  buna decizie.PLDM este un partid destul de matur si chiar curajos,daca isi permite sa sanctioneze deputatii in ajun de campanie electorala.

  Sunt cetățean activ
 • +9 (13)
  este o decizie matura, adica ei lipsesc de la sedinte nemotivat si tot ei se pling de nedreptate? sa nu confundam munca cu viata personala, daca-s deputati deam isi permit sa faca ce le pofteste rinzA? NU FRATILOR
 • +7 (9)
  pe ei nu-i priveste ceea ce se discuta la sedinte,au scopul lor si drumul lor, pai in acest caz, parasiti scaunul de deputat si plecati in lumea mare, parca e o joaca, vrei vii, vrei nu, maturati cu totii
 • +7 (7)
  Pe vreme de RAZBOI ECONOMIC TOTAL, declarat R.Moldova, comportamentul lui Ionita si a altor deputati e un act de SABOTARE, TRADARE a intereselor vitale ale Statului. Nu se poate de umblat cu jocurile de interese inguste de grup acum cand ECONOMIA, BUGETUL e in pericol, cand RAZBOIUL ECONOMIC va lovi foarte dur si se cere CONCENTRARE, MOBILIZARE maxima si o DISCIPLINA de oseveritate exceptionala. "Cîrtiţele" imperiale din Comisia pentru Economie si Buget, din Ministerul Economiei, cel al Finantelor, Agriculturii etc. n-au decat sa plece benevol...
 • -7 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  UNUI DEPUTAT POPULIST
  Expune mai frecvent
  Propria-i viziune
  Nu în parlament,
  Ci la...televiziune.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA