Ioniță îl cheamă pe Filat la duel
Veaceslav Ioniță îl cheamă pe Vlad Filat la duel. Președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe îi propune liderului PLDM să dezbată subiectul Băncii de Economii și Aeroportului Internațional Chișinău în direct la postul național de televiziune, transmite UNIMEDIA.
 
Ioniță spune că nu se va lăsa intimidat și va merge până la capăt. „Vreau să vă asigur că indiferent, dacă voi fi sau nu demis astăzi, cazul BEM și Aeroport merge mai departe. Toate sperieturile cu demisiile, cu dosare, etc, nu își au efect. Dimpotrivă, aceste tentative mă mobilizează și îmi dă puteri să merg mai departe. Eu știu cât s-a insistat ca anume astăzi dl Ioniță să fie demis. Este ridicol! Nu dispare problema dată. Gata!”, a menționat deputatul.
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

În context, Veaceslav Ioniță îl cheamă la duel pe președintele PLDM. „Dl Filat mă tot amenință cu judecata. Îi recomand dlui Filat să nu se mai ducă prin instanțe, să se ducă direct la CEDO - are experiență bogată și știe ce spune CEDO în cazurile lui. Judecata poate să dureze doi ani de zile. Îi propun dlui Filat să rezolvăm mai repede. Sunt gata să mergem împreună cu dlui la postul public de televiziune. Așa împreună să discutăm și vă asigur că la toți cetățenii Republicii Moldova le va fi foarte interesant”, a subliniat acesta.

Amintim că Vlad Filat a declarat că l-a acționat în judecată pe Veaceslav Ioniță. Asta după ce ultimul l-a acuzat că ar fi beneficiarul unor scheme de spălare de bani de la Banca de Economii. Liderul PLDM a declarat că face pentru prima dată acest lucru, pentru a evita precedentele.  

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, a declarat că a constatat o schemă de fraudare la Banca de Economii. Potrivit calculelor, în ultimele trei luni s-ar fi furat circa 120 milioane de lei, însă Veceaslav Ioniță a precizat că suma aceasta ar putea fi și mai mare. În schema prezentată de Ioniță apare și numele lui Vlad Filat.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.