Ion Sturza nu vrea să fie preşedinte al Republicii Moldova

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, susţine că nu-l interesează funcţia de şef de stat şi că nu este tentat să se întoarcă în politică. Acesta mai degrabă îşi doreşte să continue afacerea şi proiectele sociale începute. Declaraţii în acest sens au fost făcute ieri seara, chiar de Ion Sturza,  în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul naţional de televiziune.

Întrebat dacă ar accepta o eventuală propunere din partea liderilor celor patru partide, care au acces în Parlament, de a deveni acel candidat la funcţia de preşedinte neafiliat politic, Ion Sturza a spus că nu analizează asemenea perspective pentru persoana sa. Plus la toate, a menţionat că nu face faţă cerinţelor de neangajare politică.
Ion Sturza nu vrea să fie preşedinte al Republicii Moldova
(Foto: blogspot.com)

„Eu încă nu am scris cererea de adio cu PD. Însă, eu m-am auto exclus prin faptul că nu am participat la activitatea acestei formaţiuni”, a accentuat Sturza.

Cât despre soluţiile de depăşire a crizei politice, acesta a spus că vede realizarea acestui scop doar în cadrul unei discuţii largi. „Noi avem lideri infantili, care au făcut din alegerea şefului statului o problemă sterilă. Cutuma şi bunul simţ trebuie readuse în cadrul dialogului politic”, a mai spus ex-premierul.

Ion Sturza şi-a exprimat ferm convingerea că preşedintele nu va fi ales până la alegerile locale.

UNIMEDIA precizează că Natalia Gherman, viceministrul de externe, a fost o altă candidatură despre care s-a vehiculat că ar fi potrivită pentru funcția de șef al statului, în condiţiile unei persoane neafiliate politic. Natalia Gherman a declarat că nu intenţionează să candideze la funcția de șef al statului.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub