Ion Sturza: Cineva vrea neapărat ca Leonid Talmaci să semneze un denunţ pe Platon & Co

Fostul premier Ion Sturza este de părere că situația în care se află fostul Guvernator al Băncii Naționale, Leonid Talmaci, este tristă, dar trebuie să servească drept o lecţie pentru foştii şi actualii funcționari de stat.

„Atunci când Leonid Talmaci a fost disponibilizat, am rugat conducerea ţării, dar şi FMI să-i găsească o slujbă. E tânăr, energic, dar şi cu o experienţă extraordinară. Nu. A trebuit să apară şmecherul de Platon să-i ofere postul de preşedinte la Moldincombank. De fapt, mulţi „foşti” de la Chişinău, nemaigăsindu-şi un rost în viaţă după slujba la stat, au devenit paravane pentru şmecheri de-alde Platon sau Shor. Preşedinţi, miniştri, generali...

Ion Sturza: Cineva vrea neapărat ca Leonid Talmaci să semneze un denunţ pe Platon & Co
(Foto: UNIMEDIA)

Dacă Leonid Talmaci a greşit, atunci să răspundă. Dar... Mulţi se întreabă: mizeria de Shor, care este direct responsabil de furtul „miliardului”, este lăsat să se răsfeţe în patul conjugal. Ba mai mult, procurorul general ne anunţă cu nonşalanţă că și-a ispăşit pedeapsa, semnând „donosul””, scrie Ion Sturza pe o rețea de socializare.UNIMEDIA amintește că fostul Guvernator al BNM, Leonid Talmaci, reținut vineri seara, 3 martie, de către procurorii anticorupție, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 15 zile în izolatorul CNA. Acesta este învinuit de participaţie într-un grup criminal organizat specializat în escrocherii în proporţii deosebit de mari, cauzarea de daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere şi abuz în serviciu.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub