Ion Sturza: BEM este o bombă pe care stă guvernarea!

„Banca de Economii, este din punctul meu de vedere, o bombă plasată sub guvernare”. Declarația a fost făcută de fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza în cadrul emisiunii „In profunzime” de la postul ProTV, anunță UNIMEDIA. 

Sursa a precizat că subiectul este unul sensibil pentru public. În opinia acestuia cineva încearcă să diminueze cota statului în activele BEM, fapt care va stârni multe dezbateri și discuții.
Ion Sturza: BEM este o bombă pe care stă guvernarea!
Ion Sturza, fostul premier al Republicii Moldova (Foto: UNIMEDIA)

„Sunt interese pe care le bănuim, le știm. Cineva a mizat că printr-o formulă mai puțin transparentă poate să câștige niște bani”, a specificat Ion Sturza. 

Potrivit acestuia, soluția în cazul BEM ar fi privatizarea legală de Parlament, dar nu prin „decizii obscure”.

Ion Sturza a menționat că interesele sunt din Est și nu din Vest, dar a evitat să dea publicității numele „personajelor implicate”. „Eu îi îndemn să se oprească, să întoarcă banii poporului”, a accentuat fostul premier. 

UNIMEDIA aminteşte că problemele BEM au devenit publice în urma prezentării unui bilanţ potrivit căruia, în 2012 instituţia financiară a înregistrat pierderi de peste 300 de milioane de lei. În acelaşi timp Banca Naţională a Moldovei a anunţat că, în perioada 2010-2011, Banca de Economii a acordat mai multe credite dubioase, care, în prezent, nu pot fi recuperate.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub