(doc) Ion Ceban: 21 de localități, inclusiv 4 orașe din Moldova au semnat declarația de anti-unire

După ce 12 localități și-au declarat unirea simbolică cu România, socialiștii au decis să contracareze cu declarațiile a 21 de localități, inclusiv 4 orașe care pledează pentru statalitatea Moldovei și prin care sunt condamnate cele 12 comune care au semnat declarațiile de unire cu România pentru că vin să submineze independența țării.

(doc) Ion Ceban: 21 de localități, inclusiv 4 orașe din Moldova au semnat declarația de anti-unire
(Foto: UNIMEDIA)

Aceste localități au condamnat delarația de unire ca fiind acțiuni care vin să submineza independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării.

„Sîntem siguri că cetățenii Republicii Moldova în mare măsură sînt adevărați patrioți ai țării, cred în viitorul țării și se mobilizează atunci cînd cineva încearcă să se impună altfel. Suntem ferm convinși că alte sute de localități vor lua atitudine în acest sens. Moldova are viitor„ a postat purtătorul de cuvânt al președinției Ion Ceban pe pagina sa de facebook.

 

Pub

„Ținând cont de faptul că, aceste acțiuni au un caracter coordonat, care au drept scop de a submina statalitatea Republicii Moldova, de a stimula unele mișcări secesioniste, de a diviza cetățenii țării, acțiuni care, într-un final ar putea duce la divizarea Republicii Moldova, la revolte populare.

În vederea oferirii unui semnal celor care vor ca Republica Moldova să dispară, inclusiv cetățenilor care țin la statalitatea țării noastre, care sunt într-o majoritate absolută. 

Fiind conștienți de faptul că, toți trebuie să înțeleagă că Republica Moldova este un stat suveran, indivizibil, care respectă libertatea de exprimare, dar că, sub lozinci democratice este inadmisibilă subminarea autorității și statalității țării noastre pe motive de conjunctură sau de altă natură.

În vederea obligației constituționale și cetățenești de a proteja țara, reprezentanții autorității publice locale au decis să condamne acțiunile antistatale a unor autorități publice locale”, a scris localițățile ce au semnat declarația de anti-unire.

UNIMEDIA amintește că 12 localități din Moldova au semnat o declarație simbolică de unire cu România.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI