Investigație: Blocul de milioane al familiei Plahotniuc

De când a intrat în politică, Vladimir Plahotniuc şi-a adunat rudele apropiate într-un bloc din centrul Chişinăului. Familia deţine în prezent aproape jumătate de clădire. Democratul și soția sa locuiesc într-un apartament de peste 1.250 de metri pătrați, care ar reprezenta de facto vreo zece apartamente comasate, transmite UNIMEDIA. Aceste informații sunt prezentate în cadrul unui articol al Centrului de Investigaţii Jurnalistice.

 

Investigație: Blocul de milioane al familiei Plahotniuc
(Foto: adevarul.md)

Potrivit investigației, În blocul de pe strada Bulgară, Vladimir Plahotniuc şi soţia sa deţin două apartamente, situate la etajul 3 şi care au o suprafaţă totală de peste 1.250 de metri pătraţi. Demnitarul mai are în posesie 4 garaje şi un subsol de peste 80 de metri pătraţi. Până să devină politician, Plahotniuc se înghesuia într-un apartament de doar 52 de metri pătraţi, în blocul cu pricina.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, valoarea bunurilor deţinute în prezent de Vlad Plahotniuc este estimată la peste 10 milioane de lei, inclusiv un apartament de 6,4 milioane şi altul de 1,5 milioane. Costul real ar putea fi însă mult mai mare. Şi asta pentru că în declaraţie este inclusă valoarea indicată în documentele cadastrale, neactualizată de mai mulţi ani.

Pub

În acelaşi bloc, în condiţii ceva mai modeste, locuiesc părinţii fostului prim-vicepreşedinte al Legislativului, Gheorghe şi Zinovia, care au intrat în posesia unui apartament de 101,1 metri pătraţi printr-un contract de donaţie, fiind vorba, probabil, de un cadou de la fiul politician. Printre vecini se numără, de asemenea, fratele deputatului, Andrei Plahotniuc (care este proprietarul unui apartament de 90,2 metri pătraţi), şi surorile: Vera Morozan (apartament de 72,6 metri pătraţi), Tatiana Plahotniuc (apartament de 88,1 metri pătraţi) şi Luncaşu Elena (apartament de 55,9 metri pătraţi). Alte trei locuinţe din acelaşi bloc din centrul Capitalei aparţin întreprinderii cu capital străin Finpar Invest SRL, despre care s-a scris că e controlată de Vladimir Plahotniuc şi care îi administrează divizia imobiliară a afacerilor. Întâmplător sau nu, dar aceste apartamente au fost achiziţionate de companie în ultimii doi-trei ani, de când oligarhul s-a făcut politician.

Plahotniuc, unul dintre cei mai bogaţi şi controversaţi oameni de afaceri, nu pare să fie deranjat de acest lucru, pentru că locuieşte în una dintre cele mai păzite clădiri din Chişinău.

Citiți investigația integrală pe Centrul de Investigaţii Jurnalistice.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub