ora: 07:40, 11 iun 2013 2340

Inspectoratul Național de Patrulare va înăspri controalele tehnice ale vehiculelor


 Inspectoratul Național de Patrulare va înăspri controalele tehnice ale vehiculelor
Foto: mpinteractiv.ro

Inspectoratul Național de Patrulare va înăspri controalele tehnice ale vehiculelor. Decizia a fost luată în rezultatul activităţii de supraveghere şi control asupra circulaţiei rutiere desfăşurate pe întreg teritoriul ţării. În urma acestuia s-a constatat faptul că a crescut considerabil numărul vehiculelor deţinute şi exploatate cu abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare. Totodată a crescut numărul agenţilor economici, care conştient ignoră necesitatea efectuării măsurilor obligatorii de întreţinere în stare de funcţionare a mijloacelor de transport ce le aparţin, notează UNIMEDIA.

În scopul respectării necondiţionate a prevederilor Regulamentului cu privire la supravegherea tehnică, a Regulamentului circulaţiei rutiere și a altor acte legislative, Inspectoratul Naţional de Patrulare va intensifica controlul asupra respectării de către conducătorii auto a acestor prevederi prin: 

- depistarea şi documentarea cazurilor de exploatare a mijloacelor de transport cu defecţiuni tehnice incompatibile cu exploatarea acestora, construite sau reutilate artizanal, care nu corespund reglementărilor tehnice şi standardelor în vigoare;

- depistarea vehiculelor echipate cu dispozitive luminoase şi sonore speciale fără autorizaţia INP;

- depistarea şi documentarea cazurilor de exploatare a mijloacelor de transport, care nu au fost supuse controlului tehnic de stat sau sunt echipate cu dispozitive şi utilaje suplimentare care nu corespund documentelor normativ-tehnice şi direct influenţează securitatea circulaţiei rutiere;

- interzicerea exploatării vehiculelor prin retragerea plăcilor de înmatriculare, care nu corespund Standardului Național SM 122:2002;

- se va atrage o atenţie deosebită mijloacelor de transport, plăcile de înmatriculare a cărora sunt acoperite cu sticlă organică sau cu alte materiale.

Totodată, în cazul depistării plăcilor de înmatriculare falsificate se vor întreprinde măsuri de stabilire și sancționare a întreprinderilor care produc aceste plăci sau cei care au admis abateri de la prevederile Standardul Naţional SM 122:2002 „Plăci de înmatriculare pentru autovehicule şi remorci. Condiţii tehnice generale”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (2)
  au fost oare operate schimbarile de rigoare in legislatie care sa permita Politiei de Patrulare sa intreprinda astfel de actiuni? sau iar va fi "развод на лоха" ?
  • +1 (1)
   oricum toate "intensificările" Politiei de Patrulare si a MAI-ului nu se aplica automobilelor cu prețul de piață de peste aprox 30K EUR si/sau persoanelor fizice ce dispun de "ксива ку триколор"
 • +1 (1)
  "- depistarea şi documentarea cazurilor de exploatare a mijloacelor de transport cu defecţiuni tehnice incompatibile cu exploatarea acestora, construite sau reutilate artizanal, care nu corespund reglementărilor tehnice şi standardelor în vigoare;
  - depistarea vehiculelor echipate cu dispozitive luminoase şi sonore speciale fără autorizaţia INP;
  - se va atrage o atenţie deosebită mijloacelor de transport, plăcile de înmatriculare a cărora sunt acoperite cu sticlă organică sau cu alte materiale."
  Da de cind pulitistii nostri balbeshi si prosti ca boii pot face astfel de expertize minutioase??? au primit calificarile necesare si licenta din partea careiva structuri profesionale inregistrate in MD (care sincer nici nu exista)?
  Spuneti va rog! oare pot ei face acest lucru daca ei nu stiu ca sub capota lor de patriulare sta un motor 1.6 ?
  Voi ce prostiti tata lumea blea, p#darashi de la guvernare! Lasa ca vin alegerile :))


  Sunt cetățean activ

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA