ora: 11:13, 19 ian 2013 6895
Autor: Cristina Buzovschi

Inițiativa lui Plahotniuc poate fi aplicată din 2016


Inițiativa lui Plahotniuc poate fi aplicată din 2016
Vladimir Plahotniuc, prim-vicespeakerul Parlamentului
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Inițiativa legislativă propusă de Vlad Plahotniuc, care prevede ca președintele Curții de Conturi și președintele Comisiei Electorale Centrale să fie numiți de opoziție, poate fi pusă în aplicare abia din 2016. Și asta pentru că șefii acestor două instituții sunt numiți pe un termen de 5 ani.

În schimb, procurorul general ar putea fi numit de opoziție, în cazul în care se ajunge la această decizie în cadrul Alianței, iar Valeriu Zubco va fi în cele din urmă demis de Parlament, notează UNIMEDIA.

Contactat de UNIMEDIA, președintele CEC, Iurie Ciocan a subliniat că această inițiativă legislativă nu are cum să se răsfângă asupra actualei componențe a organului electoral și că nu are cum să producă efecte juridice decât după 2016. Totodată, Ciocan s-a expus împotriva politizării instituției. „Atunci când cineva vine să modifice legislația ca să desemneze o anumită forță politică, care să numească conducătorul unei instituții, atunci asistăm la o tentativă evidentă de politizare”, a accentuat sursa citată.

Președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean, nu este în țară și nu a fost de găsit pentru a comenta propunerea lui Vlad Plahotniuc. Însă, din lege reiese că preşedintele Curţii de Conturi se numeşte de Parlament pe un termen de 5 ani, la propunerea Preşedintelui Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Serafim Urechean a fost numit de către Parlament în funcția de președinte al Curții de Conturi la 21 aprilie 2011. Înainte de a fi numit în funcție, partidul condus de el, AMN, a fuzionat prin absorbție cu PLDM.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +55 (55)
  foaie verde lobodă... O ordinară prostie a consilierior lui Plohotniuc... Bravo, băieţi, veţi metrge aşa şi mai departe cu asemenea sfaturi prosteşti - o daţi în bară! Sfătuiţi-l pe Voronin să îl facă prim-vicepreşedinte al parlamentului. Ce idilie? În prezidium: Voronin alătuiri cu Plohotniuc! Da, şi Lupu! Au fost doar drugani! Poate vor face-o "na troih"!!!
  • +52 (52)
   Se pare ca Plohis se pregateste de opozitie. Iarasi asistam la un scenariu marca Plahotniuc.
   • +51 (51)
    Plahotniuc imbla cu mita in sac ,initiativele lui mereu ascynd ceva in spate.
    • +51 (51)
     Vlad Plahotniuc se pregătește activ de alegeri Parlamentare. În acest caz Prim-vicepreședintele Parlamentului se pregătește din timp că ar putea deveni opoziție în cazul în care în următorul legislativ PD rămîne în afara corăbiei de guvernare PLDM-PCRM și trece în barca mică din Parlament, în cea a opoziției. În așa condiții Vlad Plahotniuc iarăși își menține niște pîrghii de control a Guvernului….
     • +47 (47)
      Si aici se poate de mentionat ca celelalte funcții pe Plahotniuc nu-l interesează. Ele au fost incluse în lista dată numai din considerentele interesului față ”principiile și valorile” corectitudinii și transparenței.
      Totul este bine gindit.
      • +20 (20)
       Eu cred ca banditul de Plahotniuc isi va pregati terenul daca nu a facuto deja in opozitie!
       Cred ca pina in 2016 nu fa vi aplicata aceasta initiativa prosteasca, ci va fi demis!!!
       • +19 (19)
        Locul lui Plahotniuc e la inchisoare!!! Unde degraba cred ca va ajunge!!!
        • +12 (12)
         PINA ATUNCI PLOHOTNIUC AJUNGE DUPA GRATII
         AVEM SI DREPTATE IN TARA
         DREPTATEA AR PRESUPUNE CA LIDERUL MAFIOTIC
         VLAD PLOHOTNIUC - DUPA GRATII
        • +7 (7)
         Pina in 2016 asteptam ca Plahotniuc sa-si dea demisia!
       • +18 (18)
        PLAHOTNIUC E UN HOT!!!
      • +17 (19)
       ei cine e Plahotniuc, iaka Filat asta ii un mare politician care este in stare sa ne aduca pe culmea succesului...Bravo domnule Filat!!!

       Sunt cetățean activ
  • +10 (14)
   Multi il invinuesc pe Plahotniuc, ca a furat, ca a facut raidere, si cite si mai multe. Dr eu va intreb: EL ce a facut toate acestea singur-?, nu cu ajutorul nostru-?.Toata buba e in noi, noi am degradat ca popor si cultura noastra e pe burta, si Plahotniuc fiind mai smecher face oferta si multi se vind pentru bani putini, dar sa stiti ca nu toti. Mai sunt oameni care-i doare pentru Moldova. Pentru mine cel mai straniu este ca el cu banii furati face si caritate,si multi se inchina lui pentu un KG de orez, pentru ca nu au demnitate, de aceasta si traim rau, nu avem demnitate.
 • +52 (54)
  Pina in 2016 este mult, dar cred ca cei din alianta nu vor fi de acord cu propunerea lui Plahotniuc. E limpede ca Plahotniuc isi pregateste terenul pentru a pune un nou am de-al sau la conducerea Procuraturii Generale.
 • +50 (50)
  Cind va fi in opozitie
 • +49 (49)
  Aici miroasea iar a un plan pus la cale de Plohotniuc, bine structurat, care sai acopere faradelegile lui pe tot parcursul vietei, sa nu mai fie tras la raspundere nici odata!

  Sunt cetățean activ
 • +32 (32)
  Plohotniuc trebuie să se pregătească de pușcărie,nu de opoziție. Acolo va avea timp destul să lanseze diferite propuneri legislative,alături de prietenul său Nichifor. Vă mai amintiți care a fost rolul fraților Nichifor în atacul lui Plohotniuc asupra băncii Victoriabanc? Acuma înțelegeți de ce sunt prieteni?
 • +18 (18)
  Ploho e o fire de om sireata, nimeni nu stie ce e real in mintea lui, el face totul posibil sa se ridice
 • -8 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Nu-l cunosc personal pe acest Plahotniuc, dar inteleg ca la toti le este frica de el... Nici de Voronin nu se temeau asa ca de Plahotniuc... Ori el este un erou, ori pe urma va fi facut erou, post factum...
  Cat despre integrarea europeana conditionata..., nu prea cred eu ca Strasbourg-ul sau Bruxelles-ul sa se opuna din cauza la o singura persoana, cu atit mai mult ca el este doar vice-presedinte al Parlamentului...
 • +14 (14)
  Procurorul dupa parerea mea ar trebui sa0l inainteze presedintele, nu partidele, altfel ajungem deunde am pornit. Opozitia tot il va folosi ca pirghie.
  • +11 (11)
   Atunci trebue de modificat Constitutia... si Presedintele sa fie als de catre popor!
 • -9 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  PG trebuie numit S.Mocanu! Cel putin in el la momentul dat e mai multa incredere ca in toate organele impreuna luate!.. La urmatoarele alegeri am sa-l votez!
 • -9 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  UNOR DEMNITTARI
  Fac o mare vâlvătae
  Din interesul naţional,
  Atunci când văd că-i în bătaie
  Interesul... personal.
 • 0 (0)
  avind in vedere ca comunisti nu ar trebui sa fie,in opozitie ar fi PL...dati procuratura PL-ului si veti vedea cea ce isi doreste fiecare cetatean RM
 • 0 (0)
  Se crede insul cumpătat,
  Când amăgeşte şi-i avar,
  Dar nimeni nu e respectat
  Pentru talent de ... potlogar.
 • 0 (0)
  Cum mama masii sa easa din rahat tara asta nenorocita. Nici un dobitoc ce vine la putere nu pune problema ca in posturi sa fie numiti SPECIALIST nu ODNOPARTIITI. De atita suntem unde suntem. In postul cela il punem pe cela da in cela pe cela cai de al nostru. De calitatile profesioniste nimic.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA