ora: 12:45, 19 sep 2017 4023
Autor: Redactia UNIMEDIA

Ilan Șor: Comisia Electorală Centrală nu permite locuitorilor din Orhei să-și exercite dreptul constituțional


Ilan Șor: Comisia Electorală Centrală nu permite locuitorilor din Orhei să-și exercite dreptul constituțional
Foto: radiorhei.md

Primarul de Orhei, Ilan Șor, nemulțumit de poziția Comisiei Electorale Centrale, care a refuzat să aprobe data de desfășurare a unui referendum local în Orhei cu privire la problema reamplăsării pieței din centrul orașului într-o zonă de comerț modern și special amenajată.  

În opinia primarului de Orhei, CEC, în baza unui pretext fals „împiedică exercitarea dreptului constituțional a locuitorilor orașului”, anunță edilul într-o postare pe facebook.

Ilan Șor consideră că, refuzând să confirme data plebiscitului, aprobată la ședința Consiliului Municipal Orhei, Comisia Electorală Centrală încalcă legea. “Articolul 179 din Codul Electoral obligă CEC să stabilească data referendumului local la propunerea Consiliului municipal.

Potrivit lui, Consiliul Municipal Orhei a decis să organizeze un referendum local, iar expertiza biroului teritorial Orhei al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova nu a relevat nimic ilegal în această decizie. Comisia Electorală Centrală trebuia să confirme oficial data plebiscitului propusă de consiliul municipal. 

Mai mult, primarul de Orhei a reamintit că nu este pentru prima dată când orașul se confruntă cu atitudinea prejudiciabilă a Comisiei Electorale Centrale, menționând, exemplul retragerii din cursa electorală a candidatului din Orhei, medicul Inna Popenco.

UNIMEDIA amintește că, acum o lună, inițierea unui referendum local a fost reexaminată în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Orhei. Este vorba despre reamplasarea pieței orașului Orhei, și anume construcția și amenajarea unei piețe moderne, care va dispune de locuri de comerț suficiente.

 Reprezentanții CEC nu au comentat deocamdată. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA