IGP anunță că a găsit peste 1500 de semnături false în dosarul „PaRUs”

Inspectoratul General al Poliției anunță că 1 533 din cele 5 200 de semnături depuse de „Partidul lui Renato Usatîi” sunt false. Potrivit IGP, listele de semnături au fost preluate de poliție de la Ministerul Justiției pe data de 9 septembrie curent, în baza unei bănuieli de falsificare a unor semnături în listele depuse pentru înregistrare”, transmite UNIMEDIA.

Potrivit poliției, bănuiala a apărut în urma unor verificări aleatorii a persoanelor din listă, în urma cărora majoritatea celor selectați au declarat că nu au semnat listele pretinse.

IGP anunță că a găsit peste 1500 de semnături false în dosarul „PaRUs”

Oamenii legii au preluat listele date pentru a efectua o verificare a celor peste 5 200 de semnături, dintre care, la moment s-a dovedit că aproximativ 1 533 sunt false, inclusiv semnături ale persoanelor care se află în afara țării, ale cetățenilor străini, ale minorilor și alte semnături față de care persoanele vizate nu au nicio atribuție.

În baza acestor fapte, poliția a pornit o cauză penală pe articolul 361al Codului Penal „Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”.

Pub

La finalizarea investigațiilor polițienești, cauza penală va fi transmisă Procuraturii. „Solicităm reprezentanților mass-media să informeze corect cetățenii despre activitatea poliției și să evite implicarea acesteia în dezbateri politice electorale. Poliția își exercitează atribuțiile legale și asigură respectarea legislației Republicii Moldova”, se menționează în comunicatul IGP.

UNIMEDIA amintește că săptămâna trecută Renato Usatîi a solicitat Ministerului Justiției să înregistreze până pe 15 septembrie, data limită de înregistrare a partidelor care pot participa la alegeri, noua denumire a formațiunii sale „Partidului lui Renato Usatîi”, prescurtat „PaRUs”. În acest context a fost depus pe 10 septembrie un demers la Ministerul Justiţiei. Usatîi acuză instituția că a tărăgănat intenţionat înregistrarea partidului său cu scopul de a-l împiedica să participe la alegerile parlamentare din această toamnă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub