Igor Dodon: Sistemul electoral actual nu va mai fi. Va fi cel propus de mine sau de Plahotniuc

Sistemul electoral actual nu va mai fi. De această părere este președintele Igor Dodon. 

Acesta susține că acest sistem electoral va pleca în istorie. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, de la postul de televiziune „Moldova 1”.

Igor Dodon: Sistemul electoral actual nu va mai fi. Va fi cel propus de mine sau de Plahotniuc
(Foto: UNIMEDIA)

„Sistemul electoral care este acum nu va mai fi. Acest sistem pleacă în istorie. Va fi sistemul propus de mine sau cel propus de Vlad Plahotniuc. Noi am propus ca din numărul total de deputaţi, jumătate să fie aleşi pe liste de partid, iar cealaltă  pe circumscripţii electorale. Aceasta ar permite accederea în Parlament a liderilor de opinii, etnii, regiuni şi de a rezolva anumite lacune. Desigur, nu trebuie să admitem proiectul uninominal”, a declarat Igor Dodon.

Președintele susține că votul uninominal va fi doar opțiunea Partidului Democrat din Moldova.

Pub

„De ce au venit ei cu această propunere? Pentru că toate partidele care au fost la guvernare în ultimii cinci-şapte ani, conform tuturor sondajelor, nu mai trec în următorul Parlament. PDM se află la limita trecerii în următorul Legislativ şi înţelegând acest lucru, propune schimbarea în uninominal, crezând că astfel va reuşi. Considerăm că nu trebuie schimbat sistemul electoral de vot în funcţie de ambiţiile unui partid politic”, a menționat președintele.

Igor Dodon a spus că se va adresa partenerilor externi în vederea neadmiterii promovării votului uninominal în Republica Moldova, iar în cazul în care proiectul PDM va fi votat, şeful statului va îndemna la boicotarea alegerilor şi la proteste în masă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub