Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au plecat de urgență la Moscova. Care este motivul deplasării

După ce aseară raportul companiei Kroll privind situația de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank a fost făcut public, liderul PSRM, Igor Dodon, și președintele fracțiunii socialiștilor în Legislativ, Zinaida Greceanîi, au plecat de urgență la Mosova.

Informația privind deplasarea acestora a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către șefa serviciului de presă al PSRM, Carmena Lupei.

Foto: UNIMEDIA/ Igor Rotari

Presa scrie că deplasarea de urgență a acestora este legată de publicarea raportului Kroll, în care sunt oferite mai multe detalii cu privile la tranzacțiile dubioase din sistemul bancar în urma cărora peste 13 miliarde de lei de la Banca de Economii, Banca Socială și UniBank au ajuns în off-shore-uri.

Presa scrie că cei doi au plecat la consultări întrucât în raport apare numele omului de afaceri Ilan Shor, care anterior a fost apropiat liderului PSRM.

Totodată, deplasarea ar avea drept motiv și apariția în raportul Kroll a numelui socialistului Viorel Melnic care, anterior a deținut funcție de membru în organele de conducere ale PSRM, însă a fost exclus ulterior, iar în prezent este membru simplu al formațiunii.

Șefa Serviciului de Presă al PSRM, Carmena Lupei, a declarat pentru UNIMEDIA că deplasarea celor doi era planificată cu mult timp în urmă, iar la Moscova, Igor Dodon și Zinaida Greceanîi urmează să se întrunească cu mai multe persoane importante din Federația Rusă.

Carmena Lupei a declarat că deplasarea celor doi nu are nicio legătură cu publicarea raportului Krol.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.