Igor Dodon către Donald Tusk: Reformele la Chișinău sunt mimate

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, în cadrul vizitei sale la Bruxelles.

Aceștia au facut un schimb de opinii cu privire la relațiile dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.

Igor Dodon către Donald Tusk: Reformele la Chișinău sunt mimate
(Foto: Facebook/Dodon Igor)

Despre temele discutate la întrevedere, președintele a scris într-o postare pe pagina sa din rețele de socializare.

La fel, președintele a reiterat faptul că dacă în rezultatul alegerilor parlamentare ori în cadrul unui eventual referendum se va decide că Acordul de Asociere cu UE trebuie anulat, el va da curs acestei inițiative.

„Am atenționat asupra faptului că scăderea încrederii în instituțiile UE, dar și a celor care și-ar dori o integrare cu UE, de la 68% în 2009 - la 38% în 2016, se datorează atât proastei guvernări în această perioadă, cât și dublelor standarde cu context geopolitic pe care le-au aplicat oficialii europeni în raport cu tot ce s-a întîmplat în acești ani la Chișinău”, scrie în postare.

La fel, Igor Dodon i-a exprimat lui Tusk dorința sa de a restabili relațiile cu Federația Rusă și în context a propus inițiativa lansării negocierilor trilaterale UE, Republica Moldova, Federația Rusă pe subiectul comerțului.

Am vorbit despre faptul că reformele la Chișinău în mare parte sunt mimate, deși este necesară voință politică pentru reformarea, în primul rând, a instituțiilor de drept, a sistemului de justiție, a procuraturii”, a declarat președintele R. Moldova.

Pe final, acesta a mai cerut investigarea fraudei miliardelor din sistemul financiar-bancar. Președintele nu a ezitat să concretizeze că toate acestea s-au întâmplat după semnarea Acordului de Asociere.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub