ora: 18:02, 20 aug 2017 5739

Igor Dodon a participat la festivitățile prilejuite de ziua creării Găgăuziei și hramul orașului Comrat


Igor Dodon a participat la festivitățile prilejuite de ziua creării Găgăuziei și hramul orașului Comrat
Foto: presedinte.md

Președintele țării, Igor Dodon a participat la festivitățile prilejuite de ziua creării Găgăuziei și hramul orașului Comrat. La eveniment au fost prezenți și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametșin, ambasadorul Republicii Turcia, Hulusi Kilic, deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei și oaspeți din străinătate.

La invitația Președintelui țării, pentru locuitorii Găgăuziei, au evoluat formația “Serebro” și interpretul rus, Aleksandr Marșal.

”În dezvoltarea sa, Găgăuzia a parcurs o cale lungă și dificilă. A fost printre primii care s-a pronunțat împotriva cursului unionist al autorităților de la Chișinău. Tot Găgăuzia a fost printre primii care s-a declarat pentru statalitatea moldovenească, pentru necesitatea studierii în școli a limbii moldovenești și a istoriei Moldovei. Poporul Găgăuziei s-a expus clar pentru aderarea Moldovei la Uniunea economică Rusia-Belarus”, a delcarat Igor Dodon.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (6)
  S-a scapat godacul la "onoruri".
 • +6 (6)
  Foarte corect, ei fura tara asta pina la ultimul ban, iar pe prostalani ii hranesc cu concerte. Duceti-va prostilor si bateti din palme si va bucurati in ce tara am ajuns. La alegeri o sa mai iasa cu popii in fata voastra si moldovenii iar o sa-l voteze. Natie proasta...
  • +4 (4)
   AȘA E bâdlele de maltafeni in sec.21 cred in biblie și pochii aștea bărboși care sânt cuuurve ce ling poala regelui și celui ce plătește,iar voi bâdlelor prostimea mergeți la concercete(făcute de țariocul g@ndon) și bateți din copitele voastre caci mâini deja nu mai aveți
 • +1 (1)
  "pentru necesitatea studierii în școli a limbii moldovenești "

  Bai coada de caine, citi gagauzi ai vazut tu sa cunoasca "limba maldafneasca"?
  Numeste-o cum vrei, dar invat-o si vorbeste-o,odata ce ai venit pe acest teritoriu ,care te-a primit si te-a ajutat.
  Nu,voi rusilor trebuie sa le cintati in drimba, uitind si limba voastra turca...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA