ICT Career Orientation –pentru studenții deciși să facă performanță în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor

Tinerii care studiază specialități în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) sunt invitați să participe la ICT Career Orientation 2016.  Evenimentul se va desfăşura la data de 1 decembrie, cu începere de la ora 9.00, în incinta Facultăţii Calculatoare, Informatică şi Microelectronică (str. Studenţilor 7, bloc 3), Universitatea Tehnică a Moldovei. Agenda detaliată a evenimentului poate fi accesată aici.

ICT Career Orientation –pentru studenții deciși să facă performanță în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor
(Foto: cariera.ict.md)

ICT Career Orientation este organizat anual începând cu 2010 și are drept scop motivarea şi ghidarea tinerilor spre cunoaşterea şi valorificarea oportunităţilor de angajare, dezvoltare și avansare profesională în domeniul TIC.

Tinerii vor avea șansa să comunice direct cu cei mai importanți angajatori din domeniul TIC și să afle de la aceștia care sunt direcțiile de carieră pe care le pot urma, care sunt cele mai recente tendințe, instrumente, metodologii utilizate în cadrul companiilor, care sunt acțiunile pe care pot și trebuie să le urmeze pentru a obține un job bun și a se afirma la locul de muncă.

Pub

În cadrul Sesiunilor de orientare în carieră și a Târgului Companiilor, participanții vor avea posibilitatea:

  • Să afle sugestii şi repere utile privind cele mai solicitate direcţii de carieră în domeniul IT;
  • Să cunoască tendințele actuale și noutăţile din domeniu;
  • Să cunoască oportunitățile și resursele pe care pot să le acceseze pentru a se dezvolta continuu;
  • Să discute cu pontențialii angajatori și să afle care sunt condiţiile de angajare, ofertele de muncă şi oportunitățile de stagiere;
  • Să stabilească contacte utile cu experţi şi manageri din IT.

Sesiunile ICT Career Orientation vor fi moderate de profesioniști IT cu experiență și vor oferi informație utilă, exemple practice, dar și recomandări privind acumularea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților solicitate de către industria TIC. Sesiunile vor fi în limbile română și rusă și vor aborda următoarele subiecte:

Tacit Knowledge: IT skill set for the 21st century

Pentalog: Data crawling, tips & tricks

Endava: Smart Home - a new horizon in IT industry

Endava: Is there life in IT beyond programming?

Orange: Gamification in real-life

Amdaris: The rise of JavaScript

Amdaris: Breaking through the clouds

Amdaris: Build anything you want and run it anywhere using .NET

YOPESO: Warrior Path of Javascript Developer

YOPESO: Парадигмы программирования и шаблоны проектирования или как правильно варить JS и смотреть Игру Престолов

Moldcell: Securitatea Informațională. Cum să fii câștigător într-o luptă digitală

Moldcell: Totul începe cu tine! Succesele mici crează rezultate mari

Deeplace: Блокчейн-проекты в Молдове

Noction: Ghid practic: cum să devii un super erou în rețele!

StarNet: Как продать себя дорого: инструкция по получению хорошей работы и высокой зарплаты

ICT Career Orientation este deschis pentru participare tuturor tinerilor care sunt interesați de oportunitatea unei cariere sau perspective de creștere în domeniul IT. Participarea este gratuită. Pentru mai multe detalii sau precizări, nu ezitați să ne contactați la office@ict.md.

ICT Career Orientation este organizat de către Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului "Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC", Agenției Austriece pentru Dezvoltare și Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2016. Parteneri media: AGORA, Diez, Allmoldova.

P.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub