Citește toate știrile la acest subiect

Hadârcă spune că Timofti îl recunoaște în calitate de lider al fracțiunii PL, Lupu - ba

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, îl recunoaște și în continuare pe Ion Hadârcă drept lider al fracțiunii Partidului Liberal. Cel puțin deputatul din partea PL susține că șeful statului l-a invitat la consultările pentru identificarea unei noi majorități parlamentare anume în această calitate, relatează UNIMEDIA.
Hadârcă spune că Timofti îl recunoaște în calitate de lider al fracțiunii PL, Lupu - ba
Lupu și Timofri (Colaj: UNIMEDIA)

„Am fost invitați ca lider al fracțiunii Partidului Liberal și noi suntem recunoscuți, așa cum și este firesc, în calitate de fracțiune parlamentară”, a menționat Hadârcă, făcând referire la consultările de ieri cu Timofti.

Menționăm că și președintele PL, Mihai Ghimpu, a purtat consultări separate cu Nicolae Timofti. Alături de liderul PL, în Parlament au rămas alți patru deputați.

UNIMEDIA precizează că în cadrul procesului de examinare a deciziei privind anularea votului privind numirea lui Corneliu Gurin în funcția de procuror general, Ion Hadârcă, i-a reproșat fostului speaker Marian Lupu că în ședința din 18 aprilie nu le-a acordat dreptul deputaților din grupul majoritar al fracțiunii PL să discute cu Corneliu Gurin înainte de procedura de vot.

„Nici acum eu nu vă recunosc pe dvs, dl Hadârcă, în calitate de președinte al fracțiunii PL. Este o chestiune internă de partid”,a adăugat democratul. 

„Tocmai ați demonstrat justețea votului nostru de neîncredere pe care vi l-am acordat”, i-a răspuns Hadârcă.

Pe 12 aprilie un grup de membri ai Partidului Liberal, fruntași ai partidului, deputați, miniștri și președinți ai filialelor din teritoriu, au creat Consiliul de Reformare al Partidului Liberal. Aceștia doresc schimbarea liderului partidului și propun ca Mihai Ghimpu să fie înlocuit de Dorin Chirtoacă.

Ulterior, în cadrul fracțiunii parlamentare a PL s-a produs o scindare și s-au format două grupuri: condus din Valeriu Muteanu, din care mai fac parte Corina Fusu, Mihai Ghimpu, Boris Vieru și Gheorghe Brega și celălalt este condus de Ion Hadârcă și este format din 7 deputați.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub