Hackerii au spart conturile de Twitter ale Amnesty International şi Unicef SUA. Ce mesaj au transmis aceştia

Mai multe conturi de Twitter, printre care Amnesty International, Unicef SUA şi BBC, au fost sparte, miercuri, de hackeri care pretind a susţine guvernul turc, scrie BBC.

Hackerii au spart conturile de Twitter ale Amnesty International şi Unicef SUA. Ce mesaj au transmis aceştia
(Foto: acasa.ro)

Hackerii pro-Erdogan au trimis mesaje de pe conturile mai multor instituţii şi persoane publice, în care îi cataloghează ca fiind nazişti pe olandezi şi pe germani, potrivit BBC, citat de mediafax.ro

Printre conturile afectate se numără Amnesty International, Unicef, ministere din Franţa şi contul politicianului Alain Juppe.

Pub

Până la această oră nici Amnesty International şi nici Unicef USA nu au comentat pe baza acestui subiect.

Reţeaua socială Twitter a comunicat AFP că este „conştientă de o problemă” care a afectat, miercuri dimineaţa, numeroase conturi, atribuind atacul informatic unei „aplicaţii terţe”, relatează Le Figaro.

„Am localizat rapid sursa care se limita la o aplicaţie terţă”, a declarat un purtător de cuvânt Twitter, precizând că autorizaţiile acordate acestei aplicaţii au fost „retrase imediat”.

Hackerii au atacat de asemenea revista Forbes, agenţii guvernamentale şi celebrităţi.

Mesajele publicate pe unele dintre conturi includeau propoziţia „Ne vedem pe 16 aprilie”, ceea ce pare a fi o referire la referendumul stabilit să aibă loc în Turcia la acea dată.

Luni seară, Recep Tayyip Erdogan a acuzat-o pe Angela Merkel de susţinerea „teroriştilor”, avertizând că va da Olanda în judecată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, replica Berlinului fiind că nu acceptă „provocările” şi catalogând declaraţiile drept „aberante”.

„Doamnă Merkel, de ce ascundeţi terorişti în ţara dumneavoastră? De ce nu luaţi măsuri?”, a declarat Recep Tayyip Erdogan într-un interviu acordat presei turce, acuzând Berlinul că ar fi ignorat 4.500 de dosare ale unor presupuşi terorişti transmise de Ankara.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan este implicată în crize cu Germania şi Olanda, acuzând presupuse tendinţe "naziste" ale acestora după interzicerea participării unor oficiali turci la mitinguri electorale organizate în perspectiva referendumului privind introducerea sistemului prezidenţial în Turcia.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub