ora: 18:07, 29 apr 2013 7571
Autor: Victoria Dumbravă

Gurin, Lupu şi Filat! În ce relaţii sunt cei trei?


Gurin, Lupu şi Filat! În ce relaţii sunt cei trei?
Lupu, Gurin și Filat
Colaj: UNIMEDIA
Pe unul îl cunoaşte încă din anii de studenţie, iar cu altul a lucrat împreună. La primul apreciază cum a evoluat pe plan politic, iar despre celălalt spune că este un om de cuvânt. Unul i-a propus să fie şef la Procuratura Generală, cu celălalt, însă, a discutat dacă să accepte sau nu.

Vorbim despre actualul procuror general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, şi relaţiile sale cu fostul premier Vlad Filat, dar şi cu fostul preşedinte al Parlamentului Marian Lupu. Despre aceasta Gurin a vorbit într-un interviu pentru ipn.md, informează UNIMEDIA.

"Cu domnul Filat ne cunoaştem de foarte mult timp, chiar din tinereţea „fragedă”, când aveam acelaşi statut simplu, şi drag mie – de studenţi la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Am avut tot timpul o relaţie bună, dar nu una foarte apropiată. Am comunicat şi după finalizarea studiilor, nu am avut tangenţe profesionale, dar niciodată nu ne-am întors spatele. Este un om pe care îl respect, apreciez modul în care a evoluat politic", a declarat Gurin.

Cât despre şeful democraţilor, Marian Lupu, procurorul general spune că este un politician abil şi un om de cuvânt. „Cu domnul Lupu am avut o relaţie profesională bună în scurta perioada de timp cât am lucrat împreună. După ce am plecat din funcţia pe care o deţineam, nu am mai comunicat foarte intens. Dar, consider că este un politician abil, un om de cuvânt şi am toate motivele să cred că atunci când mi-a propus să candidez la funcţia de procuror general a făcut-o cu onestitate şi în dorinţa de a susţine reformarea instituţiei", a subliniat Corneliu Gurin, adăugând că speakerul nu a avut nicio imixtiune în activitatea Comisiei de selectare a candidatului pentru funcţia de procuror general.

Şeful Procuraturii Generale spune că a acceptat să ocupe această funcţie doar după ce a discutat cu mai multă lume, inclusiv cu fostul premier Vlad Filat. Totodată, Gurin regretă că fostul ministru al Justiţiei Vitalie Pîrlog nu s-a bucurat de susţinerea parlamentarilor atunci când Comisia specială l-a propus la conducerea PG.

"Regret neacceptarea de către fracţiunile parlamentare a candidatului selectat prin concurs, domnul Vitalie Pîrlog. Dumnealui are o experienţă bogată şi a surprins plăcut prin modul profesionist în care s-a prezentat în cadrul concursului, are viziuni foarte bune şi moderne privind activitatea Procuraturii şi a avut cea mai bună prestaţie dintre toţi candidaţii care s-au prezentat la concurs. Eu cred ca s-a făcut o greşeală atunci când s-a reacţionat foarte rapid şi nu s-au verificat mai întâi argumentele comisiei, dosarul şi prestaţia candidatului respectiv. Marian Lupu înţeleg a discutat cu el, i-a prezentat situaţia şi au convenit că în acele condiţii nu avea sens să mai propună plenului Parlamentului candidatura respectivă. A urmat o discuţie la care m-a invitat preşedintele Parlamentului şi mi-a propus să candidez pentru funcţia de procuror general, mi-a prezentat argumentele sale. Am cerut timp de gândire şi abia după ce am discutat cu mai multă lume, inclusiv cu domnul Vlad Filat, am acceptat să fiu desemnat", a conchis Gurin.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (8)
  Tus 3 Distrug Moldova pina la Capat...
  • +2 (4)
   Nume cunoscute pe arena politica a Moldovei. Atita doar ca Vlad Filat a promovat profesionistii. Cei care n-au facut fata lucrurilor - au fost distituiti din functie. Gurin si Lupu - niste sarmane marionete in miinile unui iscusit papusar.
   • +1 (3)
    Eu cred ca o mare parte din liderii nostri ar trebui sa ia exemplu din tarile europene, la sigur au multe de invatat. Pacat insa ca am ajuns la situatia cind se cumpara politicieni si oficiali de toate rangurile, toti acestia insa sint cumparati de un mafiot ce se ascunde sub masca de DEMOCRAT si detine pina in prezent mandatul de deputat.
    • -1 (3)
     Despre Lupu, am observat cu totii cine e, e un purtator de cuvint de-a lui Plahotniuc care in orice situatie ii tine aparare sefului.
     Despre Gurin se explica totul prin faptul ca e fost membru PAD, asta explica foarte multe, facea si face parte din grupul lui Plahotniuc.
     Filat insa, jos palaria, este un politician de nota 10, apreciez foarte mult faptul ca vorbeste o romana curata! Bravo!
 • +6 (6)
  Cite laude pentru Lupu... e clar cine e sefu si cine plateste muzica. Care om de cuvint, domnilor? E omul care de 3 ori pe zi isi schimba pozitia. E omul prin care PD prin santaj stoarce tot ce e posibil. In politica normala fiecare trebuie sa rivneasca in masura increderii acordate de electorat. Aceştea joaca la 2 capete, pentru a obtine controlul total al statului, avind doar vre-o 10%, sau acum - si mai putin. Asta numiti voi om de cuvint? E rusinea de 2 metri a neamului, e tradatorul care tine umbrela mafiei. Cel care a aparat atacurile raider, se vede ca i se propunea si lui o parte din afacerea asta. Nu-i zadarnica ura lui Lupu şi Ghimpu faţă de Filat. Filat a fost unicul care le-a dat peste miini, si a avut o pozitie ferma. Asta ca sa nu mai amintim de Franzeluta, Moldtelecom, Termocom, Asito si altele.
 • +3 (5)
  În cel mai rău caz Gurin îşi face reclamă şi ulteior cu PAD poate intra în campanie electorală. Are calităţi bune, dar situaţia lui e de neinvidiat. Nu cred că s-ar fi isprăvit cu funcţia de procuror general.
 • -2 (2)
  Iata dovada ca Gurin a fost o candidatura de compromis a fostei AIE si prin urmare nu e vorba de nici o aranjare asa cum se speculeaza in presa. Or in primul rind Gurin este un profesionist si trebuie sa ramina in functie indefirent de evolutia politica care ar urma.
 • 0 (0)
  http://s1.directupload.net/images/130429/9lxjm5cc.jpg

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA