Grupul Shor din spălătoria rusească. 22 de milioane de dolari au intrat în conturile ShorHolding în mai multe tranșe

Șase companii conectate la familia Shor au încasat bani din „Spălătoria rusească”.

Informațiile bancare analizate de RISE Moldova arată că 22 de milioane de dolari au intrat în conturile ShorHolding în mai multe tranșe.

Viramentele au fost făcute de firme fantomă din Marea Britanie și Noua Zeelandă. Până acum, autoritățile din Moldova nu au vorbit despre aceste tranzacții. 

Grupul Shor din spălătoria rusească. 22 de milioane de dolari au intrat în conturile ShorHolding în mai multe tranșe
(Foto: rise.md)

shor-laundromat-social

Ilan Shor, 30 de ani, a devenit vedetă politică după ce a fost prins în „Jaful secolului”. Până atunci s-a ocupat, în special, de afaceri hoteliere, de magazine duty-free și de tranzacții cu imobilele sindicatelor. Tot din zona afacerilor, Shor l-a mituit pe fostul premier Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare.

Pub

Ilan este căsătorit cu interpreta rusă de muzică pop „Jasmin”, cu numele real – Sara Shor. Acum doi ani, președintele rus Vladimir Putin a decorat-o pe Jasmin cu ordinul „Artist emerit a Federației Ruse”.

Impresarul Jasminei, rusoaica Liliya Pleskachevskaya, a deținut 4,7% din acțiunile Unibank din Moldova, una dintre cele trei bănci aflate în proces de lichidare în urma dispariției unui miliard de dolari din sistemul bancar din Republica Moldova.

În același domeniu a derulat afaceri și fiica Liliyei Pleskachevskaya, Yana Gaydaychuk. În vârstă de 32 de ani, aceasta a administrat firma Sisteme Informaţionale Integrate SRL, care a fost proprietara unui pachet de 33,7% din acțiunile Băncii de Economii din Moldova.

În total, jurnaliștii de la Rise au găsit cel puțin 6 companii care au primit bani de pe urma Landromatului.

Continuarea AICI...

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub