ora: 12:18, 25 mar 2014 5804
Autor: Ana Sîrbu

(grafic) Sondaj: Leancă, Chirtoacă și Voronin, prezenți în topul încrederii populației


(grafic) Sondaj: Leancă, Chirtoacă și Voronin, prezenți în topul încrederii populației
Colaj: UNIMEDIA

Magenta Consulting, companie care efectuează cercetări de piaţă şi sondaje de opinie, a realizat un studiu pe un eșantion de 1104 respondenți din circa 80 de localități urbane și rurale ale republicii. Perioada de colectare a avut loc între 14 ianuarie și 2 martie, 2014.

Potrivit studiului, 40% dintre respondenți au încredere în premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Prim-ministrul este urmat de edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, cu 39%, informează UNIMEDIA.

Pe al treilea loc se situează fostul președinte al țării, comunistul Vladimir Voronin, cu 38%. Politicianul este urmat de liderul PLDM, Vlad Filat, care a acumulat 29%. 

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, se situează pe al cincilea loc, cu 24%. Fostul președinte al Parlamentului este urmat de șeful statului, Nicolae Timofti, care a acumulat 21%.

La o diferență de doar 1%, președintele Parlamentului Igor Corman, se clasează pe locul șapte. Ultimul în top s-a situat liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a acumulat 19%.
Precizăm că, numărul de interviuri asigură o marjă de eroare de ± 2.9%, la un interval de încredere de 95%. După ce au fost selectate aleatoriu regiunile, au fost aplicate 3 stadii de randomizare pentru selectarea respondenților (localitatea, gospodăria și respondentul).

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -18 (18)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Mocanu iar a fost exclus din sondaje. Va temeti sa nu va surprindeti pe voi insiva?
  • +18 (24)
   eu nu cred in sondaje. ele sunt facute pentru a manipula opinia publica. sa-l ia naiba pe Chirtoaca daca este cel mai popular..
   de unde as apopularitate cind capitala este intr-un rahat pina in git.
   • +8 (22)
    de Voronin nici numai spun nimic. nu inteleg oamenii cum pot sa aiba incredere in el, cind dinsul spune minciuni una dupa alta si se foloseste de oameni spunindu-le ca crede in ideile socialiste...la naiba cu el. este un minciunos, cel mai comunist milionar din tara. tine in garaje masini de lux care costa milioane de dolari.
    • -6 (44)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     merita Leanca sa fie in top. in general dinsul mai tare merita functia de premier decit Fila. in general Leanca este cu mult mai bun si trebuie anume el sa fie seful in PLDM.
     • +1 (19)
      Cred ca Lupu are mai multa popularitate in teritoriu. Sunt sigur de asta, pur si simplu vad pe pagina sa de pe Facebook ca in fiecare zi se afla in vreun sat, oras, din tara.
      Nici eu nu prea cred in acest sondaj.
      Primarul capitalei in general nu merita sa se afle in top. Dinsul stie numai sa aiureasca intr'aiurea fata de situatia din Kiev, dar nu sa se ocupe cu problemele cu care se confrunta capitala.
      • 0 (20)
       de Lupu stiu si eu ca umbla des prin teritoriu. nu urmaresc pagina sa de pe Facebook, insa foarte multi vorbesc ca intr-adevar acesta umbla prin sate si raioane. se intilneste cu oamenii, vorbeste cu ei. se intereseaza de problemele cu care dinsii se confrunta si asa mai departe.
       • 0 (16)
        Chirtoaca este un ratat, asa cum este si Voronin.
        Ei nu merita sa se afle in top.
        Nu merita deoarece nu s-au evidentiat cu nimic. Ce-au facut ei in ultimul timp? Doar au jucat pe emotiile oamenilor si ambii si mai tare dezbina societatea in doua. Niciun folos de la ei.
        De Lupu nu zic nimic, acesta macar incearca cumva sa uneasca tara. Da dovada de intelegere si nu aiureste cum astea doi.
        • -23 (27)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         poate o fi chirtoaca un ratat asa cum spui tu eu sunt prea mic sa pot vorbi de primarul chisinaului,DAR dl chirtoaca este un proeuropean si tara asta are nevoie acum mai mult ca niciodata de asa oameni !!!!!!!
         • +20 (20)
          Eu sper ca cei care au incredere in Voronin nu au uitat ca dinsul isi permite sa inchirieze avioane, ca sa mearga intr-un stat sau altul, cheltuind astfel zeci de mii de euro?! Sper ca nimeni nu a uitat de masinile lui Voronin, care au fost cumparate din banii furati de la cetateni, pe timpul guvernarii comuniste?!
        • +24 (32)
         Chirtoaca este mai stimat ca Filat?! Fiti seriosi, oameni buni.
         Filat are realizari concrete, pentru care si este stimat de catre cetateni. Dar ce realizari are Chirtoaca, inafara de faptul ca a distrus capitala?
         • +24 (30)
          Leanca merita sa fie in topul increderiei populatie,a facut foarte mult pentru binele RM si a cetatenilor sai,Nus increzut ca acest sondaj este 100% real ,nu cred ca chirtoaca sa fie mai presus ca Filat.Chirtoaca cu vorba sa si nici o fapta concreta nustiu daca merita locul care la primit
          • +23 (27)
           Am icredere in cei din PLDM.sunt convis ca si pe viitor vor face lucruri bune si care sunt necesare pentru Moldova .In ultima perioda PLDM au inregistrat sucese foarte mari datorita echipei foarte puternica .
          • +20 (26)
           Leanca bravo .de cind e prim minstru a intors tara si a indreptato spre dezvoltare sre europenizare .Ma bucura faptul ca exista in republica Moldova oameni care dein capacitati de conducere.
          • +19 (25)
           PLDM in frunte.Populatia are incredere in cei de la PLDM Dupa munca pe care au depuso merita cred acest loc de frunte

           Sunt cetățean activ
        • +18 (18)
         Leanca peste tot e primu!
        • +1 (1)
         Intr-adevar, Leanca merita prima pozitie, intrucit, intr-adevar, este un Prim-ministru bun si se descurca bine cu obligatiunile pe care le are.
         Cred, insa, ca pozitia lui Filat ar fi mai sus, in locul lui Chirtoaca, intrucit, credeti-ma, Chirtoaca nu ar acumula nici 15%, pentru ca, vazind in ce a transformat capitala, cetatenii isi pierd orice speranta in el.
         Filat, insa, se manifesta destul de bine, merge des in teritoriu, rezolva problemele cetatenilor - ceea cu ce si ar trebui sa se ocupe un presedinte de partid.
      • +21 (21)
       Leanca merita pe deplin prima pozitie, insa, nu cred ca Voronin si Chirtoaca si le merita. As spune ca in locul lui Chirtoaca ar trebui sa fie Filat, intrucit este mult mai sincer cu cetatenii si, in comparatie cu Chirtoaca si Voronin, realizeaza ceea ce promite.
      • +21 (21)
       Voi, cum doriti, dar eu vreau ca Republica Moldova sa se dezvolte si il sustin pe Filat, pentru ca, din actuala clasa politica, dinsul este unul dintre putinii politicieni capabili sa dezvolte Republica Moldova.
   • -16 (28)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Al de Mocanu cata numa pe dracu si uita el cine a fost
   • +20 (20)
    Guvernul Leanca este considerat de foarte multi un Guvern de exceptie si foarte puternic,merita pe deplin sa fie pe primul loc in top,de Voronin ma cam indoiesc daca ingenere merita sa mai participe in viata politica a tarii dupa cite a facut timp de 8 ani la crima tarii....
  • +22 (30)
   PLDM tine Topul. Bravo echipei, Bravo Leanca , Bravo Filat si intreaga echipa.
  • 0 (0)
   Plaha, Iurii Ivanovici și Diacov - campioni de la celălalt capăt.
   PD-malaghets!
  • 0 (0)
   Chirtoaca este singurul care sincer se lupta p-u viitorul luminos al moldovenilor.
   Leanka este un tradator ascuns.(din gasca lui Filat si Roska).Agenti rusi de tip nou.Bine scoliti;pseudopatrioti,promit obraznic,tradatori si tilhari mari.
   Cine e Voronin cunoastem cu totii.Komunistii,in primul rind,trebuie scosi din satele noastre,fiindca e o rusine si un mare pacat fata de Dumnezeu sa tinem banditii komunisti cu ideologia lor mirsava in satele moldovenesti.Komunistii sint cancerul societatii
 • -25 (27)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  INTREG SONDAJUL
  http://www.timpul.md/articol/(integral)-sondaj-topul-increderii-in-politicieni---leanca-41-chirtoaca---39-voronin---38-filat---29-lupu---24-timofti---21-corman---20-ghimpu---19-57020.html
 • -21 (29)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Stranii mai sunt aceste sondaje! Cum se explica ca liderii PLDM sunt primii la increderea populatiei, insa partidul comunistilor este primul in intentia de vot?! Un lucru totusi ne salveaza, indecisii nicidecum nu voteaza cu comunistii!
 • +18 (28)
  voronin incredere 38% ????? pai cum poti avea incredere in cineva care de vreo 2 ani nici nu mai e prezent in viata politica,doar pe la chefuri cu vinuri vechi !!!!!!!!
 • +17 (27)
  De unde 38%???? Pai dracu la drac trage,in R.Moldova sunt multi derbedei si alcoolici,ei isi vor alege liderul Voronin.
 • -22 (24)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Pune un hot in fruntea tarii ca sondajele il vor plasa pe primul loc.
  Sondajele astea is minciuni la comanda 100%
  Iesi acum afara si intreaba oamenii pe cine-l vor si din 10 oameni precis ca 7-8 iti vor spune ca-s hoti toti si nu vor sa auda de nimeni!!!
  • -22 (24)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Eu persoanal am fost oprit de o femeie de la CBX-AXA si ma punea indirect sa raspund pozitiv la Filat si cind am zis nu ea cica mai departe nu putem merge... ma chema pe la niste adunari dea lor, 150 lei pe zi...
   Dumnezeu mii martor, nu mint!
   • +19 (19)
    Tu personal esti unul din derbedeii care la votat pe Voronin?!
 • +22 (24)
  Sondaj de doi bani. Cine mai are incredere in adolescentul de 30 de ani Chirtoaca? :)))) Ahaha
  Strada pietonala a facut, deam se gindeste la metrou de la Colonita pina la Primarie. Drumuri in Chisinau a facut. Partea primariei din Termocom a pierdut. Paminturile Chisinaului se vind in toate partile de cei din Primarie da el sta si pupa vaza cu pamint din RO si e fericit.
  Haideti sa nu fim stupizi cu asa sondaje.
 • -20 (20)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  facatura...sper alegerile sa se faca pe corect ...Leanca s-a nimerit de s-a potrivit..
 • -22 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Daca Mihai Ghimpu se retrage din politica si Chirtoaca preia sefia, sunt sigur ca ratingul de incredere a lui Chirtoaca imediat il va depasi pe cel al lui Leanca, iar PL va iesi in fata PLDM. Dar pana este Ghimpu in PL, lucrurile vor ramane cam cum arata sonfajele.

  Sunt cetățean activ
  • -11 (11)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   C emai lucreaza flacaii din PD si PLDM )))))))))))) cred ca aici sau alaturat si cei din PCRM )

   Sunt cetățean activ
 • -10 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cred ca a venit timpul sa terminam cu manipularile massmedia. Cred ca ar fi timpul deja de ales conducerea dupa merite si dupa fapte concrete. Asa Liberali sau Democrati Liberali, Democrati, si-au facut de cap deajuns. E timpul sa vina oameni destepti cinstiti si devotati neamului nostru!!! Asa sondaj e un tric care nu mai este interesant si e de toti stiut!!!
 • -11 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Dacă privim atent acest sondaj,vedem că pe primul loc din persoane care nu dețin funcții publice,nu sunt la guvernare și nici deputați, este Sergiu Mocanu!!! Sunt convins că el ocupă un loc mult mai sus,dar... așa se fac sondagele... Totuși informația face să ne bucurăm. Succese Serj!!! Trebuie așa să continui mai departe și să nu te abați din calea aleasă.

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA