Citește toate știrile la acest subiect

Godea: „Noul Guvern nu va obține un rezultat pozitiv la Vilnius”

„Nu cred că acest Guvern ne poate duce la Vilnius. Totul s-a făcut în grabă. Ca nu cumva această alegere să pice. Am văzut și programul copiat pe genunchi”. Declarația a fost făcută de deputatul Mihai Godea, în cadrul emisiunii ÎnPROfunzime, transmite UNIMEDIA.

Godea: „Noul Guvern nu va obține un rezultat pozitiv la Vilnius”
Mihai Godea (Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie)

Ieri, neafiliatul Mihai Godea nu a votat pentru învestirea noului Guvern Leancă și nici numirea în funcție a președintelui Parlamentului. 

„Noi nu putem să participăm la toată mascarada asta. Suntem opoziție proeuropeană, națională, democratică. M-am strădui să fiu înafara jocurilor politice. S-au invinuit pe parcursul anului, ca în final să se creeze o alianță a infractorilor și mafioților. O vedem încropită”, a subliniat sursa.

Deputatul neafiliat Ion Ceban, invitat în cadrul aceleași emisiuni, a declarat că aceste negocieri au avut loc prea repede și au fost discutate în regim de urgență. „Acest program a fost distribuit miercuri la ora 19, joi s-a discutat doar 20 de minute. Aceasta este o abordare neserioasă și e un lucru tragic”, a precizat Ceban.

Potrivit lui Godea, cea mai corectă decizie ar fi fost alegerile anticipate, iar votarea unui nou Guvern nu este în interesele societății. „Nu cred că merită să descriu noile personalități, pentru că nu cred în noul Guvern. Nu va ajunge Guvernul la un rezultat pozitiv”, a precizat sursa.

Totodată, deputatul neafiliat are o părere bună despre noii miniștri: „Pe Vasile Botnari îl cunosc ca și coleg de Parlament. Știu că are un trecut în transporturi, are o anumită experiență. Monica Babuc este o fire inteligentă, foarte deschisă, este o plăcere să discuți cu ea”, a spus Godea.

În același context, Ceban a menționat faptul că există mulți oameni care știu să își facă treaba. „Avem foarte mulți oameni, care știu să își facă treaba bine. Dar, măcar oamenii care au fost implicați în scandaluri să nu intre în componența noului Guvern. Iar dosarele acestora să fie duse până la capăt”, a conchis deputatul neafiliat.

UNIMEDIA amintește că, ieri, Parlamentul a acordat vot de încredere Cabinetului de Miniștri în frunte cu Iurie Leancă, în acest sens fiind acumulate 58 de voturi din partea deputaților. Noul Guvern a fost votat de către noua Coaliție de Guvernare Pro-Europeană. Votul de încredere a fost acordat de 31 deputați din PLDM, 15 deputați PD, 7 deputați din grupul Hadârcă, dar și de 3 deputați din grupul Mișin, deputații Veronica Abramciuc și Sergiu Sîrbu. Liberalii din grupul Ghimpu s-au abținut de la vot. Premierul Iurie Leancă și membrii Cabinetului de Miniștri vor fi învestiți oficial în funcție azi, 31 mai, la Reședința de Stat.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub