Ghimpu vrea arena politică fără Filat și Plahotniuc

Liderul PL, Mihai Ghimpu, ar dori ca arena politică să fie fără președintele PLDM, Vlad Filat și fără prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc. De asemenea, liderul PL susține că această „bătălie” condusă de ultimii, prin manipularea opiniei publice, a afectat relațiile dintre liderii AIE. Despre aceasta a scris Ghimpu, astăzi, 5 februarie, pe blogul său personal, notează UNIMEDIA.

Ghimpu vrea arena politică fără Filat și Plahotniuc
(Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Am impresia, că relaţiile dintre V. Filat şi V. Plahotniuc în aceste zile pot fi comparate cu relaţiile din perioada secolului XX dintre URSS (“Imperiul Răului” vorba preşedintelui SUA R. Reagan) şi Statele Unite ale Americii. Lupta deschisă, sau din umbră, adică lovitură cu chinjalul în spate, prin armata de mercenari-burtărari, care manipulează cu opinia publică, trebuie să recunosc, că a afectat şi relaţiile dintre liderii partidelor AIE”, a scris Ghimpu.

Președintele PL a punctat că atât Filat, cât și Plahotniuc au ajuns în politică prin intermediul concurenței acerbe care a existat între ei atunci când activau în mediul de afaceri. Potrivit sursei, acest lucru împiedică mersul lucrurilor în cadrul AIE, iar cel mai bine ar fi ca cei doi să plece de pe arena politică.

„Dacă m-aş gândi şi eu, doar la mine, așa cum o fac unii din colegii mei, ar trebui să mă rog la Dumnezeu, ca lupta dintre V. Filat şi V. Plahotniuc să se termine, cu dispariţia de pe arena politică a acestor doi, care au adus în politică metodele de luptă din business, asa cum s-a încheiat lupta între URSS şi SUA, adică dispariţia URSS. Dar nu voi face, fiindcă, astăzi e nevoie şi de ei. Alianţa, după cum spuneam trebuie să ducă programul la bun sfârşit. Fără ea nu văd ca Republica Moldova să se rupă din ghearele ” ursului alb “, a conchis Ghimpu.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub