ora: 08:00, 16 sep 2014 6381
Autor: Cristina Buzovschi

Ghimpu și Chirtoacă s-au contrazis în direct


Ghimpu și Chirtoacă s-au contrazis în direct
Ghimpu și Chirtoacă
Foto: UNIMEDIA

Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă au manifestat opinii diferite față de concertul susținut de interpreta Sofia Rotaru la Chișinău. Liderul PL consideră că artista „s-a coborât la nivelul lui Renato Usatîi” când a acceptat să cânte pentru el, în timp ce primarul crede că societatea nu-i poate imputa nimic Sofiei Rotaru.

Cei doi s-au contrazis în direct, în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău, la care a participat Mihai Ghimpu. Dorin Chirtoacă a avut o intervenție prin telefon, relatează UNIMEDIA.
 
Prim-vicepreședintele PL a declarat că a fost ieri în PMAN să vadă dacă totul este în ordine. „Era foarte multă lume și existau probleme de bună desfășurare a securității. Era mult mai multă lume decât la alte evenimente obișnuite care se desfășoară în Piață”, a menționat Chirtoacă.
 
Întrebat dacă asta înseamnă că „Partidul lui Usatîi” are așa de mulți adepți, primarul a răspuns parafrazând sloganul politicianului „Puterea este în adevăr”. „Nu, puterea este în Sofia Rotaru. Nu neapărat în anumiți politicieni. Nu trebuie să fie coborâtă Sofia Rotaru la nivelul unor politicieni. Trebuie noi, societatea să ne ridicăm la acest statut pe care îl are Sofia Rotaru ca artist și ca femeie”, a punctat Dorin Chirtoacă.
 
Mihai Ghimpu l-a contrazis: „Sofia Rotaru s-a coborât la nivelul lui Usatîi când a acceptat să cânte pentru el, nu noi am coborât-o”.
 
„Consider că societatea nostră este suficient de matură pentru a face diferența dintre cântec și politică. La fel cum merg unele partide în teritoriu cu produse alimentare și ajutoare, încercând să cumpere alegătorul, oamenii primesc aceste bunuri, dar până la urmă votează cum știu mai bine. De aceea cred că s-a depășit etapa când printr-un concert poate fi manipulată societatea pentru cine să voteze. Am încredere în locuitorii Chișinăului. Cu adevărat am văzut foarte mulți oameni de rând care poate niciodată nu ar fi ajuns la concertul Sofiei Rotaru”, a adăugat edilul-șef al Capitalei.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -4 (6)
  De regula orice concert din piata este finantat de cineva. Oare atunci cand un concert este organizat, spre exemplu, de Moldcell, abonatii de la Orange oare stau acasa, sau isi schimba abonamentele? Bineinteles ca nu! Oamenii vin la concert, sa asculte muzica si nu conteaza cine sunt finantatorii!
  • 0 (0)
   Nu confunda o actiune cu tenta clar politica cu manifestatiile organizate de unii agenti economici!
   Sunt lucruri total diferite.
 • -4 (6)
  Sofia Rotaru nu este obligata sa studieze cine sunt cei care ii finanteaza concertele. Eu, spre exemplu tot nu stiu cine este Renato Usatai si nici nu vreau sa stiu. El nu detine si nici nu a detinut niciodata nici o pozitie publica importanta si nici macar nu face parte din vre-un partid inregistrat oficial. Pentru mine el este un om de afaceri care nu are ce face cu banii, la fel ca si restul finantatorilor concertelor gratuite organizate in piata.
  • +1 (1)
   Hai nu fii naiv,acest trimis Renato,care a locuit 10 ani la Moscova inaintea alegerilor o face pe a darnicului chiar spunand in direct ca vine sa faca ordine in tara.
 • 0 (2)
  Intr-o societate normala, sa ai opinii diferite fata de cel de langa tine e un lucru firesc. Nu inteleg de ce este oripilata unimedia de acest fapt.FIY unimedia: In USA, membrii aceluiasi pardid sunt de foarte multe ori in contradictie in ceea ce priveste un anumit proiect; acest lucru duce spre progres...
  • 0 (0)
   Competitia de idei intradevar e un lucru bun,doar ca in cazul asta nu cred ca se poate asa simplu de numit lucrurile.
   Noi nu suntem o societate normala,deocamdata cel putin.Am fost multe decenii sub ocupatia imperiului rus,a fost deportata floarea neamului,ni s-au spalat creierii si suntem in continuare zombati mediatic de catre mass-media rusa.Avem armata de ocupatie pe teritoriul nostru.
   Iar in aceste circumstante promovarea apropierii de statul ocupant Rusia nu cred ca poate fi privita drept o simpla ideie in contradictoriu cu cea a integrarii europene.
 • +2 (2)
  „Sofia Rotaru s-a coborât la nivelul lui Usatîi când a acceptat să cânte pentru el, nu noi am coborât-o”.
  Nu pot aici sa nu fiu de acord cu M.Ghimpu,a punctat bine!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA