Ghimpu și Chirtoacă s-au contrazis în direct

Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă au manifestat opinii diferite față de concertul susținut de interpreta Sofia Rotaru la Chișinău. Liderul PL consideră că artista „s-a coborât la nivelul lui Renato Usatîi” când a acceptat să cânte pentru el, în timp ce primarul crede că societatea nu-i poate imputa nimic Sofiei Rotaru.

Ghimpu și Chirtoacă s-au contrazis în direct
Ghimpu și Chirtoacă (Foto: UNIMEDIA)

Cei doi s-au contrazis în direct, în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău, la care a participat Mihai Ghimpu. Dorin Chirtoacă a avut o intervenție prin telefon, relatează UNIMEDIA.
 
Prim-vicepreședintele PL a declarat că a fost ieri în PMAN să vadă dacă totul este în ordine. „Era foarte multă lume și existau probleme de bună desfășurare a securității. Era mult mai multă lume decât la alte evenimente obișnuite care se desfășoară în Piață”, a menționat Chirtoacă.
 
Întrebat dacă asta înseamnă că „Partidul lui Usatîi” are așa de mulți adepți, primarul a răspuns parafrazând sloganul politicianului „Puterea este în adevăr”. „Nu, puterea este în Sofia Rotaru. Nu neapărat în anumiți politicieni. Nu trebuie să fie coborâtă Sofia Rotaru la nivelul unor politicieni. Trebuie noi, societatea să ne ridicăm la acest statut pe care îl are Sofia Rotaru ca artist și ca femeie”, a punctat Dorin Chirtoacă.
 
Mihai Ghimpu l-a contrazis: „Sofia Rotaru s-a coborât la nivelul lui Usatîi când a acceptat să cânte pentru el, nu noi am coborât-o”.
 
„Consider că societatea nostră este suficient de matură pentru a face diferența dintre cântec și politică. La fel cum merg unele partide în teritoriu cu produse alimentare și ajutoare, încercând să cumpere alegătorul, oamenii primesc aceste bunuri, dar până la urmă votează cum știu mai bine. De aceea cred că s-a depășit etapa când printr-un concert poate fi manipulată societatea pentru cine să voteze. Am încredere în locuitorii Chișinăului. Cu adevărat am văzut foarte mulți oameni de rând care poate niciodată nu ar fi ajuns la concertul Sofiei Rotaru”, a adăugat edilul-șef al Capitalei.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub