ora: 16:57, 11 mar 2015 3743

Ghimpu precizează: Curtea Constituțională este o instituție independentă


Ghimpu precizează: Curtea Constituțională este o instituție independentă
Foto: UNIMEDIA

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, a făcut câteva precizări în legătură cu afirmațiile sale din cadrul emisiunii „Politica” de la TV 7, la care a participat marți seara. Liderul liberal a răspuns afirmativ la întrebarea adresată de Igor Boțan „Dacă bănuiește că CC este influențată de PD?”.

Într-un comunicat al PL, Mihai Ghimpu precizează că întrebarea a fost adresată în contextul discuției cu privire la demersul Președintelui RM, Nicolae Timofti, de a amâna examinarea sesizării deputaților PL la Curtea Constituțională cu privire la neutralitatea Republicii Moldova, informează UNIMEDIA.

„Răspunsul meu reiese din demersul făcut de către Președintele RM, N. Timofti, și din discuțiile avute în cadrul negocierilor pentru crearea Alianței de Guvernare după alegerile din 30 noiembrie 2014, unde a fost abordat subiectul despre statutul de neutralitate al RM, în contextul propunerii programatice a PL de aderare a R. Moldova la NATO. În cadrul acestor discuții, președintele PD, Marian Lupu, a declarat că PD este categoric împotriva aderării la NATO și, în mod implicit, abolirii statutului de neutralitate a RM”, menționează Mihai Ghimpu.

Mai mult, acesta susține că, CC este o instituție independentă. „Curtea Constituțională este o instituție independentă, iar deciziile sunt luate în conformitate cu normele legale și convingerile magistraților, fapt demonstrat cu prisosință prin hotărârile adoptate anterior”, explică Ghimpu.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -4 (12)
  Eu dar nam mai inteleg CC se supune papusarului sau nu??se vede ca omul ista e cam bolnav,zice una pe urma se contrazice tot el insusi.
  • +5 (9)
   iti poti da seama de sanatatea omului , ori dupa cum vorbeste , ori dupa cum scrie , iar tu nu esti o exceptie .
  • +1 (1)
   nu intelegi
   pentru ca intr-o careva masura depinde cine scrie stirile si cum sunt prezentate...
   aici in ultimul timp cam des se intampla sa le ofere pe jumatate
 • -1 (9)
  Si Curtea Constitutionala este independenta,si Procuratura Generala,si CNA,si judecatoriile,si BNM,s.a.
  Si toate iau decizii "in conformitate cu normele legale"...
  Si in genere,totul e super in R.Moldova!
  -
  I s-a aratat locul d-lui Ghimpu,dupa spusele de ieri...
  • 0 (10)
   so kkt la dela Ghimpu.... vai de capu vostru, Plahotniuc va invarteste pe sula cum vrea !
   • +3 (5)
    cu siguranta ca ai dreptate , dar de ce nu ne intrebam , cat mai putem suporta ca unul ca Ploha si altul ca filea sa-si bat joc de acest p[opor in halul asta . Niciun politician nu va putea schimba nimic in tara asta , daca nu va avea suport popular
   • +2 (6)
    dar eu cunoscand cat de aservita este media noastra, inclusiv unimedia, nu ma mira deloc ca afirmatiile lui Ghimpu au fost rupte de context.
    -
    personal tie "vaseaman" iti spun ca "pe sula" esti tu cel invartit si toti ceilalti cetateni care nu pot discerne adevarul de minciuna si relevantul de irelevant. Tineti-o tot asa badlelor, ca santeti "pe calea cea dreapta"...
    • 0 (4)
     dar eu nu vreau sa caut printre randuri ce o bolmojit Ghimpu , eu vreau ca el sa zica deadreptul ca "Plahotniuc controleaza CC" ceea ce stiu toti ... dar fiindca seara a zis una si adoua zi a esit sa se indreptateasca deja arata ca el tot sta cu frica in san
     • +1 (3)
      Asa tare vrei sa auzi fraza asta de parca chiar ti-ai dori sa fie asa. Sistemul nostru putred nicidecum nu se poate mentine pe un singur talhar. Celorlalti talhari tare le convine sa-l creada lumea responsabil de toate pe Plahatniuc. Mitul ca el si CC ar controla este lansat si dezvoltat de Filat, care este foarte interesat de asta.
 • +2 (2)
  Curtea Constituţională e destul de independentă. "Ţara" молдовняскэ ка кум шы кы кынд ар ши цэрь-сурорь ну пре конституционали - типа Луганщины. Пинтру прост ын Москува й Конституцмя. Кы кяр шы гэгэужы виниц ди пи аюря фэры петик ди пэмынт суп кур яка кыс ку тэт ку пэмынт молдовнеск Таможнишь! Яка ний ш8юды пи ромынь!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA