ora: 17:35, 27 ian 2015 8011
Autor: Cristina Buzovschi

Ghimpu: PL este gata să discute cu PLDM și PD


Ghimpu: PL este gata să discute cu PLDM și PD
Mihai Ghimpu, președinte PL
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Majoritate parlamentară nu există, prin urmare Partidul Liberal nu este în opoziție și este dispus să poarte negocieri cu Partidul Liberal Democrat și Partidul Democrat în vedere formării unei coaliții majoritare pro-europene.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de către liderul PL, Mihai Ghimpu, în urma consultărilor cu șeful statului privind desemnarea candidaturii la funcția de prim-ministru, transmite UNIMEDIA.
 

Liderul PL a fost întrebat de ce a stat mai mult de vorbă cu Nicolae Timofti decât celelalte partide. „Păi doar rar ne vedem cu domnul președinte. Acesta ne-a informat despre candidatura care va fi desemnată, noi am mulțumit și am spus că urmează să discutăm la partid, decizia o ia partidul”, a declarat Ghimpu.
 
Liberalul consideră că votul PCRM pentru președintele Parlamentului înseamnă „majoritate la început de cale”.
 
Întrebat dacă Iurie Leancă are șanse să-și păstreze funcția de prim-ministru, Mihai Ghimpu a răspuns: „Un partid poate să fie sigur pe candidatura sa atunci când are susținere din parte majorității deputaților aleși. Noi rămânem disponibili de a discuta, doar că un acord dintre două partide nu este o majoritate”.
 
Vlad Țurcanu, purtătorul de cuvânt al președintelui, a declarat că din partea fracțiunilor parlamentare a parvenit o singură candidatură pentru funcția de prim-ministru, cea a lui Iurie Leancă. În câteva zile, șeful statului urmează să semneze un decret de desemnare a acestuia pentru șefia Guvernului.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (13)
  A cedat si acesta. Acum o sa-i dee un rahat de minister si o sa voteze pentru Leanca si vom avea inca 4 ani de crestere de coruptie ect.
  • +4 (8)
   In lupta cu coruptia mafiei nau coaie niciunu.
   • +1 (3)
    Unmoldovean la ora: 17:49, 27 ian 2015
    .
    Tu le-ai înghițit.
  • -2 (6)
   Acor. Dupa vaietele tale, sa-nteleg ca esti dodonist.
   • +1 (1)
    nu numai decat sa fii dondonist, daca votezi cu PL stiind ca oricum ei sunt slabi si no sa reuseasca sa faca mare branza impotriva lui plaha boronin si alti Co
    • -7 (9)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     S-a trezit din somn de moarte ca viteazul din poveste!!! Ce-i cu ametitul asta? El s-a uitat la ora? Unde era cind PLDM si PD il invitau sa semneze acordul de formare a noii aliante? Cred ca Ghimpu cu totul s-a trevojit la cap.
   • 0 (0)
    Nu nu sunt dodonist, dar vreau ca politicienii sa se tina de cuvint. D-l Ghimpu a spus ca nu v-a vota pe nimeni atita timp cit nu v-a di partidul liberal in componenta guvernului plus ca sa fie in componenta guvernului procurorul general sa fie din europa, acestea sunt cuvintele lui. Acum ce s-a intimplat? Asa ca taci fata draga si nu vb prostii ca o sa fie inca 4 ani de bardac si coruptie. Dar fiecare popor isi merita destinul. Mincati ce ati votat. Am repetat si mai repet nici unul din cei ce au fost in Parlament timp de 23 ani nu are ce cauta in politica. trebuie sa vina forte noi care cu adevarat vor reforme si integrare europeana prin fapte. astai
  • +5 (5)
   Principalul sa nu renunte la idea cu procurorul European, capoi o sa plece la fund ca si cei 3 vladimiri.
 • +4 (4)
  Daca PL inainte de alegeri insista clar pe aducerea unui procuror dinafara si azi la fel insista pe asta atunci capata increderea lumii si daca astia vlazii refuzau putea arata cu degety spre ei si era clar clar Da asa, vor si parca nu vor ori se tem.
 • -4 (12)
  Ghimpule, trebuia sa aderezi la coalitie si sa lupti de acolo cu nedreptatile! Asa cum ai procedat, este tradarea celor care te-au votat, dar te-au votat caci n-aveau alegere: au evitat sustinerea talharilor din PD si PLDM...
 • -3 (9)
  Apropo, pasul urmator este pierderea Chisinaului. Cu asta epopeea PL se termina...
  • +1 (3)
   poate fi si asta, nu este exclus. Cand stanga se uneste, dreapta se desparte, care vor fi rezultatele ian ghici?
 • +6 (10)
  Eu am spus ca toti care ne-au condus in timp de 23 ani is niste magari. Ei doar nu s-au schimbat de 23 de ani in Parlament. Numai formatiuni politice niu care vor cu adevarat integrare Europeana pot sa ne scape. Nici unul nu trebuie sa fie in Parlament care sunt acum, nici unul, toti sunt tradatori si PL la fel. Astazi a tradat si acesta.
 • +4 (10)
  Filat anuntase ca toti membrii fractiunii PLDM din Parlament au votat pentru alianta cu PD fara PL. Reesa ca si Leanca a votat contra unei aliante cu PL.Deci dupa lojica daca Ghimpu nu va fi un LOH terminat atunci nici PL nu trebue sa voteze pentru Leanca...mai mult decat atit,PL nu trebue sa voteze nimic impreuna cu PLDM si PD,numai pentru faptul ca Lupu si Filat lau avut pe Ghimpu la p..a. Sa vedem daca Ghimpu mai are ceva gargauni in bostan,si oleaca de mandrie.
 • -5 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Te-ai trezit Mishulika?
 • -4 (14)
  Dar PLDM si cu PD sunt gata sa mai discute cu Ghimpu? Aici cred ca este problema! Au fost 2 luni de dicutii si nu s- ajuns la nici un rezultat cu PL. Astea in 2, in cateva ore s-au inteles... De ce oare? Cine oare a franat doua luni consecutiv...? Ghiciti va rog din 3 ori...!
 • 0 (10)
  Ghimpu e un Mare Strateg... E bun de preşedinte..la Coloniţa - nu mai mult. Din păcate, desigur. De unde nu-i minte - nici Dumnezeu nu cere. Asta avem.
 • +2 (6)
  He-he... Plohotniuk a "făcut om" din Ghimpu, da el vrea să-i aducă procuror din Europa...
 • -6 (8)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -2 (10)
  Tare ma tem, ca comantatorii ce-l sustin pe Ghimpu, sunt din tabara lui DODON, inducandu-l in eroare.Lucrul acesta lui DODON ii convine de minune.
 • +1 (5)
  Calmati-va papagalilor
  partidele adevarate pro europene PL si PLDM sint in impas datorita votantilor retarzi. Plahotniuc cindva tinea crisha la PCRM acum o tine la PDM. Ce credeti ca daca Ghimpu vroia sa-si bage picioru in voi nu ar fi intrat in coalitie de la inceput? Pentru ce a renuntat la tot?
  Ghimpu nu a tradat, dar se gindeste la stabilitate ori vreti tentative esuate de alegere a prim-ministrului ca sa fie alegeri anticipate???

  Sunt cetățean activ
 • +2 (4)
  lupu si filat va vor duce in prapastie, lingusitori orbi si slugi marunte, multi comentatori au psihologie de rob, vai de voi, lupu-necrofilul o sa arate inca poze la oglinda viitorului Moldovei , iaf filat o sa arate limba
 • +2 (2)
  nu va bagati dl Ghimpu cu sila in gura lupului
 • +3 (7)
  Dle Mihai Ghimpu,nu te viri-n tarita,ca-ci te vor minca porcii...Cautati-va de treaba voastra liberalilor si mergeti in Parlament,nu intrati in alianta pro-rusofona;va trece timpul si ve-ti regreta cu totii,in PL;cind nu-i cu cine,mai bine mergi la o parte;asa va fi mai bine,zic eu.Ce scriu baetii de mai sus,sint brasoave negindite.

  Sunt cetățean activ
 • +2 (6)
  daca vor fi anticipate formula va fi urmatoarea:
  PSRM: 28%
  Partid X sustinut de Usatii 8,5 %
  PCRM: 11 %
  ____________________________________________________
  PDM:19%
  PLDM:17,5%
  PL:12%
  acum ginditi-va dati tara pe mina lui Plahtniuc definitiv???

  Sunt cetățean activ
  • -1 (3)
   Liberalul25 la ora: 19:02, 27 ian 2015.
   Cu cât ai fost plătit de don-don și fusatâi?
 • +2 (4)
  lupu si filat va vor duce in prapastie, lingusitori orbi si slugi marunte, multi comentatori au psihologie de rob, vai de voi, lupu-necrofilul o sa arate inca poze la oglinda viitorului Moldovei , iaf filat o sa arate limba
 • +2 (4)
  Dodon are nevoie de Usatii, astfel PSRM va oferi suport logistic si administrativ in asa fel incit, partidul condus de Usatii sa nu fie scos din cursa pentru a putea face alianta in caz de majoritate. Republica Moldova nu are nevoie de anticipate exact acum cind a intrat in vigoare acordul de asociere. Toti proeuropenii ar trebuie sa fie uniti spun asta nu din punct de vedere al partidelor PL PLDM si PDM dar din punctul de vedere al vectorului extern. Ori riscam sa bagam tara in haos separatist ca in Ucraina.
  Tinetti minte 1,5 % atitai diferenta si intram in haos daca nu sintem mai desptepti si mai uniti.

  Sunt cetățean activ
  • -4 (8)
   Vezi ca simpatizantii lui Ghimpu zic ca mai bine anticipate,decat ce avem acum.Numai ca nu-i inteleg cum ei cred ca va fi mai bine in caz de anticipate.La parerea mea,in asa caz ar fi o careva redistribuire a voturilor pentru PL si PLDM cu PD,dar fara a schimba situatia in bine,caci aproape sigur vom trece de la vectorul european la cel euro-asiatic al Rusiei.
   P.S.Nu era de unde de asteptat ceva bun dupa alegerile recente,caci asa si nu a aparut o forta credibila pro-europeana.
 • +1 (3)
  trebuie investit Guvernul
  de ce nu s-au gandit inainte de a semna acordul?
  ____________
  daca vreti sa faceti "calcatura" cu ei nu aveti decat
  ei cu "vorba dulce" si rinjind vor ajuta ...
  • +3 (5)
   doresti anticipate?

   Sunt cetățean activ
   • +1 (5)
    doresc de numai pot ca dumitale "stagnare"
    nu a fost de ajuns din 2001-2009 mai trebuie inca vre-o 2-3 ani
    pentru ca:
    ... a mai ramas pe aici colea niste chestii de vandut si dat rusilor, la ce ne trebuie noua daca nu stim ce sa facem cu ele, nu-i asa?
    _______
    avem marketuri multe pacat ca nici unu nu are minte la vanzare...
    numele "democrat" era ocupat?
 • -3 (7)
  Ghimpu M.este in situatia gainii care fugea de cocosi ,cocosii erau M.Lupu si.V.Filat,, cocosii ziceau, daca n-o prindem macar o sa ne incalzim,iar gaina se tot uita in urma si se intreba ,oare nu prea repede fug?

  Sunt cetățean activ
  • +1 (1)
   mai este unu numai ca gaina isi zice
   -Daca stau zice ca-s curva…
   -Daca fug zice ca-s proasta…
   -Asa ca mai bine ma impiedic!
   • -2 (6)
    Mi-a placut :)) Va corespunde cu comportamentul PL-ului,daca va accepta pana la urma sa intre in alianta cu astia doi...
 • +3 (5)
  lipsa de adepti patrioti, de oameni cinstiti, trezi si intregi in tarisoara aceasta nu e neajusul dumintale Mihai, nu e neajunsul partidului liberal. am pierdut batalia dar lupta continua.
 • -6 (8)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ghimpu daca ar fi PRO-EUROPEAN nu vota in 2013 împreună cu Voronin CONTRA propriilor colegi de alianta - contra guvernului Filat-II si guvernului Leanca. In prezent Voronin e mai european decât Ghimpu, votând in CONSENS NATIONAL pentru alegerea președintelui parlamentului, pe când Ghimpu dacă nu poate fi cu Voronin deja l-a gasit drept "drug" pe Dodon. 95% ca si de aceasta data Ghimpu va vota contra alegerii guvernului Leanca împreuna cu socialiștii lui Dodon si nu-i exclus si cu comuniștii lui Voronin. Adevărata ALIANTA e cea a PL cu unul sau ambele partide pro-ruse de stânga. PL deja are "experiența" de a trăda alegerea unii guvern PRO-EUROPEAN al lui Leanca si cine a trădat odată va mai trăda ca sa facă rau PLDM-ului. PL e o unealta si îndeplinește ordinile cuiva.
 • +1 (1)
  sunt convins ca GH tre sa intre in lupta cu cei 2 pentru a merge spre Europa cu orce pret ,care ne va curata in timp ca pe Romania ,nu avem alte resurse de a lupta cu capcaunii lui diacov cu capul vorbitor lupu.Gh tre sa numeasca ministri eficienti sa nu ne mai faca de rusine
 • 0 (0)
  Mihai Ghimpu a luptat,luptă și o să lupte! Înainte PL!

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA