Citește toate știrile la acest subiect

Ghimpu: PD blochează negocierile, nu PL

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, întoarce săgețile și declară că negocierile nu sunt blocate de PL, așa cum insinuează PD, ci de democrați, transmite UNIMEDIA. 

Totodată, liderul PL a făcut câteva dezvăluiri din cadrul negocierilor.

Ghimpu: PD blochează negocierile, nu PL
Mihai Ghimpu, președinte PL (Foto: UNIMEDIA)

„Lupu spune că este blocaj în negocieri. E adevărat. Blocaj total din partea PD. Dacă până acum a fost mai voalat, acum s-a spus franc. Până la întrunirea cu colegii noștri europeni, PLDM și PD au încercat să convingă societatea că nu se formează alianță pentru că Ghimpu vrea președinte. S-a încercat a pune pe umerii PL această incapacitate de a crea alianța”, a declarat Ghimpu.

Potrivit lui Ghimpu, partenerii europeni au propus ca PLDM să vină cu propunerea unui candidat pentru funcția de prim-ministru, PD - președinte al Parlamentului și PL să rămână cu ministerele pe care le-a deținut până la demisia Guvernului Filat. Totodată, procurorul general să fie o persoană non-politică, iar candidatura să fie consultată cu partenerii europeni.

Pub

„PD este departe de a face reforme. Noi suntem sătui de promisiuni goale. 21 de ani a trecut de când ne-am asumat să reformăm procuratura și nimic. Nu mai putem tolera asta, ca cineva să decidă tot în această republică”, a mai spus liberalul.

Mihai Ghimpu a declarat că s-a greșit atunci când s-a decis să se convoace ședința extraordinară a Parlamentului, fără să existe o majoritate. „S-a votat astăzi tot cu comuniști. Asta demonstrează că nu vor face coaliție cu PCRM, dar vor vota cu ei tot ce vor dori. O guvernare tacită cu comuniștii. Nu depinde doar de PL, ci și de PLDM. PD asta vrea, o guvernare cu comuniștii. Noi nu ne dorim să fim în opoziție, noi ne dorim să fim la guvernare. Noi vrem ca colegii să coboare cu picioarele pe pământ”, a conchis sursa.

Filat: Ne dorim ca șefii Legislativului și ai Executivului să fie votați de cât mai mulți deputați

Democrații nu au ieșit la declarații după ședință pentru că liderul Marian Lupu a spus tot ce avea a spune:

Lupu propune o coaliție minoritară PD-PLDM

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI