ora: 11:25, 09 apr 2013 12636
Autor: Cristina Buzovschi

Ghimpu o exclude pe Maia Sandu din viitorul Guvern


Ghimpu o exclude pe Maia Sandu din viitorul Guvern
Ghimpu și Sandu
Colaj: UNIMEDIA
Partidul Liberal o exclude pe Maia Sandu din viitorul Guvern. Potrivit liderului PL, Mihai Ghimpu, indiferent dacă se va crea Alianța pentru Integrare Europeană - 3 (AIE-3) sau Alianța pentru Uniunea Euroasiatică - 1 (AUE -1), ministrul Educației trebuie schimbat, relatează UNIMEDIA.

Ghimpu consideră că Sandu s-a discreditat. „Indiferent cu cine va face Alianță PLDM, va fi AIE-3 sau UEA - 1, doamna Maia Sandu nu poate fi ministru al Educației. Asta deoarece are gândire veche, comunistă și pedepsește funcționarii după placul ei, nu după regulament”, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, liberalii condamnă intenția din acest an a Ministerului Educației de a concentra peste 28 mii de elevi în doar 100 centre de BAC și monitorizarea absolvenților în timpul examenelor cu camere de supraveghere.

„Și anul trecut noi am avut o poziție față de modul în care au fost organizate examenele de bacalaureat. Chiar în Parlament, eu am criticat acțiunile CCCEC-ului pentru că au început să verifice fiecare elev cu detectorul. Din păcate, anul acesta, proiectul care este înaintat de Ministerul Educației, de asemenea nu este pe potrivă. Nu știu de ce, dar au găsit cea mai mare corupție printre copiii care învață în liceu. Nu orice copil va rezista presiunii, știind că asupra lui stau camerele de luat vederi. Psihologic nu este corect deoarece îi va fi sustrasă atenția. Ce stat suntem sau ce ministru avem, dacă băgăm 500 de elevi într-o sală sportivă ca să dea examenele? Noi evoluăm sau degradăm? Trei milioane de lei costă camerele de luat vederi amplasate în centrele de bacalaureat”, s-a indignat Ghimpu.

Președintele PL afirmă că cea mai mare corupție are loc în ministere și în Guvern. „Corupția la noi merge în picioare peste tot, prin telefoane, discuții, „înverzirea republicii”, a adăugat sursa.

UNIMEDIA precizează că în sesiunea 2013, vor susține examene de bacalaureat 28.497 de candidați în 100 de centre (30 de centre în municipiul Chișinău și 70 în țară). În fiecare sală de examen vor fi camere de luat vederi. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -6 (24)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Гимпу - ум, честь и совесть всех румын Молдовы )))
  • +7 (19)
   Da tu esti prostia tuturor rusofonilor din Moldova )))))
   • +4 (18)
    Но я же не в парламенте. А вот Ваш Гимпу в парламенте . вы за него голосовали . Вот поэтому я и говорю, что Гимпу - ум, честь и совесть румын Молдовы ))
    • -3 (15)
     Am sa te trimit si pe tine, ca fetele Femen pe Putin !
     • +4 (12)
      De la o vreme încoace nu-l mai recunosc absolut deloc pe liderul liberalilor, Mihai Ghimpu. Nu-i înțeleg acțiunile, declarațiile și în general activitatea sa politică,si-a pierdut mintile cu totul....este un nebun...
      • +3 (13)
       De mai bine de un an Ghimpu însă tot calcă strâmb, ia apă-n gură sau se face într-o ureche de multe lucruri ce se întâmplă chiar sub nasul său. De o bucată de timp Ghimpu nu mai este atât dârz pentru dreptate, pentru respectarea legii, reformarea instituțiilor de drept, combaterea corupției. Ghimpu nu mai organizează conferințe spectaculoase unde să-și arate nemulțumirile și să-i prezinte criticile.
       • +2 (10)
        Nu mai este dirz, fiindca nu vrea sa intoarca mercedesul inapoi :)
        Referitor la stire, psiho-ghimpu' a rezolvat deja toate problemele in tara (inclusiv nepotu'sau in Capitala), a ramas doar invatamintul :) M.Sandu - are gindire veche si comunista?? :)) Din contra, asta e inca unul din conducartori de tip "mega-manageri" pusa de Filat, in incercarea de a schimba ceva. Personal eu am rezerve fata de asa "podhod", dar cred ca merita de incercat si de vazut daca va ajuta.
        • +6 (6)
         Dar Mihai Ghimpu dupa toate prostiile vorbite nu s-a gindit, VA FACE EL PARTE DIN NOUL GUVERN? VA FI VREUN REPREZENTAT AL PL-ului IN NOUL GUVERN?
         Am vazut cu totii ca ministrii Salaru1 si Salaru2 s-au patat foarte tare. Ambii furind binisor din proprietatea statului, bani cu care se imparteau si cu Ghimpu.
         Avem nevoie de astfel de criminali in Guvern? Eu cred ca NU, daca ne dorim un viitor European, NU!
         • +6 (6)
          Chiar as vrea sa vad sala in care domnul Ghimpu a spus ca au obligat 500 elevi sa scrie BAC-ul, domnule Ghimpu, sinteti bolnav? - EU CRED CA DA.
          Un politician sanatos n-ar vorbi astfel de prostii. Rusine.
          • +6 (6)
           Mi-am adus aminte de cântecul - Pleac-ai nostri, vin ai nostri, noi rămânem tot ca prostii … –DA! Cântecul este un adevăr şi o realitate la ziua de azi şi celor de 20 ani sub aşa zisa Democraţie….Deci, dacă la ascultat cineva pe d-l Ghimpu şi mă adresezi la susţinătorii lui pe care şi eu l-am votat, păi să-mi spue cineva că – ca personalitate, lider de partid, cu deputaţi în Parlament şi la guvernare, dacă cele spuse de Ghimpu sunt lucruri serioase, cu sens şi deşteptăciune, deci, d-l Ghimpu ne-a spus nişte snoave care se ştie şi se vorbeşte în târg de oameni simpli muritori fără sens şi nimic la concret.
          • +7 (7)
           Cred ca nu ar trebui sa ne mire faptul ca Ghimpu mai iese cu astfel de declaratii. E clar - e bolnav. Eu personal nu mai am incredere in dumnealui. Ce tine de doamna Sandu, nu am nici o obiectie, este persoana cuvintului, si-a pus niste scopuri pe care se straduie sa le atinga. Este destul de competenta pentru a conduce minsiterul educatiei, un minister foarte important! Iar Ghimpu nu face altceva decit PR!
          • +5 (5)
           Maia Sandu este tinara, cu scoala, venita din alta structura cu viziuni noi, moderne. Poate ar face schimbare daca s-ar schimba si alti colaboratori din minister.
        • +6 (6)
         Mda...om mai prost ca Ghimpu n-am vazut. Se vede clar doar ca Maia Sandu a schimbat imaginea acestui minister, l-a ridicat la un nivel mai inalt. Bravo. Unul din putinii ministri care tind sa dezvolte aceasta tara.
       • 0 (4)
        mai schimba mesajeli ca ai o haba de timp copii una si aceias tu ce nuti poti evprima parerea ta fara sa copii sau nu te duce capul
      • -4 (10)
       Comentariul a fost șters de redacție.
      • 0 (6)
       ma ravenco tu esti un gunoi care inchite niste banuti de la pldm pentru comentarii de doi bani, toate comentariile tale sunt copiate si puse la fiecare stire, atit de putin iti platesc incit iti este greu sa mai schimbi cuvintele???


       Sunt cetățean activ
      • 0 (2)
       voi mai aveti si alte texte sau le repetati ca papagalii la orice comentarii ? Mai cititi cate ceva ,poate ca mai aduceti ceva nou pe aici.Chiar nu va e rusine sa tot balacariti aici lumea ?
    • +2 (14)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • -4 (16)
      Вот еще раз подтвердил, что румыны фашисты . Мне не надо, чтоб у власти были русские . мне все равно на национальность. Пусть будет молдован, румын, гагауз, украинец и т.д . Главное, чтобы он был государственником . ну и конечно же ПРОФЕССИОНАЛОМ . А вы вот любуйтесь на своих румын, которые разваливают страну .
      • -1 (15)
       Вот и гордитесь своим Додиком, который развалил Кишинев . Зато он великий РУМЫН ;) до чего же вы недоразвитые
       • 0 (12)
        Оккупация, я вот вам и говорю, что вы должны гордиться Гимпу . Гимпу - ум честь и совесть румын Молдовы. Гимпу ведь румын )))
        • +4 (12)
         Это Дечебал дал указания Михилу Федрычу что уволить Маю. Вчера получил радиограму.... пи-пиии-пи-пип-ии
       • 0 (2)
        Я ГОРД ТЕМ ЧТО ОН НЕ ХРЮКАЕТ КАК ТЫ
      • +2 (6)
       Да пошел ты к Православному, Казанской ...и Волгоградской ...какой -то там Матери, Дважды Краснознаменный и Ордена Трудового Красного Знамени, Трубы Всекормящей, его амператоского Величества, полковника Лубянскага, пырзыдента Сувереннага, всеядержца Ярлыка Ханского, Альфа-самца Всенароднага и Стерха Поперед Летящего, Володимира Серо Солнышко СЕВЕРНЫЙ ПОЛЮС!
      • +1 (3)
       in Rusia sunt cele mai numeroase organizati_i neonaziste din LUME... conform BBC, un om de culoare sau nevorbitor de rusa, risca sa fie omorat in plina zi in Moskova, Sankt-Peterburg, Rostov sau Ekaterinburg... in 2012 au fost omorate 268 persoane pe criterii rasiale sau xenofobe printre care si un moldovean din Causeni asupra caruia s-au aruncat un grup de tineri cu tipete "ubei ciurku"
       • -1 (1)
        n-ai cui lamuri
        uite si moldaveni ca Luzo sare ca ars in apararea a ceea ce e stiut in toata lumea
    • -2 (2)
     Cand ai sa ajungi si tu dar in parlament, atunci o sa mai vorbim si o sa-ti intrebam parerea, pana una alta iti dau voie sa taci.
    • +1 (1)
     А ТЫ УМ, ЧЕСТЬ И СОВЕСТЬ ВСЕХ СВИНЬЕЙ МОЛДОВЫ ????
  • +1 (1)
   Dinamo the best. Petrescu the best.
  • +1 (1)
   А ТЫ УМ, ЧЕСТЬ И СОВЕСТЬ ВСЕХ СВИНЬЕЙ МОЛДОВЫ ????
 • -1 (7)
  Ei , dle Gimpu, cum fara Maica???
  da asai de "desteapta" ... Foarte "bravo " fata... Nu mai sunt altii ca ea!!
 • +2 (6)
  ,, ... și pedepsește funcționarii după placul ei, nu după regulament” Domnule Ghimpu dupa al cui plac sau dupa care regulament citit de dumneata ai luat cuvintele: ,, praf va fac " ???
  • -1 (1)
   a fost o alegorie trepadus verde, nu e mai lega de vorbele omului, doar vezi ca astia din mass-media taaaare s-au mai speriat
 • +3 (3)
  si care este experienta Romaniei in acest sens, de ce dl Ghimpu nu vrea sa fie preluata? cum altfel sa lupti cu coruptia, doar se cunoaste bine situatia cu bacul la noi, cum se cumpara notele
 • -3 (11)
  Wei,CskaMoscow ,
  te-ai lovit cumva cu "cliuşca" la cap???
  Ce treaba ai tu sa comentezi despre români, Moldova si Ghimpu?
  La Siberia cu voi!!!!!!
  Acolo este gheata multa si poti juca hokkei!!!
  Aici este Moldova adica România!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0 (10)
   Уеду после того, как миллион молдован уедут из это Сибири . Ок?
   • 0 (0)
    Uite,aici ai dreptate.Depinde numai cum e inteleasa.
   • 0 (6)
    "Бодливой корве бог рог не дает"
    "Не дай бог свинье рогов (CskaMoscow), а холопу барства"
    O recunosti? E o zicala ruseasca !
  • +3 (5)
   mai armurariule,daca invinuesti,atunci cu argumente,dar nu cu aberatii ca si seful tau.Moldovenii sau dus si se duc in Siberia benivol incepind cu epoca lui Stolipin.Si dreptul la libera circulare nu este si un principiu de al neoliberalizmului vostru,care mai mult pute a fasizm?
   • -1 (1)
    bravo spiridusule, esti intr-un gand cu Coccka, onic, alfred si altii
    asta daca tu nu esti tot ei
    a 'fasizm' pute de la tine, ia sa cauti
 • +3 (7)
  Reforma initiată de ministerul Educaţiei este una din cele mai bune reforme. Pune accent pe performanta scolilor, autonomia lor, etc. Reforma nu+i place lui Ghimpu şi primarilor care ne sugeau banii cum doreau ei.
 • +6 (6)
  Dnle Ghimpu, un simplu calcul matematic demonstreaza ca vor fi 280 de elevi intrun centru de BAC. 28000:100=280. Si sa stiti k in SUA examenele se sustin in sla de sport ca sa fie vazuta orice miscare a elevului. Si daca un elev este sigur pe ceea ce stie atunci nici camerele de supraveghere nul vor incurca sa ia o nota buna la bac.Nu incerc so apar pe Maia, eu mam referit doar la procesul de sustinere a examenului. Sunt si eu pentru schimbarea ministrului educatiei.
  • -3 (3)
   tu cind ai dat bacul? eu am dat cu doi ani in urma, si credema, cit de bine nu ai cunoaste materialul, in sala de bac cind te afli esti cuprins de teama, mai ales ca toti prin parti nu fac decit sa plinga, sau sa stea cuprinsi de frica. toata aceasta atmosfera influenteaza, nu suntem la cazarma, sunt contra metodei de bac, contra Ministerului Educatiei

   Sunt cetățean activ
 • -3 (11)
  Pentru conducerea ineficiente a min-i de inv-t, p/u distrugerea sistemului de invat-t....., locul Maiutei nu este la guvern, da la puscarie , alatUri de SEFU.
  • +2 (4)
   Ma, pro_Xy&i, sistemul de invatamant a fost distrus nu De Sandu, care are 2 saptamani la Guvern, ci de acolitii lui Cioronin !
 • +5 (7)
  "doamna Maia Sandu nu poate fi ministru al Educației. Asta deoarece are gândire veche, comunistă și pedepsește funcționarii după placul ei, nu după regulament” ?
  Ba, tov. Ghimpule, doua intrebari:
  1. SAndu are gândire veche, comunistă ? Poate e vorba de disciplina pur si simplu ?
  2. pe care funcționarii pedepsește si după care regulament ?
 • -2 (12)
  Maia - ministrul dezanvatamantului. Cum fara Maia? Pe cine va mai lua Filat in deplasari? Cine ii va tine de urat?
  • -1 (7)
   mi-a placut !!! chiar ce va face Filat fara Maia in deplasari ??? unde pleca Filat pleca si Maia !!! este un adevar ...
  • -1 (1)
   credeam ca numai eu am observat lucrul asta :(=)
 • +10 (10)
  Ghimpu ar trebui să înţelegă că urnătoarea guvernare trebuie să fie în primul rînd fără el, şi apoi de mai văzut cine şi ce poate..
 • 0 (8)
  Smecher de cartier, spirit de mahala tiganeasca. Sa fie blestemul lui Ivan Bodiul? Ca aceasta mumie parsiva tele-portata de dincolo, prost-tata-mafiotizata, sa-si faca mendrele! Ghimpule, repetentue la examenul de capacitate in fata Europei, n-ai oameni, ci numai hibrizi modificati, numai pusti mucosi, numai imberbi balamuti, bahici sau nu, numai smahoz!Ex-marele spatar ex-pirat - mare luminat infractor, nu are de ce sa fie arogant, deoarece nu a realizat decat un soclu. habar nu are de justitie, de economie, de educatie , in afara de a voma citate.
  • -1 (1)
   da da
   blestemul lui Filea Chestok, contrabasul ex-pirat, mare lu minat infr actor si nu are alizat nici uns oclu
   formizda-non, ce sa mai, ditamai voma si nu pur si simplu, dar bahic si pe-deasupra balamut si zmahoz
   hibrid si mucoasa cu pusti, asta e nonconform istu-pistu
 • +7 (13)
  Ghimpu nu cauta dividente in scoli. Profesorii scolari sunt impotriva copiatului. Elevii la examene trebuie sa vina pregătiţi, fără telefoane. La ultima sesiune elevii aveau cite 4 telefoane, asta fiind cea mai gravă problemă. Ei nici copiuţe nu mai vor să facă, aşteaptă răspunsuri la telefon. Este binevenită instalarea video pentru supraveghere, de altfel vom creşte sute si mii de ,,Ghimpu"
 • +1 (5)
  Nu Ghimpu elibereaza din functie ministri si nici propunerea lui nu este la locul ei.Toate depind numai de prim .ministru.Dar pina chind Ghimpu este aproape de propastie de-a fi impreuna cu Voronin in opozitie .
  Filat ar trebui sa se infrateasca si cu dracul ,daca e cazul,numai su nu ne duca spre alegeri parlamentare ci sa ne duca spre UE si sa ajungem cu bine la Vilnus.
 • -2 (4)
  cred ca exista si alte metode nu chiar asa de dure doar sunt inca copii
  • +3 (5)
   La 19 ani deja ai cap pe umeri si tre sa gindesti matur, k mama si tata no sati fie alaturi pin la batrinete.
   • -1 (1)
    deja ati terminat cu politia rutiera si cu instalarea de camere
    v-a mai ramas asta si ati reformat tot, bravo
 • +4 (4)
  la fe lam putea exclude si pe ghimpu cu partidul sau din viitoarele algeri ! pentru ca este un mincinos si nerusinat
 • -2 (8)
  Правильно Михил Федыч, с интеллектуалами нужно баротЦа, средний IQ должен равняться шЭфу. Плюс к этому, поговаривают что это прямое указания Дечебала, на счет Маи.
 • +4 (6)
  Din experientă, bruierea telefoanelor ar fi mai eficientă decît supravegherea video ( dacă ambele ar fi prea dure). Dar e nevoie de supraveghere video în instituţii din mai multe considerente: unul-pentru securizarea vieţii şi sănătăţii copiilor şi doi- pentru supravegherea sistematică a evaluărilor în instituţie, ca atunci cind vor ajunge la BAC-să nu se streseze.
 • +9 (9)
  Dar Ghimpu nu are decît să mai lupte încă 34 de ani. Noi ne dorim oameni cu verticalitate, promotori de adevărate valori, dar nu suplinitori ai cauzei Plahotniuc
 • +5 (7)
  L-as ruga pe dl Ghimpu sa mai treaca prin scoli si universitati si sa vada ce marfa produce invatamantul nostru. E un debilism total in mare masura si daca mai lasi sa copie la examenele de bac atunci cei mai debili o sa fie printre primii la facultate (ei cunosc mai bine cum se copie decat cei ce invata...).
  • +2 (4)
   si PL ramine fara tinara generatie,daca se instaliaza videocamerele.
   • -1 (1)
    Luzo, cu vama ati terminat-o, la MAI tat e reformat, la Ministerul Justitiei
    ati gasit cea mai mare coruptie la educatie, trepadusilor
    va meriati soarta
 • +5 (5)
  eu am dat bac-ul la un liceu din Chisinau. Aveam si colegi olimpici si unii care semnau cu X.
  Unul din colegi, scria de pe tabla "teza la limba si literatura romana..." si facea 15-20 greseli =))))))). A luat la bac 9,2. Eu, fara mita - 8,4. Coleg olimpic 8,8 (fara bani). Coleg la care tatal lucrator diplomatic i-a gasit o bursa in Belgia 10,0 (100 EUR * 5 examene = 500 EUR).
  Asta pentru astia care fac pe virginele nevinovate si intreba la ce este nevoie de camere
 • -2 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +3 (3)
  Nu vrea camere ca știe ca un prost ca el nu ar mai face școală
  Fără camere sa scoată Moldova cât mai mulți prosti și asa toți rad
  De moldoveni ca sunt saraci sa rada ca sunt și cei mai prosti
 • +5 (9)
  Ghimpu prost. Cetatenii doresc sa te excluda pe tine din Parlament.
 • +1 (5)
  eu nu ştiu ce face Maia cu funcţionarii din minister, dar în direcţii e acelaşi raslabon şi bardac. Şi sunt de acord în cazul acesta cu Ghimpu, "inovaţiile" ministroaicei au aspect retroactiv. Bietele profesoare care au terminat geografia, dar din diferite motive (tot statul e vinovat), au lucrat toată viaţa cu copiii din clasele primare, acum trebuie să se reperfecţioneze. Sunt şi alte tîmpenii, de ex: regulamentul de atestare presupune valabilitatea masteratului şi doctoratului 5 ani. Absurd!!! La gunoi cu ea!!!
 • 0 (4)
  aceasta creatura neprofesionista de ministru al (ne)educatiei... care vorbeste cu dezinvata si iar invata....A INCHIS UNICA SCOALA DE ROMANA DIN RAIONUL TARACLIA... a inchis scoala romaneasca din valea Perjei... am zis totul!!!
 • +1 (1)
  Degeba te-ai bagat D-ule Ghimpu,la ministerul ,defapt ,care de depaseste dupa cunostinte ,nu era cazul,ca anume, Tu, sa faci atfel de afirmatii si sa fii toata vremea inpotriva PLDM.Lumea te cunoaste si nu numai noi ,dar si Europa Libera scrie ,ca Ghimpu poate sa spuna ziua una si seara sa afirme cu totul altceva.
  • -1 (1)
   hai mai lasă tu cu politica. merge vorba despre o persoană incompetentă în domeniu, nu despre partid în genere.
 • 0 (0)
  Daca ar fi sa decid, eu asi da voie sa foloseasca o biblioteca intreaga in timpul Bacului. Este foarte important ca un elev sa poata utiliza informatia necesara.
  Un elev care are cunostinte slabe nu poate nici literatura necesara sa o foloseasca.
  In schimb, se poate trece atestarea cunostintelor in institutia de invatamint, in care invata studentul, dupa primul semestru. Acolo mai usor se pot verifica cunostintele acumulate si capacitatea de a invata si insusi materialul didactic.
 • +1 (1)
  Eu aş sugera o idee. La universităţi şi instituţii superioare examenele se petrec în condiţii mult mai legere. Acolo e cazul de a înăspri cerinţele, deoarece se formează următorii specialişti, care nu e secret pentru nimeni sunt foarte slabi. Noi dorim medici buni,profesori deştepţi să facă faţă lucrurilor, dar din păcate avem ce avem. Un sistem corupt. Mitele acolo sunt mult mai mari ca în licee, de ce nimeni nu se ocupă de ei?
 • 0 (0)
  miHUILA feodorovici iar te bagi unde nu-ti fierbe oala, acuma urli din baerele inimii ca nu mai te asezi la masa la discutii de aici numesti ministri. Intradevar esti bolnav greu de tot, ori la tine gura nu prieteneste cu capul. Fiecare merge aparte, nu mai aiura te rog frumos sper ca au mai ramas niste liberali cu adevarat si vor un lider nu un BORFAS.
 • 0 (0)
  Salaru de la drumuri - la educatie, ca aista se pricepe!
 • 0 (0)
  Maia Sandu s-a discreditat.
  Intrebati paraerea oricarei personae din sistemul educational de stat si ve-ti vedea ce crede despre noua Sefa. Sleahtichi barem a incercat sa faca ceva, Sandu insa a incurcat itele si mai tare.
 • 0 (0)
  pestele de la cap se strica,, asa si poporul nostru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA