Ghimpu o exclude pe Maia Sandu din viitorul Guvern

Partidul Liberal o exclude pe Maia Sandu din viitorul Guvern. Potrivit liderului PL, Mihai Ghimpu, indiferent dacă se va crea Alianța pentru Integrare Europeană - 3 (AIE-3) sau Alianța pentru Uniunea Euroasiatică - 1 (AUE -1), ministrul Educației trebuie schimbat, relatează UNIMEDIA.

Ghimpu consideră că Sandu s-a discreditat. „Indiferent cu cine va face Alianță PLDM, va fi AIE-3 sau UEA - 1, doamna Maia Sandu nu poate fi ministru al Educației. Asta deoarece are gândire veche, comunistă și pedepsește funcționarii după placul ei, nu după regulament”, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă.
Ghimpu o exclude pe Maia Sandu din viitorul Guvern
Ghimpu și Sandu (Colaj: UNIMEDIA)

Totodată, liberalii condamnă intenția din acest an a Ministerului Educației de a concentra peste 28 mii de elevi în doar 100 centre de BAC și monitorizarea absolvenților în timpul examenelor cu camere de supraveghere.

„Și anul trecut noi am avut o poziție față de modul în care au fost organizate examenele de bacalaureat. Chiar în Parlament, eu am criticat acțiunile CCCEC-ului pentru că au început să verifice fiecare elev cu detectorul. Din păcate, anul acesta, proiectul care este înaintat de Ministerul Educației, de asemenea nu este pe potrivă. Nu știu de ce, dar au găsit cea mai mare corupție printre copiii care învață în liceu. Nu orice copil va rezista presiunii, știind că asupra lui stau camerele de luat vederi. Psihologic nu este corect deoarece îi va fi sustrasă atenția. Ce stat suntem sau ce ministru avem, dacă băgăm 500 de elevi într-o sală sportivă ca să dea examenele? Noi evoluăm sau degradăm? Trei milioane de lei costă camerele de luat vederi amplasate în centrele de bacalaureat”, s-a indignat Ghimpu.

Președintele PL afirmă că cea mai mare corupție are loc în ministere și în Guvern. „Corupția la noi merge în picioare peste tot, prin telefoane, discuții, „înverzirea republicii”, a adăugat sursa.

UNIMEDIA precizează că în sesiunea 2013, vor susține examene de bacalaureat 28.497 de candidați în 100 de centre (30 de centre în municipiul Chișinău și 70 în țară). În fiecare sală de examen vor fi camere de luat vederi. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI